Perussuomalaiset

Jukka Kilpi

Hallitus toimii: vuokrakiskonta ARA-taloissa kuriin

Kimmo Tiilikainen on tehnyt merkittävän avauksen asuntoministerinä. Ympäristöministeriö on julkistanut luonnoksen uudeksi lainsäädännöksi, jolla suitsitaan ”yleishyödyllisten”  kiinteistösijoittajien hurjaa voittojen tahkoamista valtion sosiaaliseen asuntotuotantoon tarkoittamilla ARA-miljardeilla. Tämä valtion asuntorahoitussalkku, ennen aravarahoituksena tunnettu, on kooltaan 17 000 miljoonaa euroa.

http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Asumiskustannusten_kohtu…

Kasvukeskuksissa, varsinkin pääkaupunkiseudulla, VVO ja muut ARA-rahoitusta saaneet kiinteistösijoittajat ovat vuosittain käärineet jopa satoja miljoonia taskuunsa. Rahat on tehty kiskomalla asukkailta markkinavuokria, 2-5 euroa yli ARA-lakien edellyttämän omakustannushinnan.

http://www.uusisuomi.fi/asuminen/66758-vuokrien-outo-4eum2-ero-ohjattu-p…

Tämän muka-yleishyödyllisen rahastuksen kärjessä on ollut demarien lypsylehmä VVO. Ei ihme, että demarit eivät edellisen hallituksen asuntoministereinä puuttuneet asiaan. Vuokralaisten kuppaamista on osaltaan tukenut vuokralaisten muka-etujärjestö Vuokralaiset VKL ry. Se on demarien, Vasemmistoliiton ja VVOn omistajien hallitsema järjestö, joka on itsekin omistajana yhdessä suurimmassa ARA-kiskuriyhtiössä, Asuntosäätiössä. Korporatismi on kukkinut ja poikinut rahaa rengeilleen.

http://jukkakilpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188083-vuokralaiset-vkl-vkl-v…

Sipilän hallitus on istunut vain muutaman kuukauden, mutta on jo ryhtynyt toimiin vuokralaisten ja veronmaksajien lypsämisen lopettamiseksi. Vaaleissa kannatti äänestää, muutos on tulossa.

Kiitos Kimmo Tiilikainen! Hyvä Sipilän-Soinin-Stubbin hallitus!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Lörsson
#1

Hienoa! Ihmisten asumisesta kiskotaan törkeitä summia etenkin pääkaupunkiseudulla.
Pienipalkkaisen on lähes mahdotonta tulla toimeen ilman asumistukea, joka on härski rahansiirto valtiolta raharikkaiden taskuun!
Jotenkin kieroutunut on nykyinen yhteiskunta jossa joillakin on ylimääräisiä asuntoja joita vuokraavat kiskurihintaan vähävaraisemmille ihmisille. Vuokrasäännöstely tulisi palauttaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

hienoa
Iloinen
#2

Aivan erikoisen iloista oli lukea täältä jotakin positiivista , eikä vaan vihaa täynnä olevaa karjumista pakolaisia kohtaan. Nämä hyvät asiat ovat meille kaikille merkityksellisempiä kuin kuvitteelliset uhat. Enemmän näitä kirjoituksia !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Olisihan se hienoa että hintoja saataisiin alas. 1050kk vantaalla vvo:n kolmiossa. Näissä on sekin hienoa että jos asukas löytää vian asunnosta niin ensimmäisenä uhataan vuokrannousulla jos pitää tulla korjaamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Asuntosäätiön asukas
Iloinen
#4

Asun asuntosäätiön asumisoikeusasunnossa ja vuokrani on selvästi suurempi kuin vastaavan ara vuokra-asunnon. Jouduin ottamaan lisäksi suurehkon lainan, ennenkuin pääsin tähän asumaan. En ymmärrä lainkaan miksi näiden perustasoisten asumisoikeusasuntojen pitää maksaa näin paljon. Välillä tuntuu, että tämä on kokonaan suurta huijausta ja että joku tekee tällä järjestelmällä suurta voittoa, vaikkei niin saisikaan. Hienoa, jos tähän saadaan muutos!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000