Perussuomalaiset

Juhani Vuorela

Oman terveyden edistäminen ja sairauksien ehkäiseminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon turvaaminen on tulevien vuosien tärkein tavoite. Sosiaalihuolto takaa taloudellisen tilanteen romahtaessa esim. työttömäksi jouduttaessa perustoimeentulon. Terveydenhuolto antaa turvaa sairauksien hoitoon julkisen terveydenhuollon kautta.

Terveyttä ja myöhemmin työkykyisyyttä heikentää fyysisesti passiivinen elämäntapa, sekä huonot ruokailutottumukset. Ruokavalion puutteet vaikuttavat suoraan lasten fyysiseen aktiivisuuteen, ylipainon lisääntymiseen ja myöhemmin aikuisiällä työkykyisyyteen ja enneaikaiseen eläkkeelle siirtymisen, kun terveydentila ei kestä työelämän vaatimuksia.

Hallitusohjelmaan on kirjattu että kansalaisia pyritään kannustamaan terveellisten elämäntapojen edistämiseen. Tämä vaikuttaa suoraan yksilön terveyteen, sairauspoissaolojen vähenemiseen, terveyskeskusjonojen lyhenemiseen ja kunnalliseen lääkäripulaan.

Tuki- ja liikuntaelinten, sydän- ja verenkiertoelinten ja ylipainon aiheuttamat ongelmat aiheuttavat sairauspoissolojen ja hoitokustannusten kautta noin neljän miljardin vuotuisen menon.

Tehdään nyt seuraavan neljän vuoden aikana konkreettisia ja tuloksia antavia toimenpiteitä tämän mittavan kustannuserän puolittamiseksi. Keinot ovat tutut, eli sopivasti liikuntaa- ja energian tarpeen mukaista ravitsemusta ja tiedottamista. Tämä on asia, joka ei nykyisellä tavalla toimi, koska em. kustannukset ja vaivat lisääntyvät koko ajan.

Olen valmis ryhtymään tässä asiassa oikeasti toimivien ja tuloksellisten menetelmien toteuttamiseen.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Jari
Tyytyväinen
#1

Olet oikeassa tässä. Ongelma on tuoreen ruoan hinna korkeus. Työttömillä ja eläkelisillä ei ole kertakaikkiiaan varaa syödä terveellisesti.
Jos saa pinaattilettuja 400g alle kahdella eurolla ja maksalaatikkoa 300-400gn.2 eurolla niin noita me syömme, koska kun alat valmistamaan ruokaa niin sähkölasku nousee hellan käytön vuoksi. Kerta ostos kaupassa nousee mikä voi johtaa jonkun maksun maksamatta jäämiseen.
Nyt hallitus on leikkaamassa indeksit ja työttömien ansiosidonnaista niin me tulemme kuolemaan ennenaika ja yhteiskunta ei meistä välitä. Näin se vaan menee. Ainakin Sipilän leikkauslistaa kun selailin lehdistä.

Minusta teidän pitäisi karsia kovalla kädellä myös eduskunnan kuluja eikä elää pellossa.
Toinen asia mikä edesauttaisi asiaa on. Poistettaisiin edelleisen hallituksen työkokeilu 3kk. Jossa saat 9 euroa työttömyysturvan päälle. Ensinnäkin meillä on koeaika jonka aikana työnantaja voi irtisanoa ilma tähteelisempää syytä. Jos työntekijä ei ole oikea / kykenevä ko. työhön.
Tämä työkokeilu on suoraan verrattavissa orjatyöhön mitä kunnat ja kaupungit käyttä saadakseen tilastot paremmiksi.

Työtä tekevän on saatava TES mukainen palkka vaikka olisi ollut työttömänä vaikka 5vuotta. Se ei tee työttömästä yhtään huonompaa työntekijää. Paitsi jos on muita vaivoja kuten alkoholismi tms. niin silloin palkka voisi olla pienempi mutta reilusti isompi mitä kelan peruspäiväraha on. Ei alle 1000 euron palkkoja kellekkään jos kysessä on kuukausi taikka sitä pidempi työsuhde.

Mutta sitten siihen sinun asiaa takaisin. Anteeksi että poikkesin hiukan ladulta. Erittäin hyvä jos jaksat panostaa tähän suureen ongelmaan Suomessa. Tämä sydän ja verisuoni tauti tutkmis on minulle tuttua olen pienestä pitäen ollut Laseri ryhmässä jossa juuri näitä asioita tutkittiin kansalaisten perimästä. Toivotan sinulle onnea asian eteenpäin viemiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ryhtiä toimintaan
#2

Puuro on terveellistä ja halpaa perusruokaa. Kauraryynit ei paljoa maksa yhtä puuron keittoa kohden.

Samoin ruisleipä ja näkkileipä on aika edullista ja kuitupitoista perusruokaa.

Kausihedelmiä ja -marjoja ostettavissa aina edullisimpaan aikaan.

Suomalaiset kalat edullisimmillaan ovat superterveellisiä ja monipuolisesti käytettäviss.ä

Kaikki lihat ja makkarat, leikkeleet voi unohtaa kalliina ja turhina ruokina.

Vähän vihanneksia, mausteita, sipuleita joukkoon niin johan on hyvää ja ravitsevaa, eikä mitään ihmeen kallista.

Kaikki terveelline ei ole kallista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ryhtiä toimintaan
#3

Tavallinen rauhallinen kävely tehnee jo ihmeitä kunnolle ja mielialalle.
Kun tekee vakiolenkkejä ja voi samalla seurata luonnon muuttumista vuodenaikojen mukaan, niin se kohottaa kunnon lisäksi myös mielialaa.

LIIKUNNA SUOSIOTA VOISI KASVATTAA JUURI YHDISTÄMÄLLÄ SIIHEN LUONNON SEURAAMISEN.

LIIKU JA PYSÄHTELE KATSOMAAN LUONNON MUUTTUMISTA SOPIVISSA, VALITSEMISSASI KOHDISSA, VALITSEMALLASI REITILLÄ.

Ei kuntoilun tarvitse olla hikijumppaa eikä juoksemista.

Matkan kestoa ja pituutta voi lisätä kunnon ja jaksaminen mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juhani Vuorela
Iloinen
#4

Juu, hyviä kommentteja, ongelman ydin onkin se että miten saadaan ne ihmiset liikkumaan ja tarkistamaan ruokavaliotaan, joilla on aloitustekstin mukaisia ongelmia. Tänä päivänä on tarjolla paljon mm. ravitsemukseen liittyvää tietoa ja sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksia, sekä ehkäpä eniten maailmassa suhteessa asukaslukuun yksityisiä liikuntakeskuksia ja kuntosaleja.

Missä lienee ongelma kun kaikesta em. tarjonnasta huolimatta tuki- ja liikuntaelinten, sydän- ja verenkiertoelinten ja ylipainon aiheuttamat ongelmat aiheuttavat sairauspoissalojen ja hoitokustannusten kautta noin neljän miljardin vuotuisen menon, joka on kasvamassa entisestään.

Tässähän on kohta kyseessä puolet kestävyysvajeen summasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jari Turunen
Hämmentynyt
#5

En ymmärrä mitä Herra Vuorela tahtoo sanoa.Rupeaako Perussuomalaiset pistämään pakolliseksi liikkumista. Eikö sinulla ole muita murheita elämässä kuin kirjoitella noista. On tullut tietoa joka tuutista liikunnan merkityksestä terveyteen joten on aika turha siitä vatuloida vielä PS:n sivuilla ellei se ole tulossa pakolliseksi kaikille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juhani Vuorela
Utelias
#6

Perussuomalaiset eivät ryhdy pakottamaan ihmisiä aloittamaan liikunnan harrastamista oman terveytensä edistämiseen ja ylläpitämiseen, vaikka tarvetta olisikin. Päätös oman terveyden ylläpitämisestä ja sen edistämisestä tulee lähteä ihmisestä itsestään.

Kyseessä on kuitenkin noin neljän miljardin suuruinen vuotuinen ylimääräinen kustannus joka syntyy sellaisten sairauksien ja sairauspoissaolojen johdosta, joihin voisi jokainen vaikuttaa niitä huomattavasti laskien. Miten sinun kohdalla, hoidatatko itse aiheuttamat sairautesi terveydenhuollolla, vai onko vastuu omasta terveydenhuollosta kunnossa?

Sosiaali- ja terveysmenot ovat yli puolet valtion budjetista, joten kyllä tämä asia on keskeinen aihe tässä valtavassa menoerässä. Olet oikeassa siinä, kuten minäkin että tietoa asiasta tulee ”joka tuutista”.

Kysymys kuuluukin että miksi siitä valtavasta tiedottamisesta huolimatta aloitustekstini kaltaiset ongelmat ja niistä aiheutuvat kustannukset koko ajan kasvavat.

Siinäpä sinulle vastaus, eri asia on että ymmärrätkö, epäilen. Jatkan asiasta kirjoittelua riippumatta siitä mitä mieltä sinä asiasta olet, koska kyse on huomattavasta turhasta kustannuksesta ja jos oikein ongelmaksi sen koet, niin älä lue minun kannanottoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000