Perussuomalaiset

Juha Malmi

Omaishoitajat ansaitsevat palkkionkorotuksen - ei poliitikot

Vantaan budjettineuvotteluissa saatiin miljoonan euron lisämääräraha kotona asumisen edellytysten parantamiseen. Omaishoidontuki oli oleellinen osa tätä ratkaisua ja se oli kirjattu päätökseen, mutta demarien ja kokoomuksen päätöksellä omaishoidontuen palkkioita ei kuitenkaan nostettu senttiäkään.

Perussuomalaiset olivat ainoa ryhmä, joka kannatti omaishoidontuen palkkioiden korottamista.

Virkamiesperustelun mukaan omaishoitajat eivät kuulemma tarvitse rahaa vaan palveluja. Siksi tämä raha kohdistettiin pääasiassa tukipalveluihin ja kotikuntoutukseen sekä omaishoitajien määrän nostamiseen.

Vantaan Perussuomalaisten esitys sosiaali- ja terveyslautakunnassa 13.12.2016 oli se, että tuosta miljoonasta edes 250.000 euroa olisi käytetty tukipalkkioiden korotuksiin, jotta olisi saatu 25 euron kertakorotus palkkioihin. Äänestystulos oli 13-3. Ainoastaan Perussuomalaiset kannattivat esitystä.

Vantaalla on kyykytetty omaishoitajia moneen kertaan. Sopimuksia on irtisanottu, tuen saannin kriteereitä on tiukennettu, määrärahoja on leikattu ja kokonainen omaishoitoryhmä on lakkautettu. Palkkiot ovat lakisääteisessä minimissä.

Omaishoidontuen palkkiota saa vain 10 % omaishoitajista ja senkin armottoman byrokratian jälkeen. Ilman omaishoitajien työtä Vantaa joutuisi nostamaan kunnallisveroa yhdellä äyrillä eli 5,3 %. YHDELLÄ ÄYRILLÄ. Omaishoitajien tuomat säästöt Vantaalle ovat arviolta 40 miljoonaa euroa vuodessa.

Sopimusomaishoitajan kuukausipalkkio on keskimäärin 480 euroa, josta maksetaan vero. Palkkiot ovat nousseet vuodesta 2009 ainoastaan 4,7 %. Samaan aikaa kun omaishoitajien palkkioita ei korotettu senttiäkään, niin demarit ja kokoomus nostivat luottamushenkilöpalkkioita 20 – 60 %.

Tosi reilua vai mitä?

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

TARVITTIIN perussuomalaiset hallitukseen, että omaishoidontuki nousee, toteaa Soini

Omaishoidon palkkiot vähintään
2016 387,49€/kk
2017 392,00€/kk

Leikitäämpä pikkaisen numeroilla: Huomioitavaa laskussa on, että hoidon tarve ainoastaan 6tuntia/vrk.

30 vrk-3 vapaapäivää=27 päivää. Hoidon tarve vaikka 6 tuntia/vrk

27*6=162 tuntia

4,51€/162 tunnilla= 28sent/tunti

Huomioon on otettava, että palkkiotasoa tarkistetaan vuosittain sosiaali – ja terveysministeriön ilmoittaman työntekijän eläkelain (395/2006) 96 §:ssä tarkoitetun palkkakertoimen mukaisesti.

Niin olipa korotus jota Soinin kannattaa kehua.

Mitä voidaan odottaa kunta tasolla kun valtakunnan tasolla Perussuomalaiset kehuu 4,51€/kk korotusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Omaishoitajat tekevät arvokasta työtä. He olisivat ansainneet korotuksen, ja sen lisäksi vapaapäivät ovat tarpeen. Kyllä tässä asiassa Perussuomalaiset näkivät oikein, vaan ei valta riittänyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Mihin asioihin heidän valtansa sitten riittää?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Tervetuloa päättäjät tutustumaan Kouvolan toimintaan. Ainakaan meitin perheellä ei ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa, miten meitin perhettä on kohdeltu näissä omaishoitaja asioissa. Palkkioon ollaan tyytyväisiä ja vapaat pyörii täysin toiveiden mukaisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000