Perussuomalaiset

Jouni Vallin

Hallinnon kasvu ja byrokratian kukkaset

Suomessa on menossa mielenkiintoinen ilmiö, hallinnon kasvu. Samalla, käytännön työntekijöiden määrä? No, se on jäänyt vähän pieneksi.

Tarkastellaanpa tuota hallinnon kasvua. Sen sijaan, että se auttaisi käytännön työntekijöitä, tulee koko ajan lisää ”koordinaattoreita”, ”strategisia suunnittelijoita”, ”projektipäälliköitä” ja ”resurssivastaavia”. Näiden tehtävien tarkoitus on, että käytännön työntekijöiden elämä olisi helpompaa. Mutta oikeasti nämä vain luovat lisää lomakkeita, jotka ”helpottavat prosessia” ja lisäävät stressiä siihen, kuinka monta tuntia voi käyttää yhden tehtävän suorittamiseen.

Käytännön työntekijät, jotka ovat siellä kentällä – tietävät, että asiakas ei odota, että joku raportoi kolme kuukautta, ennen kuin ongelma ratkaistaan. He eivät ole kiinni byrokratiassa, eivätkä he tarvitse kaavioita, joissa lukee ”prosessin optimointi”. He tarvitsevat vain työkalut ja vapauden tehdä työnsä. Mutta kun hallinto kasvaa, ne työkalut jäävät jonnekin kaappiin – koska ”prosessin sujuvuus” on tärkeämpää kuin se, että saadaan asiat tehtyä.

Ironista kyllä, hallinnon kasvu johtaa siihen, että käytännön työntekijöille jää vähemmän aikaa tehdä työtä. Ja mikä pahinta, käytännön työntekijöille tulee yhä enemmän dokumentoitavaa ja raportoitavaa hallinnolle, joka eikä tiedä, miltä työn tekeminen tuntuu.

Koko hallinnon kasvu on kuin vitsi, jossa kaikki nauravat – mutta kukaan ei oikein tiedä, miksi. Työntekijät nauravat katkerasti, koska he tekevät enemmän kuin koskaan, mutta eivät tiedä, miksi heidän pitää täyttää yhä lisää lomakkeita. Hallinto myhäilee, koska he ovat ”kehittäneet prosessia”, mutta eivät ole koskaan joutuneet käsittelemään todellisia arjen ongelmia.

Joten, tässä me olemme – vähemmän työntekijöitä kentällä ja enemmän hallintoa, joka suunnittelee, kuinka voit tehokkaammin tehdä sen, mikä jo nyt ajaa sinut romahduksen partaalle..

Meillä on kaksi vaihtoehtoa?
1. Hallinto tekee päätöksiä, ja emme koskaan vie niitä kentälle käytäntöön.
2. Annamme käytännön työntekijöille enemmän aikaa tehdä omaa työtään ja vähemmän paperinpyörittämistä
Mutta mitä tiedän minä – olen vain yksi, joka ei osaa suunnitella strategioita ja täyttää raportteja, eikä ole oikein hyvä käytännössäkään.

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Nimetön
#1

Valtiontalous on riippuvainen tulojen ja menojen suhteesta, ja jos tuloja leikataan, niin myös menoja on leikattava. Kun bensan hintaa nostetaan, sen kulutus vähenee, kuten vähenee myös valtion tulot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Vaikka bensa lasketaan pyhäksi nesteeksi, joka pitää maamme taloutta pystyssä, sekin on vain yksi markkinatalouden alainen nikale. Kyllä ihmiskunta sopeutuu bensiinittömään maailmaan, ollaanhan me sopeuduttu miljoonien vuosien aikana kaiken karvaisiin ääriolosuhteisiin. Ensin meille myytiin autot, ja nyt aletaan rokottamaan niiden pidosta. On kuitenkin muistettava, että esim. maaseudun on asutettu juurikin autojen maailmassa, kuka helvetissä tuolla rämpii nykyisin jollain polkupyörällä kaupunkiin kauppaan, samaan tapaan, kuin fillarikommunisti hyvin hoidetuilla pyöräteillä läpi talven? Jos Suomi halutaan ajaa konkurssiin, niin siitä vaan vihreiden toiveiden mukaan maaseutu tyhjäksi, ja ei muuta kuin rautatieaseman kautta Helsinkiin kaikki, jääkööt ahonlaita, kärpäset ja paskatunkiot ja ei muuta kuin Helsinkiin ja hyviin naimisiin, eiköhän sieltä löydy joku rikas akka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eräässä pikku kaupungissa on niin älyttömästi kaiken maailman herroja kaupungin palkka listoilla että on aivan sama mitä pikku asiaa yrittää selvittää niin siihen ei tule selvyyttä ,ne käskee soittaa toiselle ja toiselle jne.. ja kaikki asiat jää lopulta selvittämättä.

Tässä ei ole edes kysymys kuntaliitosten mukanaan tuomista Herrojen armeijasta kuten joissakin paikossa on.

Miksi niitä pitää niin paljon palkata ja kun niillä ei ole mitään järkevää hommaa niin ne tappelee keskenään siellä ja keksivät kaiken maailman reissuja ja lentelevät ympäri maata ja maailmaa.
Sitten ihmetellään kun rahat on kaikki !

Nämäkin rahat pitäisi käyttää uusien tuottavien työpaikkojen syntymiseen ja nämä käsiparit käyttää vientituotteiden valmistukseen mistä tulisi rahaa Suomeen.
Nyt kun Usa:ssa aletaan tehostamaan hallintoa jossa se on 10 x tehokkaampi jo entuudestaan niin me häviämmme 100-0 kilpailussa sen jälkeen niille.
Tätä on vaikea tehostaa Suomessa kun Politikot on samassa veneessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Vanhustenhuollossa kenttätason työntekijöiden puute näkyy tällä hetkellä selvästi.

Pyydetään omaisia auttamaan vanhuksiaan???
Omaiset voivat asua satojen kilometrien päässä. Miten he muka pystyisivät auttamaan???

Ollaan kohta kuin Kiina – Kiinassa lapsilla on lain mukaan velvollisuus huolehtia omaisistaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ens viikolla tulee uus isäntä Maailman taloon !
Se opettaa Suomalaisiakin tekemään töitä !
Pitää varmaan kantapään kautta opettaa ettei voi liikaa hallita ja politikoida ja sotia jne..Velaksi…
Se on pakko opetella työntekoa jokaisen ensi viikosta lähtien.
Se kiristää Tariffi ( tulli )ruuvia jos ei muu auta ! siten viimeistään menee oppi perille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Ei mene montaa kuukautta kun Suomessa on julkisella sektorilla Yt neuvottelut ! ( ne olisi pitänyt olla jo 20 v. sitten )
On Hyvä että Trump tulee ja pelastaa ja opettaa Suomea.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jos laitettaisiin asian vihdoin kuntoon
#7

Kaikilla maailman mailla on oikeus säätää tullinsa ja näin varmistaa omaa talouttaan ja työllisyyttä, heitä ei voi moittia siitä. Myös Suomen valtion tulisi varmistaa samoja asioita, mutta näyttää siltä, että EU:n parlamentti on ottanut Suomen talouden hoitaakseen, eli saamme syyttää velkaantumisesta ja työttömyydestä vain itseämme, kun päätösvalta on lahjoitettu ulkopuolisille. Vain hullut antavat vedättää mm. päästöoikeuksista maksumääräyksiä ottamisella, eli se on puhdasta hölmöyttä. Suomi on edelleen itsenäinen valtio, ja metsämme ovat hiilinieluja, vaikka Luke muuta väittääkin, ja lisäksi tuo yhteisön lisäksi Syke tekee päällekkäisyyksiä edellisen kanssa, ja väkeä tuntuu olevan yhteensä laitoksissa jopa parisen tuhatta. Eikö tässä maassa todellakaan osata purkaa joutavin rakenteita, josta saataisiin helposti säästöjä jopa miljardeja työvuosia rakenteita siivoamalla? Lisäksi on Sitraa ja varmasti tuhansia eläkevirkoja hovineen ym…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olavi Koskela
#8

Joo joo, kyllä kai jokainen hoksottimilla varustettu oivaltaa, että näin ei voida jatkaa, ja että rakenteellisia uudistuksia, siis rajujakin supistuksia julkiseen sektoriin ja nimenomaan sen johtoportaisiin on PAKKO saatana tehdä! Kysymys on lähinnä siitä, kuka ne tekee ja millä valtuuksilla. Hyvinvointialueiden päällekkäiset hallintohimmelit tulisi esimerkiksi perata, ja siirtyä lopultakin niihin noin viiteen alueeseen, jotka tämän kokoisessa maassa hyvin riittäisivät. Kepulit tietysti rääkyisivät taivasta myöten, mutta mitä siitä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000