Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Sinä olet seuraava

7 kommenttia

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaita on viime päivinä puhututtanut Facebookin jakamat käyttökiellot eli bannit. Näitä käyttökieltoja on jaettu etenkin sen jälkeen kun ehdokas on virallisesti nimetty ehdolle. Yhteistä näillä ehdokkailla on se, että he ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja heillä on puolueen sisällä kannatusta.

Minä ajattelin aluksi että näiden bannien takana täytyy olla tekoäly. Samanlainen tekoäly on esimerkiksi YouTubessa – välillä se toimii ja välillä se ei toimi. Nämä Facebookin jakamat käyttökiellot olivat niin sattumanvaraisia että pidin itsestään selvänä, että niiden takana ei voi olla loogiseen ajatteluun kykenevä järkevä ihminen vaan kyseessä täytyy olla kone.

Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, Facebookilla nimittäin on oma Suomen toimistonsa. Se ei vain sijaitse täällä Suomessa eikä Yhdysvalloissa vaan se on Irlannissa, tarkemmin sanottuna Dublinissa. Tuossa kyseisessä paikassa Facebookin suomalaiset työntekijät käyvät manuaalisesti lävitse käyttäjien tekemiä ilmiantoja. Facebookin käyttäjät tuntevat heidät paremmin yhteisönormit -osastona.

Näissä käyttökielloissa on sellainen ongelmallinen puoli että näistä kielloista ei juurikaan voi valittaa, eikä päätöksiä pahemmin perustella. Perussuomalaisten keskuudessa onkin herännyt jopa kysymyksiä siitä yrittääkö Facebookin suomenkieliset moderaattorit vaikeuttaa perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden vaalityötä. Kaikkein pisimmät käyttökiellot ovat tulleet sellaisesta hieman epämääräisestä termistä kuin vihapuhe. Mutta mitä sitten oikeastaan on vihapuhe?

Euroopan unionin määritelmän mukaan vihapuhetta on ilmaisu jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa joka perustuu suvaitsemattomuuteen. Toisin sanoen mielipide joka saattaa johtua suvaitsemattomuudesta on vihapuhetta. Koska määritelmä on näin ympäripyöreä, niin silloin mikä tahansa mielipide voi olla vihapuhetta.

Saksassa Facebookkia vastaan nostettiin joukkokanne, jonka nämä kanteen nostajat voittivat. Saksalainen tuomioistuin totesi että Facebookin käyttämä vihapuhe käsite on epäselvä eikä se ole juridisesti hyväksyttävä. Tätä kannetta avustanut asianajaja Christian Stahl totesi että vihapuhe käsite on todellisuudessa piiloitettu muoto mielipidekontrollista. Suomi muuten rahoitti tätä mielipidekontrollia vuonna 2017 peräti 8,5 miljoonalla eurolla.

Mitä sitten ehdokkaat voivat tälle asialle tehdä? He voivat ilmaista asiat niin että siihen on vaikea puuttua keksimällä esimerkiksi erilaisia kiertoilmaisuja. Käytännössä he siis sensuroisivat itseänsä. Ehdokas voi luoda itselleen varaprofiilin siltä varalta että varsinainen profiili sattuisi katoamaan. Hän voi siirtyä käyttämään esimerkiksi YouTubea, mutta sielläkin on mahdollista tehdä ehdokkaalle kiusaa erilaisilla ilmiannoilla. Sitten on tietenkin Twitter ja erilaiset blogit.

Minusta vaikuttaa siltä että perussuomalaisia ollaan laittamassa ruotuun vähän isommalla kädellä sekä sosiaalisessa mediassa ja muualla. Useampi puolue onkin jo ilmoittanut että he eivät tee perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä vaikka vaaleja ei ole vielä edes käyty. Minun näkemykseni mukaan nämä muut puolueet, moderaattorit ja media eivät ole perussuomalaiset -nimisen puolueen kimpussa. He ovat perussuomalaisia äänestävien äänestäjien kimpussa. Me ehdokkaat vain satumme olemaan heidän tiellään, vähän niin kuin matkan varrella. Kun meidät on hoideltu – sinä olet seuraava.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
#1

Bannien takana on ihminen. Oikea elävä suomalainen ihminen, joka kuuluu puolueeseen ja haluaa vaikuttaa vaalien lopputulokseen.

Amerikkalainen firma, Facebook, maksaa hänen palkkansa.

Onko tuo ihminen suomen hallituksen asialla vai saako hän toimeksiantonsa ulkomailta? Molemmissa tapauksissa toiminta on laitonta sekaantumista Suomen vaaleihin. Siihen ei vaikuta se, johdetaanko toimintaa kotimaasta vaiko ulkomailta.

Tuo bännäävä ihminen, Suomen kansalainen, toimii kaiken lainsäädännön ulkopuolella. Siksi hänen virkansa on kadehdittu. Siksi hän on vapaa tekemään sen, mistä parhaiten maksetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#6

Bannien takana on ihminen. Kyllä, joku ilkeämielinen suomalainen, joka ilmiantaa sinut FB:lle. Näitä ilmiantoja sitten Facebookin suomalaiset työntekijät Irlannissa käsittelevät.

Tietäen Mark Zuckerbergin ideologisen suuntauksen, niin en usko, että vihervasemmistolaiset kommentoijat kovin herkästi bännätään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ilman muuta koko fb on globalistien työkalu enkä hetkeäkään ajattele, että se olisi joku neutraali some-kanava, ei missään tapauksessa. Totta kai perussuomalaisia ja ylipäätään kaikkia kansallismielisiä ja globalismin kritisoijia bannataan, siitähän ne bannaajat palkkansa saavat. Onneksi on jo muitakin kanavia, joissa globalistit eivät hääräile. Ja nykyäänhän lähes joka viikko uutisoidaan, kuinka fb on taas kerran vuotanut miljoonien käyttäjien tietoja ties minne, tietosuoja on täysin tuntematon käsite näille fb:n koodareille. Fb – evvk.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Iloinen
#3

Stasimainen tunnelma leviää kovaa vauhtia. Pienellä ihmisellä on mahdollisuutensa vaikuttaa. Voi äänestää tai suunnata ostoksensa valitsemaansa suuntaan. Allekirjoittanut esimerkiksi ostaa Kärkkäiseltä ja jättää Fazerin tuotteet hyllyyn, samoin kuin Finlaysonin. Näin se menee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ei mulla muuta
#4

Fasebook on tarkoittettu pedofiilien uhrien metsästys paikaksi eikä persuille jotka kritisoi tätä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

Hei. Kiitos Jouni. Kirjoitit, täyttä- ja tosiasiaa. Voivat tehdä juuri noin, koska se henki tappoi Sanojen Luojankin. Nämähän ovat hänelle, pikkujuttuja. Siitäsyystä me rukoilemme Jeesusta Kristusta avuksemme. Siunaten Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#7

Kirjoitin Facebookista US-Puheenvuoroon ek-vaalien alla:
__________________
Nyt on Zuckerberg jo hädissään, kun tarvitsee jo minunkin apuani:

”Olemme sitoutuneet roskasisällön estämiseen Facebookissa

Harri, haluamme kertoa sinulle, että voit poistaa ja ehkäistä roskasisältöä ja tuntemattomien ihmisten lähettämiä pyyntöjä käytössäsi olevien työkalujen avulla. Autamme mielellämme, jos haluat tutustua tilin suojaamiseen roskasisällöltä ja ei-toivotuilta pyynnöiltä tai tilitoiminnan tarkistamiseen ja roskasisällön ilmiantoon.

– Facebookin tukitiimi”

Monen persuehdokkaan tili on jo poistettu Facebookista. Mark, kerro mulle, mitä voin vielä tehdä?

http://harrirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272940-facebook-on-avuton

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000