Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Ilmailumuseo Keravalle

Allekirjoittanut jätti alla olevan valtuustoaloitteen Keravan kaupunginvaltuustolle 29.4.2019. Aloitteen allekirjoitti lisäkseni 20 valtuutettua.

Suomen ilmailumuseo on vuonna 1972 perustettu Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva ilmailun erikoismuseo. Museon kokoelmissa on noin 80 ilma-alusta, runsaasti ilmailuun liittyvää esineistöä ja arkistomateriaalia. Museossa käy noin 40 000 vierailijaa vuosittain. Museotontin vuokrasopimus päättyy kesäkuussa 2022.

Suomen ilmailumuseo on etsinyt kumppania uudelle museorakennukselle jo jonkin aikaa. Suomen valtio on lupautunut tukemaan ilmailumuseon muuttoa kolmella miljoonalla eurolla opetusministeriön kautta. Suomen Ilmailumuseo käynnisti joulukuussa 2018 rahankeräyskampanjan kahden miljoonan omarahoitusosuuden hankkimiseksi. Museokeskus vaatisi noin 6000-10 000 neliön rakennuksen ja museon kokoelma ja arkistokeskus vaatisi puolestaan noin 3000 neliön tilan. Yhteensä siis vähintään 9000 neliötä.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Keravan kaupunki selvittäisi löytyisikö ilmailumuseolle tiloja Keravalta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Keravalle on liian hankala matka.
Ilmailumuseon pitäisi olla helposti julkisilla saavutettavissa ja
mielellään lähellä lentokenttää.

Hankkikaa Keravalle jokin muu museo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jouni Tirkkonen Sairaanhoitaja
#2

Kerava on pääradan varressa, jossa kaikki lähijunat pysähtyvät. Mitä taas tulee museoon, niin Malmin lentokenttä voisi olla myös hyvä paikka ilmailumuseolle. Ymmärtääkseni Helsinki tai Vantaa ei ole kovin kiinnostunut hankkeesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Malmin lentokenttä vois olla varsin hyvä paikka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000