Perussuomalaiset

Henna Kajava

Yökerhoyrittäjä joutui pakenemaan haittamaahanmuuttoa

3 kommenttia

Nopea väestönvaihdos vaikuttaa politiikassa kaikkeen. Samoin se vaikuttaa sekä suomalaisten arkeen, että juhlaan – kuten yöelämän viettoon. Keskustelin erään miehen kanssa, jolla oli ollut vaikuttavan kokoinen yökerho eräässä helsinkiläisessä kaupunginosassa. Alueella on käynnissä nopea väestönvaihdos, kuten Helsingissä yleensäkin. Lopulta väestönvaihdoksen aiheuttamat kielteiset seuraukset saivat yrittäjän pakenemaan Espooseen alueelle, jossa on erityisen vähän haittamaahanmuuttoa.

Mutta miksi ihmeessä kristillis-islamilainen hauskanpito ei tuonutkaan uutta, myönteistä säpinää alueelle? Käsitellään ensin viileämpi taloudellinen puoli asiaa. Monet itämaiden miehet juovat vettä oluen sijaan ja laskevat siten ravintoloiden tuottoja, jos heitä on asiakkaina paljon. Omistajan täytyi alkaa laskuttamaan vedestä kaksi ja puoli euroa lisääntyneen veden juonnin ja vähentyneen alkoholin kulutuksen seurauksena. Tämä vaikuttaa tietenkin kantasuomalaistenkin kukkaroon. Pelkkä veden lipitys aiheuttaa myös paineita nostaa juomien hintoja ja aloittaa pääsylippujen myynti.

Baarien omistajat joutuvat pelkäämään ainakin toisinaan asiakasrakenteen muutosta ja kantaväestön pakoa – ilmiö on tuttu alueiden segregaatiokehityksestä. Kantaväestön kaikkoaminen laskee menomestojen omistajien tuloja entisestään. Lopulta käy niin, että tekivätpä paikkojen omistajat mitä tahansa, niin tulot romahtavat ja töitä joudutaan tekemään hikipalkalla. Tämän seurauksena suomalaisomistajat korvautuvat usein ulkomaisilla omistajilla, jotka ovat valmiita halpatyöhön.

Miksi sitten kantaväestön asiakkaat kaikkosivat suurelta osin tästä yökerhosta? Tietyistä kulttuureista tulevat miehet kuulemma kähmivät naisia ja tappelivat jatkuvasti keskenään. Paikkaan jouduttiin palkkaamaan jopa viidestä eri maasta kotoisin olevat portsarit, jotta löytyisi tulkkaajia yhteenottojen selvittämiseksi. Yökerhon omistaja joutui myös olemaan usein paikalla karsiakseen ei-toivottua porukkaa sisäänpyrkijöiden joukosta.

Voin myös sanoa omasta puolestani, etten koe minulla olevan paljoakaan yhteistä yleensä haittamaahanmuuton lähtöalueilta tulevien kanssa. Arvot ovat helposti erilaiset. Me olemme vahvan individualistisia ja tulijat ovat islamilaisesta yhtenäiskulttuurista. Englantia ei jaksa vääntää kovassa metelissä, kun suomestakaan ei meinaa saada selvää, eivätkä tulokkaat sitä paitsi yleensä osaa juuri englantia. Musiikkimaku on aivan erilainen ainakin Afrikasta tulleiden kanssa, jotka ovat rytmi- eivätkä melodiakeskeisiä. Lisäksi Suomessa on nykyään niin paljon laittomia Suomen hyväksikäyttäjiä, että on suuri vaara joutua myös itse hyväksikäytetyksi. Kehitysmaasta Suomeen hakeutuneen ihmisen päämääränä on päästä laillisesti ja pysyvästi osalliseksi suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta.

Ei-toivottu maahanmuutto näkyy yökerhojen elinkaaressa. Elinkaaren vaiheen tunnistaa asiakasrakenteesta. Kun tietyistä kulttuureista tulevia maahanmuuttajia on vielä vähän, paikka on elinkaarensa alkuvaiheessa, mutta kun heitä on paljon paikka on elinkaarensa lopussa. Syklit ovat melko lyhyitä ja yökerhot vaihtavat yleensä nimeä ja omistajaa muutaman vuoden välein ainakin Helsingin keskustassa. Tutkimatta kuitenkin on, että onko monikulttuurisuudella oleellista vaikutusta yökerhojen syklisyyden nopeuteen. Syklisyyteen vaikuttanee kuitenkin ensisijaisesti se, etteivät ihmiset halua maksaa hintavia pääsylippuja vuodesta toiseen samoihin yökerhoihin, kun juomatkin ovat suhteellisen arvokkaita.

Olen eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla. Kotisivuihini voit tutustua osoitteessa www.hennakajava.fi

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
mamulähiöt ovat jo täällä
#1

Ihan tavallista ja tuttua asiaa.
Näin tavalliset suomalaislähiöiden ostarit muuttuvat mamuostareiksi. Ja vieläpä hyvin nopeasti.

Ostareista häviävät suomalaiset ravintolat ja pubit. Samoin häviävät suomalaiset ruokakaupat ja muut suomalaiset liikkeet.

Jäljelle jää mamukahvilat ja mamuravintolat, joissa poltellaan vesipiippuja.

Ihan hetkessä huomaa ostarin muuttuneen etnisten liikkeiden basaariksi ja mamumiesten kansoittamiksi baareiksi ja ravintoloiksi.

Samaan aikaan alkaa suomalaisten muutto pois alueelta.

Ja kaikki tapahtuu todella, todella nopeasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#2

Olisi kiinnostavaa tietää, miten kiinteistöjen käy tässä muutoksesa.

— Laskeeko vai nouseeko kiinteistön arvo ja siitä saatava vuokratuotto?
— Ovatko suomalaiset eläkeyhtiöt sijoittamassa lisää varoja mamu-lähiöihin vaiko myymässä jo entisiäkin omistuksia?
— Entä mamu-lähiön naapurilähiöt. Joko niissä kiinteistöjen hinnat ennakoivat tulevaa muutosta?
— Miten vuokranantajien ”vandaalivakuutukset”. Ovatko niiden hinnat nousussa vaiko laskussa? (Vakuutus sen varalle, että vuokralainen pois lähtiessään ”laittaa paikan sileäksi”.)
— Ruotsissa pitää omistajan tehdä sopimus hallitsevan klaanin kanssa vuokratuoton jakamisesta, jos aikoo jatkaa toimintaansa. Joko tämä käytäntö on Suomessakin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hieman faktaa
#3

”Musiikkimaku on erilainen kuin meillä” Väite pitää osin paikkansa. Arabialainen musiikki on kaikilta osin syvästi jumissa/sidoksissa ilmeisesti uskontonsa vankina, että vain tietynlainen (samanlainen) tyyli on sallittu. Arabimuusikot kamppailevat pysyäkseen musiikille annettujen rajojen sisällä. Kaikkihan me tunnistamme tuon meille merkillisen ja aina samanlaisen kuuloisen musiikkikulun joka arabialaisessa musiikissa on. Sitä samaa melodiakulkua se on ollut ja musiikillinen kehitys siinä on pysähtynyt 1400vuoden ajaksi. Uskonto taitaa puuttua jopa musiikin tekemiseen…?
Ei pidä kritisoida muslimeja henkilöinä vaan sitä mitä he uskontonsa mukana tuovat. Me ei-muslimit olemme koraanin suurien mukaisesti kirottuja. Se on meille paha kohtalo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000