Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Satutunteja päättäjille

Kuusamon kunnallinen päätöksenteko ja erityisesti sen valmistelu on karannut täysin raiteiltaan. Mihinkään tarjoiltuun taustatietoon ei voi enää luottaa. Aina jonkin särähtäessä korvaan, osoittautuu tarkemmassa tarkastelussa herännyt epäilys oikeaksi.

Luikurilukuja luottamushenkilöille

Uusimmat tarinatuokiot tarjoilivat meille päättäjille kunnallisina iltasatutunteina täysin hatusta vedettyjä ja mielivaltaisesti koostettuja väestöennusteita, mitkä perustuvat korkeintaan lapsenuskoon tai mielikuvitusmaailmaan. Todellisuuden tai todennäköisyyden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

Pajunköyden syöttö ja tyrkytetty toiveuniajattelu päättäjillemme on nyt saanut aivan uudet mittasuhteet. Puheet jostakin käänteestä on aluekehitysammattilaistemme taholta kumottu jo aikapäiviä sitten. Koronapiikki oli vain hetken häiriötila eikä muutama vuosi edusta vähäisintäkään trendiä. Nyt on jo tovin aikaa vaellettu täysin koronaa edeltävän aikakauden tunnelmissa.

Lapsenuskoa ja Lapatossuja

Kaiken kukkuraksi Kuusamon väkiluku alitti kuluneen kesän aikana 15.000 asukkaan rajan. Yhteismitallinen ja vakiintunut väestöennustekäytäntö jatkaa edelleen aikaisempaa arviolinjaa siitä, että Kuusamon väkiluku vuonna 2040 on painunut jonnekin noin 13.000 asukkaan kieppeille.

Jokainen voi tietysti uskoa omassa elämässään, vaikka joulupukkiin tai hammaskeijuun, mutta kunnalliselle luottamushenkilölle tällainen vastuuttomuus ei kerta kaikkiaan sovi. Vielä vähemmän se on soveliasta virkahenkilökunnalle. Joku roti ja tolkku se sentään pitää säilyttää yhteisten asioiden hoidossa.

Tausta-aineisto on kuin tiedustelutietoa

Kunnallinen päätöksenteko ei voi perustua ja tukeutua helppoheikkimäiseen markkinamiesmentaliteettiin taivaanrannan maalailuineen, missä vastuu siirtyy sujuvasti kuuntelijoille. Oikea päätöksenteko edellyttää peukaloimatonta tausta-aineistoa ja kattavaa tilannetietoa. Millään osatotuuksilla tai toivioretkimeiningeillä ei ylletä kestäviin ratkaisuihin.

Lienee ollut kohtalon ivaa, että MDI julkaisi päivitetyn vuoden 2023 väestöennusteensa pari päivää ennen Kuusamon kaupungin mittatilaustyönä räätälöityä tekelettä. Kunnallinen puliveivaus näin paljastui.

Kaikkein huolestuttavinta on se, että näitä tekemällä tehtyjä huuhaa –lukuja ja keinotekoisia käyriä tarjoillaan meille päättäjille ihan vakavalla naamalla “työkaluksi kaupungin kouluverkon, investointien ja asuntopolitiikan suunnittelussa.”

Keinotekoisesti keksittyä

Oikeasti nykymenolla väestönvähenemämme vuoteen 2040 on –13 %. Klappia todellisuuteen on tuhansien asukkaiden verran samalla, kun peruskoululaistemme määrästäkin on kolmasosa katoamassa, ei minkään valtakunnan vastuullista päätöksentekoa voida rakentaa tällaisten tuulentupien varaan. Asunnonvaltaajia vartenko tänne ollaan kunnallistuetusti uutta asuntokantaa pukkaamassa?

Se on vaan nyt niin, että vain yksi asia on varmaa ja se on se, että päätöksentekokoneistostamme on saatava siivotuksi pikaisesti pois sellaiset ainekset, joiden todellisuudentaju on heikentynyt näin raskaasti. Tässä on seuraavissa kuntavaaleissa äänestäjillämme todellisen suursiivouksen paikka.

Olipa kerran Kuusamo, jossa oli niin kunnalliskankurit kuin hoviväkikin. Vain pieniä heleä-äänisiä lapsia oli liian vähän!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Nimetön
#1

Mihin taajamiin/alueille asutus on Kuusamossa keskittynyt?

Mikä on asukastiheys Kuusamossa?

Montako peruskoulua Kuusamossa on?

Näillä tiedoilla saa jo hyvän kuvan alueen väestöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lakitoimisto Helsinki
#6

Lakitoimisto Helsinki https://www.lakitoimisto-helsinki.fi/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elämä jatkuu
#2

Elä huoli kiintiöpakolaisia tulee paikkaan syntyvyyden

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Suomi nakertuu hiljaa murusiksi. Orpo on nyt hyvillään: kokoomus saa ”kehittää” Suomea: kaikki myydään, kaikki on markkinataloutta. Suomi, niemimaa ison maan kupeessa. Suomi ei ymmärrä parastaan. Mites silloin yleensä käy?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Koska tulevaisuus ei näytä niinkään hienolta, mutta loppuhan kuitenkin kaikille tulee, niin ehdottaisin jokaiselle, että mietitte millaisen valokuvan haluatte olevan sen viimeisen joka kahden kynttilän väliin laitetaan. Tarkoitan, että turha ajaa enää mitään asiaa tai vallankumousta, tulevaisuutta ei enää ole. Otetaan itsestämme edustava kuva joka kestää kaikenlaisen tarkastelun ja vastaa kaikkiin kysymyksiin rehellisesti. Tämä ei ole mikään uhkaus vaan filosofiani päätösajatus tässä ajassa. En usko enää tämän maan tulevaisuuteen hyvänä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#5

Lanthalainen toimittaja kysyi lappalaiselta=Mitä te täällä lapissa teette/harrastatte,kun lapin kesäkin on niin lyhyt,ja talvet pitkiä ja kylmiä?Lappalainen vastasi=Kesällä me naimha ja kalasthamma,talvella emme kalastha.Mutta eikö enää tapahdukkaan näin?Jos pieniä heleä-äänisiä/kirkassilmäisiä lapsia ei enää ole tarpeeksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000