Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Fasismi-keskustelussa italialaisen taskuvarkaan ilmentymä

1 kommenttia

Kuusamossa kykypuolue kokoomus on suoltanut takapi…ruilijansa toimesta ”fasisti-, rasisti- ja natsisyytöksiä” suuntaan jos toiseenkin. Tästä taukoamattomasta tulkutuksesta on aivan ilman hakukonetta, ainakin minulle, ehtinyt vuosien varrella nousta esiin ainakin pari mielleyhtymää.

Ensimmäinen näistä on se, että lapset yleensä toistavat uusia oppimiaan sanoja kerta toisensa perään hyvin onnellisina itsestään. Nyt on vaikuttanut hieman siltä, että niin tekee myös osa varsin varttuneista aikuisistakin. Kuulen jo korvissani huudon: ikärasisti!

Toinen huomioni liittyy fasismiaatteen syntymaahan Italiaan. Siellähän nimittäin on muodostunut käsite italialaisesta taskuvarkaasta, joka huutaa heti iskunsa jälkeen hämäysmielessä: ”Ottakaa varas kiinni”! Lieneeköhän kuusamolaisessa ”fasisti-, rasisti- ja natsisyyttelyssä” hieman samaa lähtökohtaista ominaispiirrettä?

Pääosin perusteeton leimakirves ja lyömäase

Mielestäni on niin, että mikäli fasismi kiehtoo jollakin suunnalla niin tavattomasti, että siitä pitää toistuvasti elämöidä, olisi syytä aloittaa siihen tutustuminen yleispiirteisesti ensi alkuun vaikkapa Wikipedian kautta.

Siellä todetaan muun muassa seuraavaa: ”Fasismia on myös käytetty ja väärinkäytetty poliittisesti latautuneena iskusanana eri poliittisten suuntausten leimaamiseen.” Edelleen samaisesta tietolähteestä on poimittavissa tämäkin toteamus: ”Termin merkitystä on hämärtänyt entisestään se, että fasismin käsitettä käytetään usein lyömäaseena tai pilkkanimenä asioille, jotka eivät kuitenkaan ole fasistisia”.

”Fasismin tutkijan Tarmo Kunnaksen mukaan fasismi-sanaa käytetään politiikassa tarkoitushakuisesti ja harhaanjohtavasti esimerkiksi Euroopan oikeistopopulisteista…”, toteaa Wikipedia edelleen. Tässä muuten alkaa jo herätä epäilys siitä, että paikkakunnalla on harjoitettu internetlunttausta, sen verran pahasti eräät mielipidekirjoitukset muistuttavat hakusanoilla googlattuina kouluesimerkkejä puhtaasta pahantahtoisuudesta.

Kansankiihottamista ja vihailmaisua

Jos itseään pitää paikallishistorioitsijana ja puhtaana Jumalaa palvelevana pappina, niin sinänsä aika taidokasta, mutta siltikin kovin kornia on saada sovitetuksi samaan lauseeseen – mielipidevainoaminen, vihapuhe, kansallisrasistinen syyttely ja kiihottaminen poliittista kansanryhmää vastaan. No – pappi ja poliittinen pyöveli – sijaitsevat ainakin aakkosjärjestyssanastossa verraten lähellä toisiaan.

Julkisessa paikalliskeskustelussa on tullut kohtalaisen selväksi se, kuinka päivänpolitiikkaa harjoitetaan tällä hetkellä pahimmillaan selkeän noitavainonomaisesti. Tämä on ollut Jorma Kanaselta erittäin sattuva ja onnistunut vertaus, mille on olemassa myös vankat näytöt, esimerkit ja kiistaton arkitodellisuuspohja – jopa taukoamaton sellainen!

Tästä puolestaan päästään siihen, että noitavainotilanteen ollessa täälläkin täyttä totta ja ikään kuin niin sanotusti päällä, täytyy löytyä myös ainakin yksi noitavainooja tai peräti jopa useita noitavainoojia. Kun aikoinaan käytiin noituusoikeudenkäyntejä, olisi nyt korkea aika jatkaa siitä edelleen noitavaino-oikeuden jakamisella.

Lienee myös paikallaan, että uskonpuhdistuksen tunnuslauluksi nousseen Martti Lutherin sanoittaman ”Jumala ompi linnamme” -virren sanoitusta täsmennettäisiin, ajankohtaistettaisiin ja päivitettäisiin – ainakin paikallisesti – muotoon: ”Se vanha noitavainooja, kavala, kauhea, on kiivas, kiukkuinen ja julma, hirmuinen. Vain Herra hänet voittaa.”

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Suomesta on tullut viherpunasuvakkien diktatuurimaa. Tämä yhteiskuntaa mädättävä aatemaailma johtaa täydelliseen tuhoon ja anarkiaan ellei sitä kyetä suitsimaan. Toivotan PS-ehdokkaille megaluokan jytkyä kaikissa tulevissa vaaleissa, muutoin Suomi tuohoutuu niin ettei siitä jää mitään jäljelle edes näille viherpunasuvakeille, mutta ainkaan he eivät voi sanoa ettei heitä varoitettu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000