Perussuomalaiset

Joni-J Laakso

Kaikkea ei tule yksityistää.

On käynyt selväksi, että osa Turun kaupungin liikuntapaikoista on luokattoman huonossa kunnossa ja niiden kunnostamiseen tai korvaamiseen uudella olisi ryhdyttävä viipymättä. Mistään yllätyksestä tai huonosta tuurista ei kuitenkaan ole kyse, vaan kaupunki on vuosien huonolla päätöksenteolla aiheuttanut ongelman itse itselleen. Koska akuutin korjausvelan pottia on kerätty jo n.100 miljoonan euron verran, on tietenkin järkevää tutkia kaikki mahdollisuudet, miten liikunnan laadukas harrastaminen saadaan turvattua myös tuleviksi vuosikymmeniksi. Ikävä kyllä kaupungissa on tahoja, jotka luopuisivat kunnallisesta liikuntapaikka tarjonnasta ja yksioikoisesti yksityistäisivät lähes kaiken mahdollisen. Olisimmeko valmiita ottamaan tämän riskin, joka toteutuessaan vaarantaisi tasapuolisesti eri lajeja huomioivan vuoronjakojärjestelmän ja kunnan tarjoamat kohtuuhintaiset käyttömaksut. Esimerkiksi jo nyt kunnallista tarjonnasta huolimatta yksityisesti tuotettu jääaika on merkittävästi arvokkaampaa. Ei ole sattumaa, että paikalliset liikemiehet ovat kiinnostuneet juuri näistä lehtien palstoilla olevista paljon kävijämääriä saavuttavista liikuntapaikoista, jotka tulisi toteuttaa kunnallisina hankkeina.
Kaupungin varainhankinnan kustannukset ovat tällä hetkellä huomattavan matalalla tasolla ja kaupungilla on samalla pysyvä tarve korkeankäyttöasteen liikuntatiloihin. Edellä mainitulla perusteella kaupungille ei ole taloudellisesti mielekästä maksaa yksityiselle liikuntapaikan tuottajalle lasten ja nuorten harrastamisesta korkeita käyttömaksuja jopa vuosikymmeniä eteenpäin.
Jotta uudistukset ovat toteutettavissa kaupungin on nostettava arvostustaan liikuntaan kohtaan ja merkittävästi kasvatettava panostustaan sen harrastamiseen. Viime vuosina on hassattu kymmeniä miljoonia euroja kaupungin varoja ideologisiin ja vitsikin saakka päätyneiksi kaupunkikehityshankkeisiin. Nyt on viimein tullut lasten, nuorten ja liikunnanharrastajien vuoro.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Kaikkea ei tule yksityistää , olen samaa mieltä , Jonin kassa !? Jos hinnat nousee , pilviin , niin monet tulee tippumaan , kelkasta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

No mutta kun ei ole rahaa mihinkään kunnostuksiin! Ensin pitää tehdä kaikki mahdollinen ilmastohätätilan eteen. Jos ei saada torpattua ilmastonmuutosta (jota tosin tähän aikaan vuodesta kutsutaan kevääksi), kuollaan heti kaikki – näinhän suurin osa valtaapitävistä ja vaalikarjasta ajattelee ja myös toimii sen mukaan. Suomi saa lahota ihan rauhassa, kunhan vain piiperöjohtoinen blokki saavuttaa hiilineutraalisuuden ekana koko maailmassa (tosin ilmassa on kai sentään aika vaikea vetää rajoja – varsinkin kun Kiinasta ja Intiasta tuulee…). En usko, että koskaan aikaisemmin olisi osattu ja onnistuttu aivopesemään lähes koko maailma saman poliittisen agendan taakse. Globalismi on se, mikä tämän maapallon tuhoaa ja ihmiset sen mukana – ötököistä ja muusta puhumattakaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Jotenkin samaa, mieltä, mutta kyllä ”terve kilpailu” karsii turhat läskit organisaatoista ja saa kehitystä aikaan.
Perinteinen ”kunnan omana työnä” on yleensä se kallein tapa palvella asukkaita eli toimintojen maksajia.
Meidän perinteinen, kohti sosialismia rakennettu järjestelmämme, on monesti tehoton ja kallis ylläpidettävä. Tämä koskee myös terveydenhuoltoa.
Olisiko ratkaisu ulkoistaa osa Kuntien tehtävistä? Jäljelle jäävälle ”omalle työlle” kustannusvalvonta jota seuraamalla ja vertaamalla nähdään kilpailutuksen todelliset hyödyt.
Kuntien tarkoitus lienee palvella asukkaitaan, eikä vain työllistää puolueiden jäseniä? Jos ”kunnan omana työnä” tehtävät toiminnot ovat kilpailukykyisiä, niin sitten vain panostusta niihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joni-J Laakso Turun liikuntalautakunnanjäsen.
#4

Olen kanssasi siinä samaa mieltä, että terve kilpailu voisi olla kaikkien etu. Elämme kuitenkin jonkin sortin puolisosiaalisessa järjestelmässä ja tämä järjestelmä on luonut liikuntalain, joka velvoittaa kuntia järjestämään olosuhteita harrastajille. Tämän vuoksi sitä ei voi mielestäni jättää täysin näennäisten markkinavoimien armoille. Jos kunnallista tarjontaa ei ole, se avaa yksityiselle suoran tien veronmaksajan kukkarolle. Mitä tulee kuntatyön tehokkuuteen, siitä pitäisi saada paljon enemmän irti. Olisiko aika puuttua betonoituihin virkasuhteisiin ja alkaa vaatia tuottavuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000