Perussuomalaiset

Johanna Pahkala

Maskigate - pelottavaa valtapeliä?

7 kommenttia

Kuinka monta virkamiestä joutuu eroamaan, ennen kuin tämän hallituksen ministerit ottavat vastuuta päätöksistään? STM on toiminut koko koronakriisin ajan päävastuullisena tiedottamisessa. Silloin tiedotusvastuuta tai vastuuta ei voi ulkoistaa vaikkapa Työterveyslaitokselle.

Koko kevään ministereiden ja STM:n taholta painotettiin, että hyvä käsi- ja yskimishygienia ja 1-2 metrin turvavälit riittävät takaaman kansalaisten turvallisuuden. Maskeista ei sanottu olevan hyötyä, ne olivat jopa vaarallisia ja niitä ei edes todennäköisesti osattaisi käyttää oikein. Kuitenkin jo maaliskuussa uutisoitiin, että korona leviää myös aerosoli- ja pisaratartuntoina.

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen tiedotti jo huhtikuussa, että kasvonaamioiden käyttöä yhteisössä voitaisiin harkita, etenkin kun käy kiireisessä suljetussa tiloissa, kuten ruokakaupoissa, ostoskeskuksissa tai käytettäessä julkista liikennettä. Huhtikuussa useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa suositeltiin maskeja tai ne olivat pakollisia julkisissa liikennevälineissä tai lentokentillä.

Aiheellisesti myös kyseenalaistettiin, miksi terveydenhuoltohenkilökunta käyttää maskeja, jos niistä ei ole mitään hyötyä? Oli selvää, että kaikki maskit eivät estä tartuntaa, eivätkä kaikki käytä niitä oikein, mutta kaikki maskit pienentävät tai estävät toisen tartuntariskiä. Miksi kehotettiin peittämään suu aivastaessa, jos suun peittäminen ei auta tartuntojen leviämisessä? Perusteet sille, miksi maskeja ei suositeltu, ovat täysin absurdit.

Vaikka meille toisin kerrottiin, niin maskejahan ei ollut riittävästi keväällä. Olisikin ollut vastuutonta suositella sairaalakäytössä käytettäviä maskeja kaikille. Mutta mikä esti sen, ettei suomalaisille suositeltu kangasmaskeja ja opastettu vaikkapa itse tekemään niitä? Kun kysyntää on, myös tuotantoja saadaan käyntiin nopeillakin aikatauluilla.

Kuinka moni on sairastunut tai kuollut, koska ihmisille on kuukausien ajan toistettu, että käsienpesu ja 1-2 m turvavälit riittävät? Siis taudissa, jonka jo maaliskuussa tiedettiin leviävän myös aerosoli- ja pisaratartuntana. Montako yritystä sairastuneiden määrien kasvaessa ja rajoitusten kiristyessä on saatettu konkurssien ja lopettamisien tielle? Kuinka monta yritystä olisi voitu pitää auki, jos maskisuositus olisi annettu jo keväällä?

Missä on raja poliittiselle pelille? Onko kaiken takana ollut hallituksen halu vain tehdä asiat eri tavalla, kuin oppositio vaati? Jos näin on, niin hallitus pelaa pelottavaa valtapeliä suomalaisten kustannuksella.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Toivon todella, että tämä ruskeisiin (punainen+vihreä=ruskea) ideologioihinsa hirttäytynyt ja pahasti sotkeentunut hallitus kaatuu ennen joulua – se olisi paras joululahja Suomen kansalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Johannakin. Aina vaan vahvistuu ajatus, että tämän kaiken kouhotuksen takana on sielunvihollisen; pitkäaikaiset valmistelut ja teot tulla sotkemaan; Jeesuksen toinen tuleminen maanpäälle hakemaan Morsiantaan; Ketkä täällä vain jähisevät maskeista; eivätkä Raamatun Sanasta. Ei siitä osaa puhua oikein piispatkaan, että se Sana olis turvaa antavaa: ”Elän; taikka kuolen: Jeesus Kristus: Pitää: Varmasti: Juuri minusta huolen.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Koronanyrkki
#3

Maskigate johtuu siitä että hallitus halusi keväällä ruotsin tyyliin levittää
korona väestöön jotta saadaan laumasuoja jota ei ikävä kyllä ruotsissakaan ole. Siitä Niinistön ja Mariinin nokittelu johtui keväällä kun Sauli halusi ja löi koronanyrkin toimintaan jota Mariini ei voinut sietää(mies ojensi femakkoa).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Kiuru on toiminut esimerkilisesti koska enemmistö oli tätä mieltä.
Kyllä taasen joitakin kyrsii, vaan kyrsiikö?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

No kyrsimisestä en tiedä, mutta ihmetyttää kyllä eduskunnan enemmistön käsitys toiminnan esimerkillisyydestä.

Punavihreillä ei muuten taida olla kovinkaan montaa hyvin menestyvää pörssifirmaa johdettavana – ihan vaan sitä meinaan, että valtion leivissä suoraan tai välillisesti taitaa olla kaikki ja taso on mitä on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
Iloinen
#6

Aika outo juttu, että maskeja tiheämmin käyttävissä maissa on todettu tartuntoja suhteellisesti enemmän kuin meillä, jossa maskeja on käytetty vähemmän! Kuinkahan kauan te persut jaksatte jauhaa noista maskeista, vieläpä aivan turhaan, sillä tuo ei johda mihinkään. Hallitus on toiminut täysin johdonmukaisesti, jos ette sitä ymmärrä, se johtuu sitten aivan muista syistä! Kokoomus, persut, ja kristilliset kuluttavat kallispalkkaisten kansanedustajien aikaa turhanpäiväiväisiin asioihin, tulee kalliiksi. Kiusa se on pienikin kiusa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Eihän tässä kiusaamisesta ole kyse vaan kritisoinnista hallituksen sekavaa toimintaa kohtaan. Ja kyllähän se nyt johonkin johtaa – Marin twitterissä tänään: ”Käsittelemme ensi keskiviikkona iltakoulussa tartuntatautilain kokonaisuutta, jota on valmisteltu viime kuukaudet. Olen kutsunut iltakouluun myös oppositiopuolueiden edustajat, koska asia on merkittävä ja siitä on tärkeää käydä parlamentaarista keskustelua.”

Marinia ohjeistavat tahot ovat alkaneet ymmärtää, että syvin ymmärrys korona-tilanteen hoitoon löytyy oppositiosta, muuten ei olisi kutsua tullut. Oppositiosta on koko ajan annettu hallitukselle painetta toimia ripeästi samaan aikaan kun Marinin ja koko hallituksen asenne on joka hetki ollut ”ettei ny vaan tehrä spektaakkelia!”. Jos hallituksella olisi henkistä selkärankaa, se eroaisi, mutta ei – kiusa on hallituksenkin taholta kiusaamista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000