Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Valtakunnansyyttäjästä "leipäpappi"?

Kyllä korkeiden oikeusviranomaisten tulee olla nuhteettomia. Muuten tilanne muistuttaa sitä ”leipäpappia”, joka saarnasi, että tehkää niin kuin minä sanon eikä niin kuin minä teen.

Tilanne tulee rapauttamaan uskottavuutta ja moraalia.

Toivottavasti oikeusministeriössä asia puntaroidaan tarkasti ja tehdään myös tarvittavat johtopäätökset.

Asiaan ottaa voimakkaasti kantaa Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola 21.12.2017 lehdessä – Kunpa syyttäjä Nissinen hoksaisi vihdoin erota: https://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Kunpa-syytt%C3%A4j%C3%A4-Nissinen-hoksaisi-vihdoin-erota/1085840

Lainaus: ” Nissinen tuomittiin toiminnasta, joka hänen korkeana syyttäjänä olisi pitänyt ymmärtää rikolliseksi. Hän jatkoi toimintaansa, vaikka häntä oli asiasta huomautettu. Kaiken lisäksi tuomioon johtanut toiminta jatkui hyvin pitkään. Osa teoista ehti jo vanhentua.

Tietenkin voisi ajatella, että korkeiden oikeusviranomaistenkin olisi hyvä tietää tavallisesta elämästä ja kohdata ihmisen oma erehtyvyys. Jokainen voi tehdä elämässään virheitä. Näin ajatellen valtakunnansyyttäjän 60 päiväsakon rangaistus voisi tuoda oikeusjärjestelmään inhimillisyyttä.

Elävässä elämässä näin ei ole. Valtakunnansyyttäjän virasto ja syyttäjälaitos ajavat vastaavista rikoksista juttuja tavallisia ihmisiä vastaan. Niissä esitutkinnoissa ja syyttäjien syytteissä ei sääliä tunneta. Aina joskus tuntuu, että ihmisiä tulee tuomituiksi myös ymmärtämättömyyttään. Tekoa ei mielletä lainvastaiseksi.

Nissisen kohdalla näin ei ole. Hänen on pitänyt tietää teon tuomittavuus. Nissisen toiminta oli yhteiskunnan kannalta korruptiivista esteellisyyttä ja se rapauttaa yhteiskuntamoraalia.”

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000