Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Nationalismi on kirkolle myrkkyä

Evankelisluterilainen kirkko twiittasi (14.3) viestin: ”Nationalistinen ideologia leviää eri puolilla Eurooppaa. Sitä myrkkyä ei kannata niellä.” Tähän viestiin oli merkitty #hallaaho.

Kysyin sähköpostitse Evakelisluterilaisen kirkon kansliapäällikkö Jukka Keskitalolta, että: Mikä on tämän viestin sanoma? Mitä tahdotte tällä viestillä kertoa? Miksi viestiin oli merkitty Jussi Halla-aho?

Hän vastasi viestiin seuraavasti sähköpostilla.

”Kiitos viestistä ja kysymyksestäsi. Kyseessä oli minun blogikirjoitus nationalismista. Siinä oli useita esimerkkejä nationalistisista poliitikoista, kuten Donald Trump, Marine Le Pen ja Suomesta Jussi Halla-aho. Heistä tuskin kukaan kiistäisi olevansa nationalisti. Kyseessä oli analyysi nationalismin ilmiöstä, ei puoluepoliittinen kannanotto. Erotan kirjoituksessa selvästi nationalismin isänmaallisuudesta eli patriotismista. Tämä oli kirjoitukseni viesti.”

Alkuperäisessä twiitissä oli siis linkkinä tämä Keskitalon blogikirjoitus, joka oli otsikoitu; ”Älkää nielkö nationalismin myrkkyä”: https://suomenkuvalehti.fi/rajalla/2017/03/14/alkaa-nielko-nationalismin-myrkkya/

Minulta jäi kuitenkin ymmärtämättä miten kansallismielinen, joka korostaa omaa valtiota ja isänmaallinen, joka ajaa tämän valtion ja kansan etuja voidaan erottaa toisistaan, sillä isänmaallinen ei voi olla, jos ei ole viitekehitystä mitä puolustaa eikä kansallismielinen, jos ei puolusta tavoittelemaansa valtiota?

Keskitalon blogin otsikon sanonut on Hollantilainen tunnettu vasemmistopolitiikko Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans.

Kysyin myös Keskitalolta tiesikö hän tämän, mutta hän ei vastannut.

Minusta kansallismielisyys ja isänmaallisuus kytkeytyy toisiinsa ja on ns. akateemisuutta ymmärtää niiden esiintyvän yksistään ilman toisen olemassaoloa, sillä isänmaallisuus on rakkautta isänmaata kohtaan ja kansallismielisyys pyrkii luomaan tai säilyttämään isänmaan. Luonto, historia, kulttuuri ja arvot ovat olemassa siinä viitekehyksessä, jota kutsutaan isänmaaksi ts. kansakunnaksi.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Matti
Hämmentynyt
#1

Otin myös yhteyttä samaan, korkeassa kirkon asemassa olevaan teologian tohtorin. Ja ihmettelin kirjoitusta. Kirjoitin myös, että tuossa asemassa ulostulo tulkitaan vääjäämättä kirkon kannaksi.
En halua enää rahoittaa tämän Herran, Irja Askolan, Kari Mäkisen enkä myöskään Marjaana Toiviaisen touhuja. Eli lopetan osaltani joukon ”palkanmaksun”, Ehkä työtä löytyy suurmoskeijasta…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

hyvä
#2

Nationalismi itsessään, normaalina oman kansan kulttuurin puolustajana on hyvä asia.
Jokaisen pitäisi tajuta tämä asia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#3

Suvakkien mielestä kodin, uskonnon, isänmaan ja oman kansan puolustus on niin mennyttä aikaa ja osoittaa huonoa makua…
Kustannustehokasta oikeasti hädässä olevien avustamista kriisialueiden läheisyyteen luoduilla turvaleireillä kannatan täydestä sydämestäni, varsinkin jos muslimit rahoittavat niitä Helsingin suurmoskeijaprojektin sijaan.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/tietoisku-myymalavaras-syo-poydassasi

Katso pätkä kun vielä voit, mutta ajattele myymälävarkaan tilalle matu…
”Myymälävaras ei maksa”, ei maksa matukaan ellei sitten sinun rahoillasi…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000