Perussuomalaiset

Jarmo Keto

Kentän kiertäminen

5 kommenttia

Puheenjohtajien on kierrettävä kenttää, puoluesihteerin on kierrettävä kenttää. Näitä lauseita toistetaan Perussuomalaisissa usein. Toden totta – meillä jalkautumista yhdistysten arkeen arvostetaan hyvin paljon, ja se sopiikin yhteen filosofiamme kanssa: olemmehan mahdollisimman lähellä ihmistä toimiva puolue. Olen nyt kiertänyt useita yhdistyksiä puoluesihteerikampanjani aikana. Tämä blogi on kertomus tien päältä.

Totuuden nimissä on sanottava, että Suomi on valtavan suuri maa, ja puolueemme miehittää tästä valtakunnasta miltei joka kolkkaa. Kentän – siis yli 200 yhdistyksen – kiertäminen on puolueen korkeissa johtotehtävissä haasteellista. Yhdistysten tapahtumat ovat usein viikonloppuisin, ja vuodesta loppuvat äkkiä viikot kesken. Jo pelkästään kaikkien yhteystietonsa tarjoavien yhdistysten soittaminen on täysi työ.

Järkeilinkin, että koska pääsisin puoluesihteerinä heti toteuttamaan hyvin laajoja uudistuksia niin organisaatioon, viestintään kuin toimintatapoihinkin, olisin ainakin alkuvaiheessa luultavasti hyvin tiukasti kiinni niissä. Muutosjohtaminen vaatii läsnäoloa muutoksen kohteena olevien ihmisten kanssa, ja ainakaan kauteni alkuvaiheessa en varmasti voisi irrota puoluetoimistolta niin paljon kuin tahtoisin.

On siis syytä kiertää nyt. Sain rakennettua kiertuetta varten yli 30 tilaisuutta käsittävän kiertueen, lähinnä pienempiin kaupunkeihin ja kuntiin. Halusin painottaa kiertueessani juuri pienempiä paikkakuntia, sillä suuret kaupungit saavat varmasti äänensä organisaatiossa kuuluviin helpommin.

Olen nyt matkallani viimeisellä kolmanneksella ja kilometrejä on mittarissa yli 6000. Näiden viikkojen aikana olen saanut oppia hyvin paljon niin puolueestamme ja tutustunut moniin suomalaisiin maakuntiin. Etelä-Suomessa pitkään asuneena olen esimerkiksi aina kummastellut, kuinka tottuneita maakuntien ihmiset ovat matkaamaan autolla paikasta toiseen. Huomaan nyt itsekin, että hyvin nopeasti kahden tunnin ajomatka tuntuu vain “nopealta pyrähdykseltä”, eikä 100 km ole etäisyys eikä mikään.

Yhdistystemme vieraanvaraisuus on myös ollut minulle silmiä avaava kokemus. Useimmiten yhdistykset ovat olleet aidosti iloisia siitä, että heitä tullaan katsomaan, ja matkan varrelle on järjestetty aivan kiertuetta varten hyvin monenlaisia tilaisuuksia. Osa yhdistyksistä on vienyt minut vain ABC:n kabinettiin keskustelemaan, osa on varannut kaupungintalon, osa järjestänyt toritapahtuman ja järjestipä yksi yhdistys saunatilaisuudenkin. Jopa kotimajoituksia on löytynyt, enkä ole joutunut käyttämään budjettiani hotellimajoituksiin lainkaan niin paljon kuin olin kuvitellut.

Nämä kokemukset ovat minulle hyvin tärkeitä. Vaikka en välttämättä itse ehtisikään puoluesihteerinä joka paikkaan, puolueella on kymmenittäin kansanedustajia, joita yhdistykset hamuavat luokseen. Näiden kansanedustajien liikkeelle saaminen on mitä suurimmassa määrin puoluesihteerin tehtävä. Kun yhdistysten vieraanvaraisuus on tiedossa, ei varsinkaan oman vaalipiirin kiertämisen laiminlyönnille voi olla mitään hyväksyttävää estettä.

Tämä kiertue ei tietenkään olisi mahdollinen, jos kotijoukot eivät toimisi. Erityisesti kampanjapäällikköni Jessica on jatkuvasti pitänyt pakkaa kasassa silloin, kun en ymmärrettävästi tien päältä juuri pääse tehtäviä hoitamaan. Ohjeita on tullut myös tähän suuntaan: tällaisessa kampanjassa ehdokas on oikeastaan vain tuote, joka tekee mitä kampanjapäällikkö sanoo – ja vastaavasti saa haukkuja siitä, mitä tekee omin lupineen tai jättää tekemättä. Se on kai ihan hyvä.

Kiertue jatkuu aina puoluekokoukseen asti. Olet tervetullut seuraamaan sitä kampanjan Facebook-ryhmään. Päivitän sinne tiuhaan tahtiin kuvia kauniista ja kesään heräilevästä Suomesta.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Suomi on nyt kauneimmillaan, vaalean vihreät pikku lehdet puissa tai nupuillaan, kyllä siinä kehtaa kylillä kierrellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#2

Sinä Jarmo kävit mm. täällä Pieksämäellä ja aaltopituutemme osuivat kerralla kohdilleen. En sinällään ota kantaa puoluesihteerin valitsemiseen, vaan juuri asian ytimiin joista puhuit. Työtä on paljon. Mutta se on myös jo paljosta opitusta ja todennetusta työstä, joka tarvitsee vain sovelletun toteutuksen. Tässä muiden puolueiden koekenttä on tärkeä ponnahdusalusta. Otetaan lihat talteen ja heitetään ruodot pois. Siihen omat innovaatiot mukaan. Vanhat rakenteet tarvitsevat muutosta, kuten koko puolue. Siihen pyrkiminen on vahvuus, ei ristiriita. REIJO PAUNONEN
Etelä Savon piirin varapj.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#3

”olemmehan mahdollisimman lähellä ihmistä toimiva puolue.”

Näinkö on… Tähän on kyllä vaikea enään kommentoida. Näin se kait sitten on. Taidan kyllä vaaleissa sitten katsoa vähemmän ihmisiä lähellä olevan puolueen. Jos vaikka sitten saisi sitä mitä tilasi…

Ps. Montako väriä mahtuu perussuomalaisen puoluetakkiin…?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

On se kyllä vaikeaa kiertää… ei saa edes tehtäviään hoidetutksi itse… Mites se digitalisaatio, älypuhelin, netti, tabletti, läppäri… Jotkut tekee töitä paljon etänä. Eikös sulla ole omaa numeroa johon soittaa, vai pitääks sun kaikki nähdä livenä. Kuulostaa ihan selityksen maulta koko juttu. Ja että alkuun voisiy hoidella hommia… entäs ne loppu ajat. Veikkaan ettei tuolla asenteella päästä pitkälle, tai no joo… ehkä perussuomalaisissa. Pitäiskö sun mennä Putkosen juttusille oisko sulla mahista kyseiseen tehtävään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#5

Kiitos hyvästä analyysista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000