Perussuomalaiset

Jarmo Keto

Järki käteen korona-torjunnassa

4 kommenttia

Meille suomalaisille on pienen ikuisuuden ajan saarnattu totalitarismin vaaroista. Nyt me järkevät suomalaiset huudamme kilpaa rajoituksia omiin perusoikeuksiimme. 

Poliiseja kadulle, armeijaa tiesuluille. Estämään, että ihmiset eivät matkusta rakkaimpiensa luo, myyntimiehet eivät tapaa asiakkaitaan ja yrittäjät eivät tekisi työtään.

Puolueet käyvät kilpajuoksua pohjalle siitä, kuka vaatii yhteiskunnalle vakavimpia vaurioita. Onko kukaan pysähtynyt miettimään, minkälaisen hinnan tästä kaikesta maksamme?

Perussuomalaiset ovat perinteisesti olleet puolue, joka on osannut suhteuttaa asioita. Koko teollisuuden kilpailukyky on asetettu oikeaan suhteeseen promilleluokan kasvihuonepäästöjen kanssa. Yksittäisen maahanmuuttajan auttaminen suhteeseen koko maailman tilanteen kanssa. Homokeskustelu suhteeseen yhteiskunnan muiden kysymysten kanssa.

Korona-torjunnasta on katoamassa kaikki suhteellisuudentaju. Ymmärrys siitä, että käytettävät lääkkeet ovat paljon pahempia, mitä käsillä oleva tauti.

Kun sairaanhoidon kaikki huomio on käännetty virukseen, ihmiset kuolevat infarkteihinsa ja hoitamattomiin perussairauksiinsa. Kun vanhukset jätetään yksin koteihin, he kuolevat yksinäisyyteensä. Kun yrittäjien elinkeino viedään alta, jotkut tappavat itsensä. Kun ihmiset jäävät työttömiksi, osa ajautuu alkoholismiin ja kuolee sitä reittiä.

Romutettu julkinen talous puolestaan tarkoittaa edelleen sitä, että tulevina vuosina yhä useampi voi entistä huonommin.

Asiat ovat vastakkain. Myös torjuntatoimet tappavat.

Torjuntatoimilla ei edes pysty realistisesti estämään viruksen leviämistä, vaan ainoastaan hidastamaan sitä. Tästä hidastamisesta maksettava hinta tulee olemaan massiivinen. Mittaluokissaan monin verroin sen, mitä ripeämmin edennyt virus olisi koskaan aiheuttanut.

Ruotsi on valinnut toisenlaisen tien. Jälleen kerran. Otaksun, että vuoden kuluttua länsinaapurimme naureskelevat iltanuotioillaan iloisesti tarinoita siitä, kuinka Suomi tuhosi vapaaehtoisesti koko elinkeinoelämänsä.

Toivon, että meillä perussuomalaisilla olisi tässäkin asiassa suhteellisuudentajua.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Peruspersu
Tyytyväinen
#1

Et nyt taida ymmärtää että ilman epidemian hidastamistoimia terveydenhoitomme kantokyky ylittyisi. Niin tulee käymään Ruotsissa. Palataan vaan iltanuotiolla sanomaasi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Mitä se tarkoittaa, että ”kantokyky ylittyisi”?

Nytkin esimerkiksi sairaalahoitoa muuhun sairauteen tarvitseva isoäitini on häädetty kotiinsa sairaalasta, koska sairaala pitää varata korona-potilaille.

Eikö siis kantokyky ole jo nyt ylittynyt?

Valitettavasti ihmisiä sairastuu ja ihmisiä kuolee, eikä Suomessa nytkään pystytä hoitamaan kaikkia hoidon tarvitsijoita. Milloin voimme sanoa, että nyt se kantokyky sitten on ylittynyt?

Emme pysty pelastamaan kaikkia, mutta pystymme kyllä puuttumaan ihmisten perusoikeuksiin, ajamaan yritykset konkurssiin ja ihmiset työttömyyteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Vielä ei pysty kunnolla arvioimaan, kuin vaarallinen sairaus tämä korona on.
Mitähän jälkisairauksia siitä voi seurata? Vai seuraako mitään? Ei vielä tiedetä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Korostan nyt vielä sitä, etten minä sanoisi etteikö kyseessä olisi vaarallinen paikka.

Peräänkuulutan asioiden suhteellistamista.

Kaikkien suomalaisten perusoikeuksiin kajoaminen edellyttää välitöntä, erittäin vakavaa vaaraa. Pelkkä vaara ei voi riittää. Pelkkä epävarmuus vaarasta ei voi riittää.

En halua tai osaa sanoa, että mikä ihmisuhriluku on sellainen, joka oikeuttaisi suomalaisten perustuslaillisten oikeuksien murtamisen tässä mittakaavassa. Mutta mikään kovin pieni se ei voi olla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000