Perussuomalaiset

Jarmo Elo

Nykyiset työmarkkinat, miten ihmeessä ennen tultiin toimeen?

7 kommenttia

Työttömien uusi määräaikaishaastattelujen lisääminen herättää ristiriitaisia ajatuksia, ainakin minussa, siihen liittyen nämä muutkin ”kokeilut”.

Kun lähes jatkuvasti saa lukea ns. nollatuntisopimuksista ja palkattomista työkokeilusta. Näistä viimemainituista nyt ensimmäisenä pitää päästä eroon, aivan turhaa byrokratiaa ja ihmisten pomputtelua.

Hallituksen pitää purkaa nämä ”porsaanreiät”, sekä muut ihmeelliset loukut ja mielummin ihan heti, tuoko tuo haastattelujen lisääminen yhtään uutta ”oikeaa” työpaikkaa, oman käsitykseni mukaan lisännee vain tätä turhaa pomputtelua, ellei nyt lisää palkattavia haastattelijoita lasketa mukaan! No, aika näyttää miten lopulta tässä ”lakikokeilussa” käy.

Eikö tämän hallituksen pitänytkin purkaa normeja ja poistaa muuta byrokratiaa, työn lisäämiseksi?

Miten ennen toimittiin, ainakin oman kokemukseni mukaan näin, tehtiin alustava työsopimus jossa oli molemminpuoleisesti, lain tai sopimusten mukainen sovittu koeaika ja jos ei homma toiminut tai muuten sopinut, ihan kummalle tahansa, niin työsopimusta ei koeajan jälkeen jatkettu, edelleen molempien etu?

Ja mikä tärkeintä, työntekijälle myös maksettiin palkkaa, vaikka ehkä aluksi koeaikana hieman alempaa, jolla pystyi elämään ja jopa ostamaan jotain, ainakin se motivoi tekemään parhaansa?

Luulisi muuten, että kaikkien työnantajien etu on se, että ostovoima lisääntyy ja työntekijä voi palkallaan myös todella ostaa jotain tuotteita tai palveluja?

Käytäntö näyttää nykyään olevan aivan toinen, mitä halvemmalla (ilmaiseksi) saat työntekijän sen parempi, tosin luulen, ettei motivaatio ole oikein kohdallaan kuten esimerkeistä myös selviää. Tuskin myöskään loppukädessä tuottavuus?

Siis tässä sosialisoidaan palkanmaksu yhteiskunnalle, oletan että työtön saa jostain tukea tai muuta korvausta työttömyysajaltaan ja myös tämän ”kokeilun” aikana jotta pystyy syömään ja pysyy yleensä hengissä, ja siis yksityistetään työn voitto työnantajille. Mitä meille tapahtuu kun ne loputkin veronmaksajat loppuvat?

Tässä esimerkissä, todella monia muitakin on kuten Iltalehden uutisessa kerrotaan, ensin puhutaan yhtä ja toimitaan lopulta toisin, vai?

Noh, ilmaista mainosta yritykselle kuitenkin tuli, kun nykyistä ”porsaanreikää” käytetään?

Päätelkää itse, mutta eihän tuossa toiminnassa ole mitään järkeä, TE-toimiston aika ja resurssit menvät täysin hukkaan jos myös työnantajan loppukädessä, tällä nykyisellä ”työkokeilulla” ei taatusti nopeasti ja oikeasti työllistetä yhtään ketään, vakituisesti.

Ensin:

http://oikeakoukku.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223033-suomalainen-tyottomyyspolitiikka-on-julmaa

Ja sitten:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702122200069464_pi.shtml

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Onko järkee vai ei
Utelias
#1

Onko noista työkokeiluista tilastoja joista näkisi miten usein työkokelas vaihtuu toiseen kokelaaseen kun yrityksen pitäisi alkaa maksamaan palkkaa?
Ehkä olisi syytä määrätä yritykselle kasvava maksu seuraavista kokelaista?
Voisiko tuota periaatetta soveltaa toisinpäin eli yksityishenkilöt teettäisivät tarvitsemiaan töitä yrityksillä ilmaiseksi koeajalla ja jos työn laatu ei ole huippuhyvää voisivat vaihtaa yrityksen parempaan yrityskokelaaseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#5

Luulisi löytyvän tilastoja, koska tuota on tarjottu jo vuodesta 2013 siis jo ennen tätä hallitusta? En osaa etsiä, tilastokeskukselta saattaa löytyä?

Hyviä ehdotuksia, tosin enpä usko tuon viimeisen ”väärinpäin” olevan toteutuvan koskaan! Oikeastaan minkään noista, vaikka maksu olisikin ehkä hyvä rajoitin, olisiko?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Näin se vaan on, kun laborantin laittaa asialle.

Ensin nuorta hyväksi käytetään kuukausi, ei muuta kuin lemput. Kiva mennä hakemaan töitä, kun työntekijällä on kerrottavana, olin työkokeilussa, mutten saanut töitä.

Kenet työnantaja ottaa töihin koeajaksi, jolle ei tarvitse maksaa palkkaa vai joka on ollut kokeilussa eikä ole päässyt töihin vai kenties sellaisen joka ei suostu tulemaan töihin ilman työstä saatavaa normaalia palkkaa.

Laborantin mielestä tällä lisätään työllisyyttä ja vähennetään syrjääntyneisyyttä. Kyllä sitä tarttis olla maalaisjärkeäkin kun noin isoihin saappaisiin menee, mut kun ei niin ei.

Jarppa varmaankin luet blogin:

kerroppa paljon paperia tulee lisää, jos laitetaan paperikoneet pyörimään nopeammalle, mutta raaka-aine ei riitä kuin siihen, että pyöritetään normaali nopeudella. En yhtään ihmettelisi, mikäli vastauksesi olisi, että lisää tulee, koska koneet pyörii nopeammin.

KIITOKSET MUUTEN KIRJOITUKSESTASI JARMO ASIAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#4

Niin siis alunperinhän tämä on peräisin vuodelta 2012 ja on taidettu muuttaa jo senkin jälkeen pariin kertaa, etten minä kokonaan tätä nykyisen hallituksen syyksi laittaisi?
Sitä ajan tässä takaa, ettei näitä ”toivotaan toivotaan …” lakeja olisi edes olemassa!

”Työkokeilu määriteltiin uudelleen uudistetussa laissa julkisesta työvoima – ja yrityspalvelusta (JTYPL 916/2012), joka astui voimaan vuoden 2013 alusta.”

Tämä kommentti esim. vuodelta 2013 Imatralaisessa:
”TE-palvelut toivovat työnantajien kiinnittävän huomiota siihen, ettei työkokeiluun osallistuva ole työsuhteessa eikä näin ollen voi vastata työnantajan tarpeeseen saada työvoimaa tai korvata työsuhteessa olevia työntekijöitä työpaikalla. ”

Siis vain toivotaan? Ei näin, pitää tietää ja valvoa ettei!

Minkä blogin, tarkenna vähän, kiitos?

Ikinä nähnytkään paperikonetta, ja kysymyksesi luvalla sanoen lukijoiden älykkyyttä aliarvioiva, en siis vastaa mitään! 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kirjoittamasi blogin, joka oli tosi asiallinen.

Jarpalla tarkoitin Ministeri Jaria vanhaa paperityöläistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#7

Kiitos, aina on hyvä saada palautetta, harvemmin vielä kehuja! 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

0-tunti – ja palkattomat sopimukset, valtava byrokratia ja työttömien luukutuskyykytys ovat tulleet nekin sdp vetoisen aayy liikeen aikoina.

Olen ollut työkkärin asiakkaana. Töitä sieltä ei saa, totesin. Omatoimisesti olen hyvät työpaikat itse firmoja kiertämällä hankkinut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000