Perussuomalaiset

Janne Koskela

Maatalous elää maaseudulla

38 kommenttia

Minulle ei ole vuosien saatossa valjennut, miksi Suomessa ei arvosteta maaseutua. On puolue, jolle on vaikea tunnustaa suomalaisen ruuantuotannon ja metsätalouden vahvuudet ja onnistumiset. Mutta ei, näille hillittömille ei mikään passaa. Milloin on traktori tien tukkona ja sitten haisee lanta ohikulkijan autoon. Ja maalla asuvat ovat pilkan kohteena, kun ovat valinneet asuinpaikakseen keskustan ulkopuolisen alueen. Mutta maaseudun tuotteen kyllä kelpaavat kaupunkilaiskuluttajalle ja veroeurot valtiolle.
Keskusteluissa ihmetellään viljelijän saamia tukia, jotka ovat monen mielestä liian suuria. Ei ihmettelijä taida tietää minkälaiset investoinnit, suunnitelmat ja paperibyrokratiat on käyty läpi, kunnes rahat ovat tilillä. Maataloustuet elättävät siis niitä tarkastavat virkamiehet myös ja paperibyrokratian.
Ja jälkiperintä on olemassa, jos ei ole kaikkia ohjeita noudatettu. SDP:n Arvo Salo sanoi aikanaan Tapa talonpoika päivässä. En tahdo edes kuvitella tukitarkastajien puoluekantoja. Sangen tehokkaasti vihreä ideologia jatkaa maatilojen kaatamista. En ole kuullut, että kansanedustaja Pitkolla olisi esimerkiksi kummimaatilaa, kuten alueen kansanedustajilla on tapana olla. Vihreille ilmastopolitiikka on tärkeämpää kuin käytännön työ. Ja tuossa lauseessa paino sanalla politiikka. Silloin jää ruuantuotanto maaseudulla ja tehdasteollisuus varjoon, josta suoraan seuraa Suomen talouden joutuminen vielä synkempään tilaan.
Vihreiden mukaan myös peltoviljely on pahasta, nekin pitäisi muuttaa kasviperäisiksi pelloiksi koska silloin voitaisiin ruokkia 4 kertaa enemmän ihmisiä kuin nyt ja samalla jäisi vielä tilaa metsille ja luonnon eläimille. Myös lähellä tuotettu ruoka on pahasta, kun sen joutuu tuomaan kylmäautolla kauppaan. Mutta ulkomailta tuotu avokado ja lattekahvinpavut eivät tuota tunnontuskaa. Ja lähiruuan tuotanto sotkee myös paikalliset uimavedet. Näitä juttuja löytyy paljon Vihreitten julkaisemasta viite.fi sivustolta. Minulle jäi tuosta sivusta mielikuva, ettei Suomen maaseudulla saa tehdä muuta kuin viljellä soijaa käsipelillä pienellä peltotilkulla, tai muuttaa kaupunkiin koska siellä on kaikki paremmin ja lähellä puhdas luonto.
Metsät eivät muuten nykylainsäädännöllä tule hävitetyksi hakkaamalla, vaan siksi että ne raivataan vaikkapa lähiöasutuksen ja teiden rakentamiseen. Hakattua metsää koskee aina uusintamisvelvollisuus. Sen sijaan betonirakentamiseen murskattu kallio ei kasva uudelleen, kuten puu, josta on tehty talo.

0

Osallistu keskusteluun!


38 kommenttia
#1

Hyvä otsikko!

Omasta puolestani uskon, että maaseutua kyllä suuresti arvostetaan.

Eikö Maaseudun Tulevaisuus vastikään uutisoinut siitä miten suomalaiset nyt haluavat muuttaa maalle?

Tukiasioista rämisevät eniten ne, jotka vähiten tuntevat maatilanpidon ja EU:n kaavakesulkeisten arkitodellisuutta, so. juuret maalle ja maaseudun asioihin ovat katkenneet.

Sen uskon, että moni ottaa täysin itsestäänselvyytenä suomalaisen ruuan laadukkuuden, josta kiitos kuuluu sekä tuottajalle että lainsäätäjälle.

Suomessa oli aikoinaan yksi maailman tiukimmasta elintarvikelainsäädännöstä. Tämän turvin pieni maa, jolla oli vähät resurssit, säästyi monilta kasvi- ja eläintaudeilta, ja metsät muilta tuholaisilta.

Valio on tehnyt hyvää työtä kaikki nämä vuodet. Kilpailija yrittää tulla valmiiseen pöytään, jotta voisi monikansallistaa suomalaista, korkean moraalin tapaa toimia. Ei anneta periksi! Suositaan kotimaisen osuuskunnan kotimaisia tuotteita!

Eläköön suomalainen alkutuotanto!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Erinomainen kirjoitus ja hyvä kommentti myös Johannalta! Kyllä Suomessa on ruuantuotanto korkeatasoista, ei ehkä täydellistä, mutta maailman huippua kuitenkin. Tuotantoeläinten hyvinvointiin on kiinnitetty entistä enemmän huomiota vaikka varmaan korjattavaakn vielä löytyy. Meillä ei ruokatorit ja kauppahallit ole viruslinkoja. Maataloustuet suon paljon mieluummin kuin ideologisen punavihreän rahanpolton. Maanviljelijän tuotteet ovat aina taivasalla, kaikkien sääolojen armoilla, toisin kuin vaikkapa kännykät lämpimissä teollisuushalleissa, joita ei katovuodet koske.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Ja ”sankariyritys” Juustoportti ansaitsee myös tulla mainituksi. ”Vapaan lehmän maito” oli Juustoportin innovaatio, joka erinomaisesti osoittaa sen miten tarkasti suomslainen elintarviketeomlisuus on kiinni ajassa, ja miten herkällä korvalla se kuuntelee kuluttajaa.

Kannattaa muistaa, että suomalaista elintarviketeollisuutta on olemassa vain yhtä kauan kuin on suomalaisia tuottajia.

Olen hyvin huolissani siitä kehityssuunnasta, joka EU:hun liittymisen myötä piirtyy aina vain selvemmin esiin: pienet tilat tapetaan pois. Jo puolet tiloista on menetty Suomessa.

EU vaatii ja haluaa kaikkea mahdollista ja mahdotonta, ja erityisesti tukipolitiikallaan haluaa ohjata tuotantoa kohti suuria tilakokoja. Se ei ole Suomessa järkevää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Juu se on kyllä hieno asia kuluttajilta, että on vaikutettu tuotantoeläinten olosuhteisiin ostopäätöksillämme. Vaikka en mitenkään voi asiaa tarkistaa niin ostan kuitenkin aina vapaan kanan munia ja nyt siis on valikoimassa jo vapaan lehmän maitoa. Hienoa, että meidän kuluttajien ostopäätöksillä on vaikutusta. Totta kai myös lainsäädännöllä ja ainakin jonkin sortin valvonnalla on myös vaikutettu asiaan, mutta siis pääasia on, että yhä enemmän kiinnitetään huomiota myös tuotantoeläinten hyvinvointiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Slarba
#3

Suosikaa ihmiset suomalaista!
Kun ostaa suomalaista, se on kuin laittaisi rahaa pankkiin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Jannekin. ’Ei arvosteta Suomalaista maaseutua.’ On; ihmisten sydämissä asuvaa Henkeen vaikuttava vaino; kuten Jeesukseen Kristukseen uskovat ihmiset ovat eniten tapetut henkilöt maan piirillä. Kyllä sielujemme vihollinen tarkkaan tietää, ketä ammattikuntaa kannattaa vihata. Sanonta: Ei piru omiansa kiusaa. Pitää yhä paikkansa. Kuntoilusta on hyötyä vähän, vaan uskosta Jeesukseen Kristukseen on hyötyä kaikkeen, joskin perkeleen vaino tulee myötäjäisenä. Kuntoiluhan voidaan liittää, lähinnä; ’karkuunjuoksuun ja päälle käyntiin’. Jeesus ei juossut, eikä; päälle käynyt; eikä tee; noista kumpaistakaan tänä päivänäkään; vaikka yhä Elääkin. Hän sanoo; He tulevat vainoamaan teitä samoin, kuin ovat minuakin vainonneet. Ateistia ei tarvitse vainota. Hän on jo perkeleen; rakas ja oma. Maaseudun ihmisiä aikanaan kehuttiin, kun he olivat Suomen ’viimeinen’ ammattikunta, jotka olivat; Jeesukseen Kristukseen uskovia ihmisiä. He seurustelevat paljon Isänsä kanssa. Kiitos. Siunaten

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

60 – luvulta – alkaen on harrastaneet ns.talonpojantappolinjaa !? Ja peltoja alettiin laittamaan pakettiin ! Vaikka Veikko Vennamo jyrisi , että maailmalla tulisi olemaan tulevaisuudessa rajattomat markkinat , hyvistä ja puhtaista elintarvikkeista !! Silloiset valtapuolueet lähtivät ajamaan , niinsanottua Suurtilalinjaa !!?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000