Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Veikkaus hyökkäyksen kohteena

Viime aikoina on ollut taas paljon julkista kohua Veikkauksen mainonnasta ja peliautomaateista. Joillekin Veikkauksen lokaaminen vaikuttaa olevan sydämen asia, eikä tälle porukalle riitä mikään. Eräs huipentuma tässä lajissa oli, kun sosiaalisessa mediassa syytetään jopa EHYTiä liian loivista ja voidelluista kannoista.

Mainoksista ammattiloukkaantuminen on tyypillistä, milloin poliisihallitus ei ole huomannut käyttää mielivaltaansa jo aiemmin. Oma lajinsa kritisoijia ovat ne, joilla on yhteyksiä kansainväliseen pelibisnekseen ja tätä kautta kenties ihmisystävällisyyttä vähemmänkin jaloja motiiveja kriittisyydelleen.

Joskus törmää väitteeseen, että pelimonopolin purkaminen jotenkin vähentäisi pelien haittoja. Kun tosiasiassa ainut syy miksi EU sallii pelimonopolin pitämisen, on pelihaittojen hallinta. Miten vapaasti kilpailtu pelimarkkina vähentää haittoja tai aggressiivista markkinointia?

Myös sitä kummastelen, miten peliautomaatit ovat voineet muodostua näin suureksi ongelmaksi vasta sen viimeisen kahden vuoden aikana, kun ne tulivat RAY:ltä Veikkaukselle fuusiossa? En muista juurikaan valitusta automaateista ajalta tätä ennen – haitallisuusko riippuu firman nimestä?

Tosiasia kuitenkin on, että yhtiöiden fuusion jälkeen Veikkaus on jatkuvasti vienyt eteenpäin vastuullista pelaamista, tunnistautumista ja rajojen asettamisen mahdollisuutta omalle pelaamiselle. Tiekartta automaattien kehittämisestä tähän suuntaan on täysin selvä.

Jos karrikoidaan, ei Veikkaus itse tarvitse yhtään peliautomaattia. Mutta niiden tuotto on satoja miljoonia vuodessa suomalaiselle liikunnalle, nuorisotyölle, tieteelle ja taiteelle. Automaattien poistoa haluavat varmaankin kertovat samalla, mistä rahat tilalle – vai leikataanko kylmästi kaikki?

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Varmaan useillekin tuottaa ongelmia,niin taloudellisesti omalle elämälleen lähinnä pakonominaisuuden takia,joka viitannee jopa sairauteen saakka jos ei ole omassa hallinnassa.
Mutta onko rahapelit siihen syynä vaiko oma käyttäytyminen – kun on pakko – eikä itsehillintä riitä. Syy,lienee lähinnä käyttäjän mutta aivan vastuutta ei pääse ” bisnes tekijätkään ”.

Rahaa mitä nuo tuottavat hyviinkin tarkoituksiin mutta onko tuotot myös mahdollisesti käytettävissä peliriippuvaisten ”hoitoon”,sillä omilta osiltaan rahoittavat pelaamisillään tuottoisuutta taskuistaan ”muille tahoille”.
Toisille eräänlainen huumekoukku johon jäädään kiinni kun houkuttimet ovat siellä missä ovet aukeavat ; näkyvällä tavalla kuin karkit lapsille !

Veikkaus kuin rahapeliautomaatit eivät voi täysin pestä käsiään ja mikä lienee esim.EU;n osuus ”näillä markkinoilla” – voihan pajatso sentään !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#5

Paljonko mahtaa olla noita peliriippuvaisia? Itse en heihin enää kuulu, pääsin eroon tuosta riippuvuudesta jo vuonna 1978 kun hävisin kortilla kuukauden palkan. Sen jälkeen ei ole tullut mieleenkään pelaaminen. Jo senkin vuoksi etten tarvitse enempää tuloja kuin mitä saan työeläkkeenä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Riippuvainen köyhä
Vihainen
#2

Johtoa palkitaan tulospalkkioin ruhtinaalisesti. Miten se sopii monopoliyhtiölle? Ei liene vaikea myydä tuotteita joilla ei ole kilpailijaa vai mitä? Entä hallituksen palkat ne 2000 e/kk per jäsen. Poliittisella mandaateilla valitut. Itsekin saat hallintoneuvoston kokouksesta 500 euroa per kerta. Ajattelitko lahjoittaa peliriippuvaisten hoitoon?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Wille
Vihainen
#3

Näihin Veikkausta puolusteleviin kirjoituksiin olisi hyvä aina itse kirjoittajan avata sidonnaisuuksiaan kyseiseen putiikkiin. Mäkelä istuu itse nätisti Veikkauksen hallituksessa ja nostelee pientä pesämunaa palkkioina. Vaikka Suomen pelimonopolia perustellaan haittojen vähentämisellä niin silti tällä toiminnalla ollaan saatu Suomalaiset häviämään rahapeleihin maailmanlaajuisten lukujen mukaan kolmanneksi eniten. Onko tämä sitä haittojen vähentämistä ja hyvän tahdon pelejä.

Harmittaa kun perussuomalaisissa on täysin yhtä häikäilemätöntä porukkaa kuin kokoomuksessa tai demareissa. Nyt olisi peiliin katsomisen paikka Janilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Uhkapelitveks
Vihainen
#4

Vai on persut osa veikkauskratiaa. Mahdan tarkkaan harkita kenelle ääbeni annan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000