Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Todellisia esityksiä työllisyydestä

Työ ja työllisyys ovat tulevan vaalikauden tärkein teema. Suomalaisella työllä maksetaan sotepalvelut, koulutus, infran rakentaminen sekä maanpuolustus. Nyt tarvitaan oikeita keinoja puolustaa uhattua työllisyyttä – tyhjiä korulauseita on kuultu tarpeeksi. Sekä työntekijän että yrittäjän näkökulma on huomioitava.

Yritysten kannattavuuden keinotekoiset esteet kuten lupabyrokratia, ympäristöverot ja aukiolorajoitukset tulee minimoida. Suomessa työllistämistä on kannustettava verotuksen ja lainsäädännön keinoin, työn siirtoa ulkomaille vaikeutettava. Valtio voi tulla vastaan ensimmäisten työntekijöiden palkkaamiseen liittyvissä riskeissä ja helpottaa perheyritysten sukupolvenvaihdoksia.

Osasta näitä toimia koituu kustannuksia, mutta työttömyyteen ja firmojen kaatumiseen meillä ei ainakaan ole varaa. Suomessa työllistävät kasvuyritykset ansaitsevat yhteiskunnan tuen – eivät täällä halvalla irtisanovat kansainväliset suuryhtiöt.

Sosiaaliturvaan tarvitaan muutoksia. Työnteon täytyy olla aina joutenoloa kannattavampaa. Lyhytkestoisenkin työn on tuotava lisätuloa, sen sijaan että vaarantaisi tekijänsä toimeentulon ja kaataisi niskaan byrokratiaviidakon. Kokoaikainen työsuhde on tavoite, mutta myös epäsäännöllistä työtä tekevien asemaa on parannettava.

Samaan aikaan on torjuttava päättäväisesti puheet työehtojen huonontamisesta, isoista palkanalennuksista tai halpatyövoiman tuonnista. Siinä kisassa emme pärjää halpamaille jos haluamme pysyä hyvinvointiyhteiskuntana. Kun kuulutetaan joustoa työntekijältä, sitä vaaditaan myös työnantajapuolelta.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Tilastokeskuksen ennusteen mukaan työikäisten määrä vuonna 2050 on 3,5 miljoonaa. Sen perusteella työvoimaa olisi 2,8 miljoonaa henkeä. Kun kullakin olisi käytössä 1 765 tuntia vuodessa, työvoimaa olisi yhteensä 5,0 miljardia työtuntia.

Tuotanto ja tuottavuuslaskelmien ja työvoimatutkimuksen työtuntien perusteella silloin tehtäisiin 3,1 miljardia työtuntia, mutta kun tunneista poistetaan haamutunnit, niin sen mukaan tehtäisiin vain 2,6 miljardia tuntia. Näin työn puute olisi jossain 1,9 ja 2,4 miljardin työtunnin ja työttömyysaste 38–52 %:in välillä.

Maasta pitää siten saada pois paljon vähemmän tuottavaa väestöä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Nk. laaja työttömyys oli joulukuussa 2014 peräti 480 000.

”Kuitenkin jos halutaan selvittää, miten suuri taakka vajaatyöllisyydestä koituu sosiaaliturvajärjestelmille, on järkevää seurata työvoimahallinnon tilastoja. Ne ovat myös alueellisesti tarkempia, kuin otokseen pohjautuva työvoimatutkimus.” lähde: tilastokoulu.fi

”Joulukuussa 363 300 työtöntä työnhakijaa
Työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa yhteensä
363 300 työtöntä työnhakijaa. Se on 33 400 enemmän kuin
vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä
lisääntyi edellisestä kuusta 36 800:lla. Tiedot ilmenevät työ-­ ja
elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.”

”Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden
yhteismäärä oli joulukuun lopussa 480 000. Se on 38 500 enemmän
kuin vuotta aikaisemmin. Laajan työttömyyden kasvu johtui lähinnä
työttömien työnhakijoiden määrän lisääntymisestä.”

lähde: tem.fi työllisyyskatsaus joulukuu 2014
http://www.tem.fi/files/41931/TKAT_joulu_2014.pdf

Eroon työttömyydestä:

Miten Suomi rakennettiin sotien jälkeen?
-omalla valuutalla
-valtionyrityksillä
-progressiivisella, oikeudenmukaisella verotuksella

Maamme oli suojattu ulkomaan tuonnilta – oman valuutan avulla. Oma tuotantomme menestyi ja kaikille oli töitä. Maamme nousi nopeasti köyhästä hyvinvointivaltioksi.

Yhdysvaltain teollisuus rakennettiin sulkemalla maa tuonnilta. Kun teollisuus oil vahvistunut suurten sisämarkkinoiden ansiosta, maa alkoi vyöryttää tuotteitaan muuallekin maailmaan. Nyt kiinalaiset vyöryttävät kaikki, tehden kaiken työn ja saaden tulot. Muualla työttömyys on yleinen ongelma.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

työttömyys on siten yli 18%, ei 8%, kuten tiedotusvälineissä kerrotaan (tilastokeskuksen luku, jossa vain aktiiviset työnhakijat puhelinhaastattelun perusteella)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000