Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Orpo ja Rinne - demokratian viholliset

Olen huolestunut maamme demokratian tilasta. EK:n puheenjohtajatentissä 20.11.2018 kokoomuksen Orpo ja sosiaalidemokraattien Rinne ilmoittivat, etteivät voisi olla samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa. Myöhemmin myös vasemmistoliiton Andersson liittyi kuoroon.

Tällainen ilmoitus jo kuukausia ennen vaaleja on hyvin ennenkuulumaton ja suomalaiselle kansanvallalle vieras. Miten voidaan sulkea joku pois yhteistyöstä jo ennen vaaleja ja sen näkemistä, mikä on kansan tahto nyt? Eikö vaalit pitäisi käydä ensin?

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Niin kauan kuin omalla puolueella ei ole enemmistöä, se vaatii yhteistyötä ja kompromissien tekemistä muiden kanssa. Omia asioita ei voi saada eteenpäin muita huomioimatta. Muun väittäminen on äänestäjän pettämistä.

On tietysti hyvin epätodennäköistä, että perussuomalaiset ja vihreät tai vasemmistoliitto löytäisivät sellaisen kompromissin tavoitteista, joka käy molemmille. Mutta tässä riitelevät asiat, eivät ihmiset. Ei ketään voi sulkea pois vain siksi, että on jossain puolueessa.

Toivoisin myös kokoomuksen ja demareiden kannattajien ymmärtävän, että tämä ennenaikainen paalutus on vahingollinen heidän äänensä vaikutusvallalle. Nyt käytännössä ainoa mahdollinen enemmistöhallitus joka voi muodostua, on demarivetoinen sinipuna.

Se tarkoittaa kokoomuksen äänestäjille, että norminpurku ja sääntö-Suomen keventäminen voidaan unohtaa. Yrittäjän asema ei varmasti parane, verot eivät laske. Demariäänestäjät voivat unohtaa menoleikkausten purkamisen ja työntekijän aseman parantamisen.

Kun tähän on vielä luultavasti pakko sotkea joko vihreät tai vasemmistoliitto riittävän enemmistön saamiseksi, hallitus on vahingollinen myös suomalaisen työn ja kilpailukyvyn kannalta. Näitähän yksikään iso puolue ei oikeasti mukaan haluaisi, vaikkei sitä voidakaan julkisesti myöntää.

Kysynkin – onko tämä varmasti se hinta, jonka KOK tai SDP äänestäjä haluaa maksaa puoluejohdon uhosta perussuomalaisille? Miksi puolueiden johto pelkää noin paljon, että kansa äänestää väärin? Miksi kannattaisi äänestää puoluetta, joka tuhoaa suuren määrän valinnanvarastaan jo ennen vaaleja?

Oman käsitykseni mukaan valtapuolueiden hyljeksintä perussuomalaisia kohtaan johtuu ennen kaikkea EU:sta. Todellinen syy heittää puolue ulos hallituksesta kesällä 2016, oli että EU-kriittisyyttämme ei enää voitu paimentaa puheenjohtajan vaihduttua.

Totuus on, että EU joko hajoaa entisestään tulevalla vaalikaudella, tai siellä tehdään suuria päätöksiä kohti liittovaltion suuntaa. Vanhat puolueet tekevät voitavansa, että perussuomalaisten terveen kansallismieliset EU-kannat eivät pääsisi valtaan.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Pitäkää Persut linjanne !!!
#1

Ruåtsalaiset menevät mihin tahansa hallitukseen.
Sinisille povataan tuhoa eikä hallituspaikkaa irtoa mutta sitävastoin samoilla kannatus% olevat ruåtsalaiset hallituksessa aina ovat olleet. Kantsii miettiä miksi….
Soini lopettaa valtakunnan politikoinnin koska sillä voi kehua. Sinisissä hän olisi ainoa joka tulee valituksi. Se olisi häpeä palata yhden miehen alkutekijöihin.

Rinne ja Orpo ovat nyt polleaa. Vaaleja ei olle vielä käyty mutta peli heillä on samaa laatua kuin SD n kohtelu Ruotsissa.

Jos persut eivät nyt pärjää, on tulevaisuus kuitenkin heille otollinen. EN ole ollut ottamassa mamu-asiaa keskusteluissa esille, mutta olen kuullut heiltä sen, että haittamaahanmuuton kritisointi on lisääntynyt koska negatiiviset ilmiöt ovat kaikkien näkyvillä päivittäin.

Seur. hallitus tulee lisäämään haittamamujen määrää, joten
2023 vaalit ovat persuille mannaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Pitäkää linja, kävi miten kävi, kelpas miten kelpas!
Tuo nuoleskelun huippu, Siniset, on esimerkki siitä, miten käy kun lipomisen linjoille lähtee. Eikös Soini mahdissa ollessaan kysynyt jotenkin, että jos itsensä myy, niin mitä jää jäljelle?
Nyt tietää miten siinä käy. Halpamainen hylkiö!
Tietysti tuli karhunpalvelus äänestäjille, mutta samalla selkärangattomat siilaantui.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#6

Eiköhän se ole niin kuin vähän kokemuksesta että kolmen kopla vain näennäisesti riitelevät keskenään ja etenkin vaalien alla pitää piirua käännellä siihen suuntaan – ettei olla veljeksiä.
Vaikka toisaalta ”suku voikin olla se käärme”_ ytimissä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kokoomus on kommaripuolue!
Vihainen
#2

Viimeisessä pari EK paneelissa puheenvuoro oli pääasiassa Rinteellä. Halla-aho keskeytettiin joka kerta, eikä hän saanut sanoa sanottavaansa loppuun.

Nuo poliittiset päät toistivat ulkoa opeteltuja lukuja antaen itsestään muvan asiantuntijana. Suomen tulevaisuudesta pitää panna päättämään eri alojen tiedemiehet.
Fiksuimmat asiantuntevat mielipiteet olivat Halla-aholla. Hänen ajatuksiaan ei edes pohdittu, vaan ne kiistettiin. Fakta ei kelvannut, mutu kelpasi.

Lapsellisinta oli mennäkö persujen kanssa samaan hallitukseen vai ei. Tämä o!i demokratian irvikuva ja osoitus maamme kommarihallinnosta.Huvittavinta oli että ruåts. ei mene samaan hallitukseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rötösherrat linnaan
Hämmentynyt
#3

Orpo ja hänen opetuslapsensa ovat idiootteja joista Suomi kärsii vielä pitkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Jani. Tätä tämä aika ja aivojen ahdasmielisyuys on, vaan tunnen Kirjoituksia, että tällainen, ’vainotun asema’ on kaikesta huolimatta, suuri kiitoksen asia. Näinhän ne tekivät jo aikoinaan ”eräälle Miehelle”, jolta he eivät saaneet Henkeä pois, vaikka yrittivät kaikkensa. Paras on meilläkin vielä edessäpäin. Tsemppiä kaikille. Kiitos, ollaan liitos.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000