Perussuomalaiset

Jaana Vesterinen-Prähky

Äänestyspäätöstä tekemässä – ketuttaako?

Ärsyyntynyt. Tympääntynyt. Lopen kyllästynyt?

Jos haluaa olla ihannekansalainen, tämän päivän Suomessa ei enää riitä, että käyt koulusi, pidät itsesi työllistettynä, maksat verosi, koulutat lapsesi jne. sekä teet tämän kaiken vielä tehokkaasti ja vastaan mukisematta.

Ei todellakaan, vaan tämän lisäksi sinun pitää yrittää vielä olla elämässäsi tunteeton ja muistaa laittaa jokaisen somepostauksen perään hymiö – vaikka sinua ketuttaa – vai pitääkö?

No ei todellakaan ja seuraavaksi kerron miksi.

Näissä eduskuntavaaleissa kansalaisten yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein syy käydä äänestämässä on juuri tunnesyyt ja erityisesti juuri ne syyt, jotka ovat aiheuttaneet sinulle stressiä sekä vaikeuttaneet sinun tai perheesi mahdollisuuksia tulla toimeen Suomessa.

Eli mieti minkälaisia tunteita havaitsit yt-neuvotteluiden loppusuoralla, kun lähtökortti osui juuri sinun pakkaasi? Entä millaisia tunteita havaitsit, kun kymmenennettä kertaa iäkäs läheisesi palautettiin yksin takaisin kotiinsa yhtä huonokuntoisena, kuin hän oli sairaalaan toimitettaessa? Tai millaisia tunteita havaitsit, kun luit jälleen mediasta, kuinka iäkäs vanhus oli menehtynyt kotiinsa ja jätetty hoitamatta? Entä millaisia tunteita havaitsit, kun ensimmäisen kerran kuulit Oulun raiskausaallosta ja tajusit, että tämä kaikki on yhtä lopun alkua?

Asioiden listaamista voisi jatkaa loputtomiin ja joku voisi jopa sanoa, että ”pidättäydy tuntemasta”, niin silloin ei ketuta.

Kyllä se on totta ja voi olla, että joskus näin täytyy tehdäkin mutta tietyllä tapaa kaikki tunteet ja tunneilmaisut ovat meille ihmiselle arvokkaita ja varsinkin ne negatiiviset – koska evolutiivisesti ne kertovat meille vaaran merkeistä.

Tämän kaiken luettuasi saatat vielä nyt hetken miettiä, pitäisikö sittenkin äänestää Kokoomusta, Keskustaa, Vihreitä tai Demareita, jotta näihin asioihin saataisiin muutos ja yhteiskunnan ilmapiiri sekä sinun omat tuntemuksesi muutettua positiivisempaan suuntaan?

No ei todellakaan ja lopuksi kerron miksi.

Jokaisella suomalaisella pitäisi olla oikeus tuntea, että tässä yhteiskunnassa hänellä ja hänen läheisillään on edes joskus keskimääräistä paremmin hyvä elää. Jokaisella suomalaisella pitäisi olla mahdollisuus olla oma itsensä ja elää turvassa sekä kokea, että tämä maa pitää huolta minusta ja perheestäni – nyt ja tulevaisuudessa.

Eli jos tunnet nyt, etteivät viimeisten vuosien tunteet ole näistä näkövinkkeleistä katsottuna vastanneet tätä odotusta, niin silloin suosittelen sinua tekemään äänestyspäätöksesi suhteen kaksi asiaa (koska muuten mikään ei muutu):

1. päätä muuttaa Suomen poliittinen suunta ja tunneilmapiiri sekä

2. käy äänestämässä vaaleissa Perussuomalaista ehdokasta; löydät heidät täältä >>

Kun näin teet, lupaan sinulle varmasti yhden asian: ketutuksesi tunne tulee tulevaisuudessa vähenemään.

PS. Ja jos et ole vielä ehtinyt katsoa elokuvaamme Ketutus; voit katsoa sen täältä >>

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000