Perussuomalaiset

Jaana Strandman

HIRVI LAUTASELLE-EI KONEPELLILLE

Metsästys on aina kuulunut ja on arvokas osa suomalaisten elämäntapaa.Metsästyskortin lunastaa Suomessa vuosittain noin 300 000 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna määrä on korkea verrattuna muihin Euroopan maihin.

Se on arvostettu harrastus, joka tuo yhteisöllisyyttä, virkistystä, liikuntaa ja suomalaista riistaa pöytään sekä pitää maaseutua elinvoimaisena. Metsästyksen tulevaisuus on turvattava. En hyväksy sellaista toimintaa tai lainsäädäntöä, joilla vaikeutetaan kohtuuttomasti metsästystä.

 

Vastuullinen ja kestävästi toteutettu metsästys on riistakannan hoitoa esim. Hirvikolareiden määrä vähenee. Metsästäjien toteuttamilla riistakolmiolaskennoilla saadaan arvokasta tietoa lajistostamme. Metsästäjät tekevät paljon vapaaehtoistyötä tarjoamalla apua esimerkiksi liikenteessä loukkaantuneiden tai vaaraa aiheuttavien hirvieläinten ja suurpetojen jäljestämiseksi, karkottamiseksi tai talteen korjaamiseksi. Susien, karhujen ja ilveksien sekä hanhien kannanhoidollinen metsästys on turvattava lailla.

 

Metsästyksessä tarvittavan ampumataidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen maassamme tarvitaan laaja ampumarataverkosto. Joka kahdeksas suomalainen harrastaa ammuntaa, joten on tärkeää, että kaikkialla ylläpidetään helposti saavutettavia ampumaratoja. Ampumaradoille on varmistettava riittävä rahoitus ja ympäristölupabyrokratiaa on lievennettävä. Ampumarataverkosto on myös maanpuolustuksellisesta ja varautumisen näkökulmasta äärimmäisen tärkeä.

 

Metsästysseuroilla on tärkeä rooli metsästysperinteen välittämisessä sukupolvelta toiselle. Valtion on panostettava jatkossa lasten- ja nuorten metsästys-, erä- ja retkeilytoiminnan parantamiseen. Metsästyksen merkitys pitää tuoda esille peruskoulujen opetuksessa esimerkiksi tarjoamalla yläkouluissa mahdollisuus suorittaa valinnaisaineena metsästyskortti. Metsästyskortin myötä opitaan lajituntemusta, riistaekologiaa ja riistanhoitoa sekä perusteet eettisestä, turvallisesta ja kestävästä metsästyksestä.

 

Jaana Strandman

Metsästäjä

Erityisopettaja

Perussuomalaisten Kansanedustajaehdokas

Kaakkois-Suomen vaalipiiri

 

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Luojamme antoi jo luomisessa , ihmisille tehtäväksi , viljellä ja varjella luomakuntaa !?! Siihen kuuluu myös , kalastus / metsästys , maanviljely / metsänhoito jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Aika paskasti on ihminen tehtävänsä hoitanut. Kuudes joukkosukupuutto on hyvässä vauhdissa. Parissa sadassa vuodessa maassa asuu joko pelkästään ihmisiä tai ei ihmisiä ollenkaan. Toivon jälkimmäistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Tämä maailman tilanne , lienee jo ohi parissa sadassa vuodessa ?! ? Ilmeisesti maan päällä ei silloin asu ihmisiä !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Sudet monttuun.Hirvet ja Peurat pakkaseen/lautaselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000