Perussuomalaiset

Ilpo Heltimoinen

Takaaja maksaa Kreikan euroseikkailun

Kreikassa järjestetään uudet vaalit. Vaalien suurimmaksi voittajaksi ennusteiden mukaan nousee vasemmistopuolue Syriza, joka vastustaa avoimesti Kreikan velkojien vaatimuksia. Syriza vaatii, että puolet Kreikan 320 miljardin veloista annetaan anteeksi.

Mikäli Syriza voittaa vaalit, on kolme vaihtoehtoa: Kreikka eroaa eurosta, rahaliiton sääntöjä muutetaan tai Syriza luopuu vaatimuksistaan. Jälkimmäisen vaihtoehdon toteutuminen on teoreettinen Kreikan nykytilanteessa.

Kun ensimmäinen tukipaketti oli myönnetty Kreikalle, ministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi, että ”Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti.” Minun mielestäni Kreikan valtion talous ei ole ollut kunnossa ennen maan euroon liittymistä eikä varsinkaan sen jälkeen.
Entinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) puolestaan vakuutti, että Suomella on vakuudet takaamistaan Kreikan lainoista. Tämäkin väite on osoittautunut virheelliseksi. Suomella ei ole vakuuksia, vaan total return swap –tuotonvaihtosopimus. Mikäli Kreikan velkoja leikataan, Suomen ”vakuudet” eivät kata tappioista senttiäkään. Suomen vastuu Kreikan veloista on vähintään seitsemän miljardia euroa ja ”vakuudet”, joista Suomi on itse joutunut maksamaan, alle miljardin.
Suomen talous on epätasapainossa, ja hallitus on epäonnistunut velkaantumisen pysäyttämisessä. Mikäli Kreikassa tapahtuu pahin, maksaa euroseikkailun Suomen kansa. Vaihtoehtoja olisi ollut olemassa. Myös pankeille on mahdollistettava luottotappiot eikä niitä pidä maksattaa Suomen kansalla!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
terve järki
Vihainen
#1

YLE ja HS ovat jo käynnistäneet kampanjan että ” miljardi kreikkaan, eihän se ole paljon”.
Kuvottavaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Suomen tilanne:

http://www.talouspolitiikanarviointineuvosto.fi/images/docs/tpan_raportti_2014.pdf

Levittäkää tätä raporttia, se on oikeiden professoreiden kirjoittama.

Professoriksi monesti esitelty SIxten Korkman ei ole professori, vaan ”professor of practice”, eli käytännössä ansioitunut henkilö, joka on palkattu yliopistolle opettajaksi, jota ei voida nimittää professoriksi tieteellisten ansioiden vähäisyyden tai puuttumisen vuoksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000