Perussuomalaiset

Ilpo Heltimoinen

Suomen kansallista etua on uskallettava puolustaa

Suomi on myöntänyt takauksia ERVV:lle, yhteensä noin 7 miljardia euroa. Kreikalle maksettiin pelkästään v. 2010 – 2012 Suomen valtion budjetista miljardi euroa, ja lisäksi Suomi on maksanut 1,44 miljardia euroa Euroopan vakausmekanismi EVM:ään. Kun Kreikalle myönnettiin ensimmäinen tukipaketti, ministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi, että ”Kreikan (ensimmäisen) apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti.” Minun mielestäni Kreikan valtion talous ei ole ollut kunnossa ennen maan euroon liittymistä eikä sen jälkeenkään. Suomi on sitoutunut useiden miljardien takuumieheksi niille maille, jotka eivät noudata yhteisiä sopimuksia.

Venäjä liitti Krimin itseensä ja jatkaa aggressiivista toimintaansa Itä-Ukrainassa, jossa tosiasiallisesti käydään sotaa parasta aikaa. Sotaa käydään siis Euroopassa! Krimin liittäminen osaksi Venäjää tapahtui kansanäänestyksellä, jonka YK:n yleiskokous totesi laittomaksi. YK:n yleiskokouksen äänestyksessä vain 11 maata 169:stä piti kansanäänestystä laillisena. Tämä on johtanut EU:n asettamiin talouspakotteisiin sellaisia henkilöitä kohtaan, joilla on yhteys Krimin laittomaan miehitykseen. Pakotteet ovat täysin oikeutettuja, koska Venäjä loukkasi törkeästi kansainvälistä oikeutta. Venäjä puolestaan iski takaisin vastapakotteilla, jotka koskivat varsinkin Kaakkois-Suomea. Suomi on noudattanut EU:n yhteistä politiikkaa ilman kunnon korvausta talouspakotteiden aiheuttamista taloudellisista menetyksistä, mutta samalla takaa esimerkiksi Kreikan lainoja, joita ei koskaan tulla maksamaan takaisin. Tämä on yksinkertaisesti väärin, ja siihen on saatava muutos. Suomen on vaadittava täysi korvaus menetetyistä tuloista, jotka aiheutuvat talouspakotteista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Olavi Koskela
Vihainen
#1

”Suomen on vaadittava täysi korvaus menetetyistä tuloista, jotka aiheutuvat talouspakotteista.” Niin on, mutta ei se pelkkä vaatimus mihinkään riitä, ellei sen takana ole jotain oikeaa muskelia. Esimerkiksi semmoista, että Suomi keskeyttää jäsenmaksujensa maksamisen siihen asti, kunnes korvaus on saatu (tai pakotteet on purettu). Vielä järeämpi keino on ilmoittaa, että Suomi lähtee koko paskalafkasta, ellei asiassa saada jotain sovintoa aikaiseksi. Tuollainen ilmoitus saisi kyllä puntit Ryssälässä tutisemaan, nyt kun Brexitkin on vielä katkolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#4

EU;sta takauksineen ja nettomaksuista, päästäänkin : ? kikyyn oikein ”arvo perustein”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilpo Heltimoinen Euroopan Alueiden komitean (CoR) , jäsen
#2

Jos me emme pidä puoliamme EU:ssa, sitä ei tee kukaan muu meidän puolesta. Keinoja kansallisen edun puolustamiseen on olemassa. Kyse on tahdosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Ovatko edes oman maamme mepit samassa hengessä_tahdonvoimalla ”samassa hiilessä” ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

EU oli susi jo syntyessään.

Ennen EU:ta oli kauppaliittoja, jotka takasivat kaupankäynnin sulavan toiminnan Euroopan sisällä. Kulttuurisuhteet olivat vilkkaat maiden välillä. Matkustamaan pääsi helposti maasta toiseen.
EU oli jo silloin täysi turhake.

EU oli ja on Saksan ja Ranskan talouden ja pankkien märkä uni, joka muuttui todeksi. Saksa ja Ranska halusivat vasalleja itselleen ja helpot markkina-alueet.
Englanti houkuteltiin mukaan, mutta Englanti aikanaan tajusi, että sitä on jymäytetty. Toivottavasti Brexit toteutuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000