Perussuomalaiset

Iiro Silvander

Talkoorenkaan toiminta tulee turvata

Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, tuttavavallisemmin Talkoorengas on toiminut jo vuodesta 1991 lähtien Keravalla varsin menestyksellisesti. Keskuksen sisällä on erityisesti kahden tyyppistä toimintaa, jotka tukevat toinen toistaan. Talkoorenkaan pääasiallisena tehtävänä on vapaaehtoisten kouluttaminen ja heistä huolehtiminen sekä vapaa-

ehtoispyyntöihin vastaaminen. Talkoorengas välittää koulutettuja vapaaehtoisia eri toimintoihin ja tehtäviin, niin koteihin ystäväksi ja juttuseuraksi kuin tueksi hoivalaitoksiin sekä saattajiksi tutkimuksiin yms.

Niin ikään sairaalavapaaehtoiset toimivat terveyskeskuksen kolmella eri osastolla. Samaten kirjastoystävät jatkoivat tiivistä yhteistyötä kirjaston henkilökunnan kanssa ja mahdollistavat näin kirjastopalveluiden käytön niin kotona oleville kuin laitoksissa asuville. Tämän lisäksi löytyy vielä muutakin toimintaa Talkoorenkaan katon alta. Näin ollen, Talkoorenkaan toiminta ei ole pelkästään sosiaali- ja terveyspuolelle tai vanhuksille suuntautuvaa toimintaa, kuten eräät korkean tason toimijat mahdollisesti luulevat.

Vapaaehtoistyöllä tuotetaan monenlaista hyvää yhteiskuntaan, ja sillä on myös merkittävää kansantaloudellista arvoa. Vapaaehtoistoiminnan hyötyä ja kaikkia myönteisiä vaikutuksia esimerkiksi autettavan elämään, yhteiskuntaan tai kaupungin toimintaan voi olla vaikea mitata. Sen sijaan vapaaehtoistoiminnan taloudellinen arvo voidaan määrittää, kun tiedossa on vapaaehtoisten tekemien tuntien kokonaismäärä. Jos esimerkinomaisesti otetaan tehdyn työtunnin arvoksi palkka- ja sosiaalikuluineen esimerkiksi 13 euroa, saadaan 13 000 vapaaehtoistyötunnin kokonaisarvoksi 169 000 euroa (Lähde: Lähde ry.). Pitkäjänteisesti tehtävä toiminta omalla paikkakunnalla, oman yhteisen hyväksi, on se sitten lähimmäispalvelussa tai vanhustyössä, jää helposti tiedostamatta ja siten myös sen arvostus on mahdollisesti usein vähäistä ja äänetöntä.

Nyt Talkoorengas – Lähde ry. on tilanteessa, jossa sen toiminta uhkaa loppua rahoituksen puutteeseen. Me perussuomalaiset todella toivomme, että ao. yhdistyksen rahoitus saadaan tavalla tai toisella turvattua lähitulevaisuudessa, jotta Talkoorenkaan kunniakas toiminta voi jatkua kotikaupungissamme. Tähän liittyen valtuustoryhmämme myös teki viime vuoden viimeisimmässä valtuuston kokouksessa (2021) valtuustoaloitteen, minkä avulla riittävä rahoitus voitaisiin taata tai selvittää Talkoorenkaan toiminnan turvaaminen.

Kirjoittaja on keravalainen kaupunginvaltuutettu ps. ei ehdolla aluevaaleissa.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
PRO PERUSSUOMI
Iloinen
#1

Nyt kaikki paukut Iiro äänestäjien aktivointiin ja hankkimaan ääniä PerusSuomalaisille!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000