Haluamme säilyttää työmarkkinoilla saatavuusharkinnan
Suomalaisessa yhteiskunnassa on tyypillistä se, että yleensä poliittiselle kentälle ja mediaan mahtuu kerralla keskusteluun kahdesta kolmeen isoa poliittista teemaa. Tämä pitää edelleen paikkansa, sillä viime aikoina on keskusteltu runsaasti sekä maamme liittymisestä Pohjois-Atlantin puolustusliittoon, eli Natoon että maamme velkaantumisesta. Molemmat asiat ovat sinänsä tärkeitä ja tarpeellisia – etenkin tässä maailmantilanteessa missä elämme.
Toisaalta on niin, että media haluaa tietoisesti myös ylläpitää keskustelua vain tietyissä teemoissa, jotta ns. ”hankalaksi koetuista teemoista” ei tarvitsisi keskustella lainkaan. Tällaisia ”hankalia aiheita” ovat esimerkiksi maahanmuuttopolitiikka ja kaikki siihen liittyvät teemat kuten työvoiman saatavuusharkinta ja sen säilyttäminen. Työvoiman saatavuusharkinta tarkoittaa sitä, käytäntöä, jossa selvitetään kolmansista maista tulevien työntekijöiden osalta, onko työmarkkinoilla Suomessa tai EU-alueella sillä hetkellä saatavilla sopivaa työvoimaa kyseiseen tehtävään.
Tällä erää nykyistä joustavampi saatavuusharkintakokeilu on parhaillaan menossa, mikä hallituksen näkemyksen mukaan tukee osaavan työvoiman maahanmuuttoa, koska ELY-keskukset voivat määritellä työvoiman tarpeen kokeilualueella ammattialoittain yhteisesti suhdannenäkymät huomioiden. Nykyistä joustavamman saatavuusharkinnan lisäksi kokeiluun liittyy myös osaavan työvoiman houkuttelua koskevat viestintäkampanjat. Kokeilu kestää tämän helmikuun loppuun 2023. Kokeilu alkoi syyskuussa 2021. Analyysi kokeilun vaikutuksista tehdään tämän hallituskauden loppuun mennessä. Kokeilu ei kuitenkaan tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista – ja hyvä niin.
Perussuomalaisia lukuun ottamatta kuitenkin kaikki eduskuntapuolueet, erilaiset ajatuspajat ja jopa työmarkkinajärjestöt ovat lietsoneet viime vuosina keskustelua siitä, että ellei Suomi nyt avaa rajojaan täysin auki työperäiselle maahanmuutolle lähtömaasta tai tulijoiden koulutustasosta riippumatta, hyvinvoinniltamme putoaa pohja pois. Onneksi Suomessa on käytössä kuitenkin EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinta. Perussuomalaiset haluavat yhä jatkossa säilyttää saatavuusharkinnan, sillä saatavuusharkinnan tarkoituksena on suojella erityisesti kotimaisia työmarkkinoita ja estää epäreilua kilpailua palkkojen ja työehtojen polkemisen muodossa. Se, että haluamme ylläpitää saatavuusharkinnan ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Suomeen ei pääsisi töihin ne, jotka palkallaan täällä pärjäävät. Meille perussuomalaisille kuitenkin Suomi ja suomalaisten etu menee kaiken edelle politiikan tekemisessä.
Kirjoittaja on keravalainen kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas sekä eduskuntaryhmän asiantuntija että varapääsihteeri ps.
Tekstin aiheet:
Kysyisin blogin kirjoittajalta miksi SDP:n kanta saatavuusharkinnan säilyttämisen puolesta on väärä? Viittaan kirjoittajan tekstiin: ’Perussuomalaisia lukuun ottamatta kuitenkin kaikki eduskuntapuolueet…jne’. Keskivertojärkeen lauseen esittäminen kuulostaa harhaanjohtamiselta eli selkokielisesti perussuomeksi ilmaistuna se on paskanjauhamista.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ei ole harhaan johtamista eikä , kakanjauhamista !? Mutta viestisi sitä lienee ”täysi painoisesti ?!?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kysyisin blogin kirjoittajalta miksi SDP:n kanta saatavuusharkinnan säilyttämisen puolesta on väärä?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Maahanmuutosta ei avointa keskustelua tässä maassa olla vieläkään käyty, vaikka media ja valtaapitävät kovasti syyttelevät muita demokratian puuttumisesta. PS ainoana puolueena pitää teemaa esillä. Hyvä niin. En muista että julkisuudessa olisi koskaan käsitelty PS:n ajatuspajan akateemista tutkimusta maahanmuuton kustannuksista ja negatiivisesta vaikutuksesta Media vaikeni asiasta täysin. Miksi? Miljardi toisensa perään katoaa jatkuvaan huonoon maahanmuuttoon ja laaduttomaan kehitysapuun. Sitten nämä puhuvat päät kokoomusta myöten ovat huolissaan velkaantumisesta. En tiedä ovatko idiootteja vai mitä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ps-puolueen näkökulmasta suomalaiset ovat väärätietoisia = suomalaiset eivät ymmärrä ympärillään vallitsevaa todellisuutta ja sen lainlaisuuksia. Sama ajatus oli 1960 ja 70 -luvun taistolaisilla. He onnistuivat Ylen valtaamisessa hetkeksi, mutta liberaali demokratia on sen jälkeen jatkanut voittokulkuaan. Samaa kehitystä on odotettavissa kevään vaalien jälkeen PSn epäsuomalaisesta ja epäisänmaallisesta autoritaarisuuteen pyrkivästä agitaatiosta huolimatta. On varsin pitkä tarina, miksi suomalainen tiedonvälitys on juuri sellainen kuin se on ja aiheesta on hyllymetreittäin sosiologian ja tiedonvälityksen historiaa, kirjallisuutta ja tutkimuksia. Sama tutkimusta koskeva runsaudenpula koskee maahanmuuttoa ja kehitysapua. Tieteellinen tutkimus Suomessa ja kaikkialla länsimaissa asetetaan tiedeyhteisön tarkastelun alaiseksi, jotta sen tieteellinen arvo voidaan tieteen menetelmin todeta. Se, että joku tutkimus sivuutetaan tässä yhteisössä, on merkki sen huonosta laadusta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eipä ne tutkimukset todellisuutta miksikään muuta. En halua Suomesta No-go zone yhteiskuntaa. Sellaisissa kun on maailmalla tullut vietettyä aikaa. Viimeksi Ranskassa (liberaali demokratia), jossa santarmit konetuliasein valvovat monikulttuurista yhteiskuntaa. Miksi maailmassa on lähes pari sataa kansallisvaltiota. Siihen on varmasti jokin erittäin hyvä syy.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä juuri näin: tutkimuksen tarkoitus ei todellakaan ole muuttaa todellisuutta vaan nimenomaan kuvata sitä mahdollisimman tarkasti. Melkeinpä rohkenen väittää, että tutkimus Keski Euroopassa Ranska mukaan lukien on maailman mitassa hyvinkin korkeatasoista. Kuten Suomessakin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Esimerkki tuosta YHDEN, jopa kahden tai kolmenkin asian nostamisesta esiin , on tuon kenialaisen (?) sairaanhoitajan karkoitus, ilmeisen aiheettomasti? Nostettiin hirveä haloo ja Migri ryntäsi heti korjaamaan käytäntöjään.
Liekö osasyynä taannoinen Sanoma konsernin lehdissä kiertänyt juttu, johonkin gambialaiseen rakastuneesta suomalaisesta yksinhuoltajasta? Lapsikin jää ilman isää! Rivien välistä sitten selvisi, että kyseessä ei ollut lapsen biologinen isä.
Kysyä voi, että paljonko meillä on tapauksia, joissa täällä loikoillaan, ilman muuta perustetta, kuin saada suomalaiset veronmaksajat takaamaan ikuinen nautintaoikeus? Ilman mitään vakavaa aiettakaan osalistua yhteiskunnan ylläpitoon.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tarvitaan laajasti monenlaisia osaajia. Matalan osaamisen ja tietysti myös huippuosaajia. Samalla kun saadaan työtä pelkäämättömiä maahan niin samalla suomalaiset kansainvälistyvät, kun maahan tulevat perustavat perheitä ja menevät kantasuomalaisten kanssa avioon. 10-20.000 maahanmuttajaa tarvitsemme vuosittain, jotta voimme pitää huolen hyvinvoinnista ja kaikista ihmisistä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näytä mulle nimetön yksi ainoakin huippuosaaja, joka tullut maahanmuuttaja-armeijan mukana?
Äläkä revi kaikkea irti yhdestä poikkeustapauksesta, joka itse hoitanut maahan muuttoonsa ja tuloonsa liittyvät byrokratiat.
Lopettakaa nuo harlekiinikirja haaveet ja myöntäkää, että pelkkä päälukuihin tuijottaminen ei johda kuin sosiaaliturvamenojen kasvuun!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Palkka jo 4400 €/kk,– Lakkoilevat ahtaajat haluavat enemmän kuin muut
Satamaoperaattoreiden mukaan ahtaajien palkat ylittävät jo nyt teollisuustyöntekijöiden palkat keskimäärin 28 prosentilla. Silti AKT hylkäsi sovintoehdotuksen, koska yleiseksi linjaksi muodostunut palkankorotustaso ei riittänyt.
Miksi PAMin ja Teollisuusliiton puheenjohtajat eivät näille ahtaajien AY-pomoille jyrähdä? Oletteko kuulleet, että ahtaajista lue trukkikuskeista olisi pulaa?.. En minäkään. Kannatan saatavuusharkintaa suojaamaan matalapalkka-alojen (kauppa, siivous, hoito ym.) työntekijöiden elantoa. Ahtaajat eivät tähän kuulu. Eikö näille satamien AY-mafiosoille mikään riitä?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti