Perussuomalaiset

Henrik Pajunen

Lauran pronssisija loi vahvan kivijalan eduskuntavaaleihin

Presidentinvaalit on käyty. Istuva presidentti Sauli Niinistö jatkaa presidenttinä, onnittelut hänelle. Demokraattisten vaalien tulosta tulee kunnioittaa ja voitto oli ylivoimainen. Sauli-huuman sijaan voimme kuitenkin ylpeänä todeta, että Laura Huhtasaaren pronssisija oli todella merkittävä saavutus. Perussuomalaisten kaikkien aikojen paras sijoitus presidentinvaaleissa. Lauran äänimäärä oli suurempi kuin vasemmiston ehdokkaiden äänimäärät yhteensä. Taakse jäi myös vanhoja konkareita sekä ministeritaustan omaavia henkilöitä. Ei lainkaan huono saavutus henkilöltä joka on ollut vasta alle kolme vuotta valtakunnan politiikassa mukana.

Edellisissä presidentinvaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana oli Timo Soini. Hänellä oli taustallaan historiaa SMP:ssä, 15 vuotta perussuomalaisten puheenjohtajuutta, yhdeksän vuotta kansanedustajuutta ja ennen kaikkea Jytkyvaalit jotka oli käyty edellisenä vuonna, jonka jälkeen perussuomalaiset oli suurin puolue gallupeissa ja Soini nautti kansalta vahvaa suosiota. Soini nappasi silloin nelospaikan keräten 9,4% äänistä. Nyt puolueen gallupkannatus on alle puolet tuosta ja Laura lunasti silti kolmospaikan saaden 6,9% äänistä.

Tämän perusteella voidaan todeta, että perussuomalaisten linjalla on laajaa kysyntää ja voidaan puhua jonkinlaisesta Laura-ilmiöstä. Vaalikiertueella mukana olleet tietävät mitä tarkoitan. En ole koskaan aiemmin nähnyt niin positiivista ja lämmintä ilmapiiriä mitä tällä vaalikiertueella oli. Ihmisiä oli joka paikassa sankoin joukoin paikalla ja Laura sai todella kannustavaa palautetta ja tukea heiltä.

Jyväskylän puoluekokouksen jälkeisten tapahtumien jälkeen on puhuttu puolueen hajoamisesta ja kuihtumisesta olemattomiin. Näiden vaalien jälkeen kaikille on viimeistään selvää, ettei puolue ole hajonnut eikä katoamassa mihinkään. Nämä vaalit osoittivat sen, että puolue on yhtenäisempi kuin koskaan aiemmin. Nostan todella paljon hattua Lauralle joka jaksoi uhrata lähes kaiken vapaa-aikansa usean kuukauden ajan, kiertää ympäri Suomea toritapahtumissa sekä piirien ja yhdistysten kokouksissa. Ei näyttänyt koskaan uupumuksen merkkejä, vaan jaksoi aina hymyillä ja olla positiivinen.

Kampanjatiimi, talkooväki ja lukuisat puolueaktiivit tekivät myös korvaamatonta työtä mm. järjestämällä tapahtumia, pystyttelemällä telttoja, grillaamalla makkaroita, päivystämällä vaalimökeillä ja jakamalla vaalimateriaalia räntäsateessa keskellä yötä, hymyssä suin tietysti. Tämä suunnaton innostus ja aktiivisuus Lauran eteen ei rajoittunut ainoastaan puolueen jäseniin, sillä todella moni puolueeseen kuulumaton henkilö oli myös tekemässä vaalityötä. Näin toimii ihmiset jotka uskovat aidosti omaan ehdokkaaseensa ja asiaansa.

Laura oli monissa vaalikoneissa suositelluin ehdokas. Epätasa-arvoinen ja välillä jopa törkeä kohtelu valtamediassa ei lannistanut häntä missään vaiheessa. Kansa arvostaa suoraselkäistä poliitikkoa joka uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä, eikä mieti mitä muut hänestä ajattelevat. Onkin tärkeää, että vaalikeskusteluissa saatiin tuotua paljon tavallisille kansalaisille tärkeitä asioita esille joista muiden puolueiden ehdokkaat haluavat vaieta. Osa jopa siinä määrin, että huutaa suorassa tv-lähetyksessä päälle ja ilmoittaa, ettei suvaitse tällaista keskustelua.

Perussuomalaisilla oli paras ehdokas mitä kuvitella saattaa. Moni ihminen tuli vaalien alla kertomaan, että nyt hekin uskaltavat puhua asioista ääneen koska Laurakin puhuu. Ihmiset kävivät ylpeänä ilmoittamassa vaalimökeillä, että ovat äänestäneet Lauraa.

Lauran kasvavasta suosiosta nähtiin jo ensimmäiset näytteet viime kevään kuntavaaleissa sekä perussuomalaisten puoluekokouksessa. Laura keräsi kuntavaaleissa kaikkien aikojen äänisaaliin, vaikka puolueen kannatus oli romahtanut rajusti. Jyväskylän puoluekokouksessa hän nappasi 1.varapuheenjohtajan paikan murskalukemin saaden reilusti yli 50% äänistä. Vastassa oli mm. silloinen 1.vpj ja puolustusministeri Jussi Niinistö sekä useita muita ehdokkaita.

Perussuomalaiset ovat tulleet tänne jäädäkseen. Lauran loistava vaalitulos osoitti, että perussuomalaisuudella on kannatusta. Tämä loi todella hyvän kivijalan puolueelle tuleviin eduskuntavaaleihin. Laura, olen ylpeä että meillä on kaltaisesi henkilö joukossamme. Saat vahvan tukeni jatkossakin!

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Ja minutkin Laura sai kannattajakseen, joka vaalissa jossa Lauraa voin äänestää. Mutta kyllä PS:llä on paljon hyviä tyyppejä ajamaan perussuomalaisia arvoja. PS tulee kasvattamaan kannattajakuntaansa reilusti seuraavissa eduskuntavaaleissa, nehän sitten ainakin ovat puoluevaalit vaikka tietysti henkilötkin ovat tärkeitä. Hyvä PS!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Lisään vielä tämän: SUURKIITOS PS:n jäsenistölle – nyt on mitä äänestää!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#5

On pieni epäily kuitenkin, Kuinka Persut leviää. Ja onko omat palkat tärkeimpiä kuin ihmiset ympärillä!? Kun ei vieläkään, kukaan ala laskeen oikeesti miksi oma kunta velkaantuu? Vai luonnollisenako sitä pidätte? 🙂 Olisko Persuista tähän omienki palkkojensa laskemiseen? Kun ei puoletkaan riitä? Olisiko ne edut yhteisruokala ja omat ravintolat jossa saisi halvalla ittensä känniin? Ilmaset ruuat asunnot ja matkat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Nämä olivat täysin henkilövaalit, mikäli Halla-aho olisi ollut ehdokaana, tuollainen 6,9% olisi ollut pelkkä päiväuni!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Missikisa persu-ukoille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000