Perussuomalaiset

Henna Kajava

Metrot - Suomen kehitysmaalaistumisen näyteikkunat

13 kommenttia

Ajattelin käydä katsastamassa Kontulan baarielämää. Läksin metrolla täältä Espoon Tapiolasta, joka on jäämässä yhä enemmän saarekkeeksi epäsuotuisan maahanmuuton runtelemalla pääkaupunkiseudulla. Ehdin metroon vasta hieman ennen yhtätoista illalla. Pian alkoi heti takanani olevalta penkiltä kuulua kovaäänistä, vieraskielistä melupuuroa huonolla äänentoistolla. Olin lähes varma ennen kuin käännyin katsomaan, kuka siellä huudattaa urheilutapahtumaa puhelimestaan ilman kuulokkeita, että kyseessä on eteläisen maanosan mies. Nimittäin usein metrossa on tuolta suunnalta miehiä, jotka häiritsevät muita. Yleensä kailottavat kovaa puhelimeensa jollain heimokielellään. En malta kovinkaan kauaa kuunnella tällaista itsekästä puhelimen huudattamista – etenkään jo muutoinkin mitä ilmeisimmin haittamaahanmuuttajalta. Käännyin melko tylysti sanomaan miehelle ensin suomeksi ja kun tämä sitä ei ymmärtänyt niin englanniksi, että laittaa puhelimesta äänen pois ja hankkii kuulokkeet. Homma sujui. Mies heilautti kättään poistuessaan metrosta mulle leveällä hymyllä, mutta mm. koska en tiennyt, oliko se vittuilumoikkaus, en moikannut takaisin.

Taisi olla Rautatientorin asemalla, kun metroon astui – ehkä Ir*kista tullut, jotenkin juuri sellaisen v-mäisen ahdistelijan näköinen mies. Tämä istuutui selin muhun käytävän toiselle puolelle, mutta kääntyi katsomaan mua useita kertoja. Luin kirjaa, enkä pystynyt keskittymään, kun näkökentässä miehen pää kääntyili kuin huomiota hakien ja mietin, että jatkaako tuota koko matkan. Ei jatkanut. Tuollaisessa ahdistelussa on se pahinta, ettei voi oikein reagoida mitenkään, kun katsepoliisinahan ei voi toimia.

Itäkeskuksen kohdalla laskin, että metrovaunussani oli 17 matkustajaa, joista 6 oli vaaleaihoisia. Noista kuudestakin varmasti osa oli ulkomaalaistaustaisia. Tilanne on jo nyt metroissa aivan kaamea, mutta mitä se on esim. 20 vuoden päästä, kun omat lapset ovat kunnolla aikuisia? Helsingin keskustan läheisillä asemilla tilanne voi näyttää esim. suvaitsevaistosta vielä vähän aidommin monikulttuuriselta, mutta Itä-Helsinkiin mentäessä länsimaiden pääkaupunkien keskustoille ominainen sivistyneempi monikulttuurisuus vaihtuu enemmän kehitysmaalaisuudeksi, jossa uudet, hienot sosiaalituilla hankitut lastenvaunut ja vaatteet tuntuvat päälleliimatuilta.

Voidaan vain kuvitella, miten saattaa hyvinkin käydä, kun Suomeen kerätään heikosti integroitunutta väestöä kehitysmaista, joiden syrjäytymisprosentti on suuri ja talous todella romahtaa. Sitten, kun työttömiltä tulokkailta lähtevät sosiaalituet. Luen islamista kertovaa kirjaa ja tässä kerrotaan, kuinka esimerkiksi Jordanian talousvaikeudet lietsoivat tyytymättömyyttä ja turhautuminen fundamentalismia. Jokin ihmisryhmä leimataan tällöin helposti syylliseksi, jos esimerkiksi koetusta tai kuvitellusta toisen väestöryhmän vihamielisyydestä on kertynyt kaunaa. Syntyy mellakoita ja äänestetään oman kulttuurin fundamentalisteja. Jordaniassa äänestettiin talouden romahdettua kovan linjan islamistit valtaan. Kirjassa todetaan myös, että asioiden alkaessa mennä huonosti Lähi-idässä naiset joutuvat kärsimään aina ensimmäisinä.

Kivuttuani metroportaat Kontulan asemalle ymmärsin, että tämähän oli se erityisen ruma metrokeskus lukuisine baareineen, johon olin joskus eksynyt ja josta en meinannut löytää yhtään kelvollista ruokapaikkaa tai kahvilaa. Joka puolella oli tummia miehiä ja heti alkuunsa joku nuorten indonesialaismiesten joukolta näyttävä ryhmä huuteli mulle helouta kuin olisin ollut jossain toisella puolella maapalloa itse turistina.

Katselin sen verran ympärilleni, että arvelin Paris -nimisen kuppilan olevan ainoa mahdollisuus, jos tuolla meinaisi jossain käydä, koska siellä näkyi sisällä jokunen meikäläinenkin istuskelija. Palasin kuitenkin metroasemalle ja kysyin nuorten porukalta, että mistä pääsee bussilla keskustaan. Kontulasta pääsee kuulema Malmille, josta on otettava juna keskustaan. Kysyin korkeintaan 18-vuotiailta suomalaisnuorilta, että onko Kontulassa joku hyvä baari. Nuoren naisen eno kuulema työskentelee Paris-baarissa ja se on tytön mukaan ainoa kelvollinen Kontulassa – yleissilmäykseni tulos sai tästä vahvistusta.

Päätin käydä vielä Mellunmäessä ja yrittää sieltä keskustaan jotain kautta. Mellunmäessä oli aika hiljaista, mutta ne harvat, joita ulkona näkyi olivat Afrikasta tai Lähi-idästä. Bussipysäkillä oli näiltä alueilta molemmilta edustus. Bussin tuloon oli vielä aikaa, joten katsastin läheisen baarin. Siellä oli lähinnä meikäläisiä harvalukuisina. Pian poke ilmestyi jostain ja tiukkasi multa papereita. Toisaalta ilahduttavaa, mutta ensireaktio oli, että ei hemmetti; nythän mua tytötellään!

Kun palasin pysäkille musta mies kysyi, minne olen menossa. Olin tylynä tästä, mutta asiallisena, enkä oikein tiennyt lopulta, että yrittikö mies tutustua vai aidosti auttaa neuvomisessa, että miten päästä sujuvimmin keskustaan. Todennäköisesti tässä yhdistyi molemmat pyrkimykset, mikä oli ihan ok.

Noustessani bussiin kohtasin heti shokeeraavan kehitysmaalaisen näyn. Sarvesta olevan miehen kasvot tuijottivat alkuasukasmaisesti suu auki ja isot hampaat olivat vinossa eri suuntiin, posket lommolla. Mies kääntyi useita kertoja taaksepäin katsomaan mua tyhjillä silmillään. Bussi oli lähes täynnä, mutta järkytyksekseni siellä istui vain kourallinen valkoisia.

Käveltyäni Kamppiin vanhempi, liikemieheltä näyttävä arabimies tuli kävelemään rinnalleni ja kysyi englanniksi, että miten ilta on sujunut. Kun en ilahtunut seurasta, hän ilmeisesti yritti pelastaa kasvonsa ja kysyi tietä rautatieasemalle. Neuvoin ja sen jälkeen kuulin navigaattorin opastavan miestä.

Elämme todella epätodellisen tuntuisia aikoja. Miten me saataisiin kansanedustajat kiertelemään kehitysmaalaisilla kyllästettyjä suomalaisia lähiöitä metrolla myöhään viikonloppuiltaisin, jotta nämä ymmärtäisivät, että missä todella mennään ja mihin nämä ovat Suomea viemässä?!

Osallistu keskusteluun!


13 kommenttia
Nimetön
#1

Vaikuttaa todella kamalalta, Helsinki on pilattu haittamatuilla! Turvaton paikka illalla erityisesti naisille ja tytöille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Viher-Kommunistit yrittää pahentaa tuhoa vaan Kanta Suomalaisia nuoria Homotetaan ja Huumeistetaan ja lisää matuja haalitaan vaan…ja samalla Suomen talouta ja turvalisuutta tuhotaan ja maata velkaannutetaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#9

Kyllä Tapiolassakin näitä jätesäkkejä kulkee. Valitettavasti. Ennen oli kiva mennä Tapiolan Stokkalle shoppailemaan, mutta pian varmaan pitää mennä Tallinnaan? Pääkaupunkiseutu muuttunut Kabuliksi ja Mogadishuksi? Järkyttävää.
Helsingissä jyrää kolme vihervassari apulaispormestaria. Vesikansa, Nasima ja Sinnemäki ja pääpormestari Vapaavuori myötäilee?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Helsingin ja Vantaan mamulähiöt.

Ne ei kyllä ole näyteikkunoita, vaan matujen varastamia kantasuomalaisten kotilähiöitä, joista kantasuomalaiset savustetaan ulos.

Suomi alkaa olemaan pullollaan kantasuomalaisia maan sisäisiä pakolaisia, joiden on ollut pakko jättää kotikontunsa matuille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#3

Blogisti Kajava kirjoittaa kärjekkäämmin kuin tavallisesti. Olisiko mieli muuttunut vaiko kyse tyylikeinosta?
En sinänsä epäile kirjoituksessa mainittuja kohtaamisia, mutta tuo tyyli on hieman uusi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Teen uuden reissun sinne
#4

Kävin Mellunmäessä ja ItäKeskuksessa viimeksi noin vuonna 2010. Silloin jo ItäKeskus ja Mellunmäen pieni matala liikekortteli tekivät vaikutuksen *tnisyydellään. Ruokailu jossakin Hesen tapaisessa baarissa oli oikea kulttuurillinen elämys. Kun ummisti silmänsä, saattoi kuvitella olevansa jossain kaukomailla. Silmät avattuani, luulin todella olevani kaukana. Palvelu oli hyvää ja meno normaalia. Fiilis jäi hyväksi, olihan keskipäivä. Olipa halpa kuvitteellinen ulkomaan matka…
Nyt täytyy kesäkautena tehdä niihin uusi reissu, jotta voin todeta mitä kymmenkunta vuotta on saanut aikaan. Jännä matka tulossa, kun on joutunut kuulemaan niin paljon negaa tuostakin Hgin lähiöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Tuohon täytyy todeta, että vähän samaa tunnetta näillä VOK:ki paikakunnilla. Päivällä ja alkuillasta, puhumattakaan aamuista ei jengiä näy, mailla halmeilla. Illan pimetessä alkaa liikehtiminen. Erisuuruisia porukoita ilmestyy alkuperäisistä hiljenevään katukuvaan. On porukalla pohdittu, että kauan kestää aikaeroon sopeutuminen? Onnistuuko ollenkaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Ainakin Treen Hämeenkatu 10 kohdalla on pimeällä melkonen hulabaloo.
Äänistä ja huutokielistä päätellen vois kuvitella olevansa jossain hyvin kaukana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Jos matut pysyiskin yhdessä talossa ja yhden talon edustalla, mut kun ne ei pysy.

Matut haluu ottaa Suomen haltuun. Talo talolta ja lähiö lähiöltä.

Suvakit taputtaa isoja karvasia käsiään ja riemuitsee täysin rinnoin. Ev.lut. kirkko tukee matu-invaasitiota kaikin keinoin, ja tarjoaa ”kirkkoturvaa” hylsyn saaneille.

Kannattais tutustua esim. Libanonin tilanteeseen. Se oli ennen, ei niin kauan sitten, aika kristillinen maa. Mutta mitä onkaan nyt???

Kristittyjä vainotaan maailmalla ennen näkemättömän kiivaasti. Suomen kuvalehdessä oli just sivun kirjoitus asiasta.

Suomessa kukaan ei puolusta kristittyjä. Eikä kantasuomalaisten oikeuksia asua turvassa omissa kotilähiöissään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Late
#10

Pääkaupunkiseutu on kohta pilalla.
Miltä näyttää Helsinki, teknologian ja koulutuksen ykkösmaan pääkaupunki ulkomaalaiselle turistille tai business-väelle?
Kerjäläisiä kadunkulmissa, kaapuihin pukeutuneita naisia ja taksikuskeina älämölöä suoltavia karvakouria.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Stadi on hyvä
#12

Helsinki on NYKYÄÄN eurooppalainen kaupunki, jossa on toimiva infrastuktuuri ja hyvät palvelut. Hyvältä siis näyttää turistien silmiin toisin kuin ennen 90 lukua. Samoin hyvä paikka elää ja asua noin muutenkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Stadi on hyvä niille, joilla on tarpeeksi rahaa valita asunto hyvältä alueelta.

Stadi ei ole hyvä niille, joilla ei riitä rahaa asumiseen kuin jossain hikisessä läävässä, vuokralla tai huonokuntoisessa omistusasunnossa, jossain mamukeskittymän liepeillä. Ei siellä päivä paista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

sanavapaudessa tämäkin menee läpi
#11

Olikohan Husu lukenut tämän ennen tviittiään???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000