Perussuomalaiset

Henna Kajava

EU puolustaa etnonationalistista sankaria, Navalnyitä

15 kommenttia

Nyt, kun Navalnyi on EU:ssakin sankari, on syytä korostaa, että Navalnyi on vahvasti kansallismielinen ja vaatii tiukkaa maaahanmuuttopolitiikkaa. Navalnyi saattaa olla jopa etnonationalisti – toisin kuin yleensä Euroopan kansallismieliset – koska hän on korostanut etnistä venäläisyyttä. Yle kirjoittaa asiasta näin:

”Vajaat 15 vuotta sitten Navalnyi erotettiin nyky-Venäjän perinteikkäimmän liberaalipuolueen Jablokon riveistä, koska hänellä katsottiin olevan liian jyrkkiä kansallismielisiä arvoja. Sittemmin Navalnyin etnistä venäläisyyttä ja tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa korostaneet ulostulot ovat jääneet taka-alalle. Niitä käytetään kuitenkin edelleen leimakirveenä, etenkin Kremliä lähellä olevien viestimien hyökätessä oppositiotoimijaa vastaan.”

Yle:ssä kuvaillaan Navalnyin paluu Venäjälle valkoisella ratsulla ratsastavan ritarin paluuna pahan valtakuntaan. Kansansa puolesta henkensä jo lähes antanut Navalnyi palasi äärimmäistä rohkeutta osoittaen murhaansa yrittäneiden kynsiin Venäjälle. Näin hänen maineensa on kasvanut ja todennäköisesti myös kansansuosio noussut.

Voisi kuvitella, että venäläiset olisivat aika yhtenäisesti tällaisen uhrautuvan yli-ihmisen puolella ja kansansa rahat varastavaa Putinia vastaan, mutta näin ei olekaan. Putin rakentaa parhaillaan huippukallista ja -salaista yksityispalatsia Mustanmeren rannalle. Putinin korruptioura alkoi Navalnyin mukaan jo vuonna 1991, kun Putin pääsi Pietarin kaupunginjohtajaksi ja ulkomaankaupan vientilisenssit olivat hänen vallassaan.

Navalnyi vaikuttaa lähes perfektionistiselta sankaruudessaan, kun hän julkisti yli kahden tunnin mittaisen Youtube-videon todisteineen Putinin korruptiosta, mutta vasta Venäjälle vihollistensa kynsiin palattuaan, koska ei halunnut omien sanojensa mukaan huudella ulkomailta.

Venäjä on kuin kehitysmaa, jossa korruptio ehkäisee demokratiaa ja hyvinvoinnin kehittymistä. 5/6 väestöstä kokee viranomaiset korruptoituneiksi. Boris Jeltsinin entisen neuvonantajan Georgi Satarovin tutkimuslaitoksen Indemin mukaan lahjuksia maksetaan vuosittain 2,5 kertaa valtion budjetin verran. Viranomaisille maksettava lahjus on nykyisin keskimäärin 13 500 $, Yliopistojen lahjonnassa on sanottu liikkuvan miljardi euroa. Mikä pahinta, myös tuomioistuimia pidetään korrptoituneina. Putinin ensimmäisen valtakauden aikana, vuoteen 2007 mennessä Venäjä putosi Transparency Internationalin korruptioindeksissä sijalta 82 sijalle 143.

Korruption lisäksi ovat Putinin järjestämät salamurhat ja niiden yritykset. Viisi vuotta sitten, vuonna 2015 Putinin yhtenä keskeisimpänä kriitikkona tunnettu entinen varapääministeri ja oppositiojohtaja Boris Nemtsov murhattiin ohiajaneesta autosta ampumalla. Tätä ennen virkamiesten veronkiertomenettelyjä tutkinut juristi Sergei Magnitski kidutettiin kuoliaaksi samassa vankilassa, johon Navalnyi nyt joutui. Vankilasta väitettiin Magnitskin tietenkin kuolleen sairauteen, välillä haimatulehdukseen ja välillä sydänkohtaukseen.

Salamurhia on lukuisia ja kohteina ovat olleet tietenkin myös toimittajat, kuten Anna Politkovskaja, joka selviytyi myrkytysyrityksestä, mutta ammuttiin kuoliaaksi.

Kaikesta tästä huolimatta vain viidennes venäläisistä hyväksyy Navalnyin toiminnan ja puolet ei hyväksy riippumattoman Levada-tutkimuskeskuksen syyskuussa tekemän kyselyn mukaan . Ovatko venäläiset siten edes ansainneet Navalnyin panosta ihmisarvoisemman Venäjän puolesta? No ehkä se riittää, että viidennes sentään on. Kymmenet tuhannet venäläiset ovat juuri osoittaneet sankarillisuutensa uskaltautumalla laittomiksi julistettuihin, rauhanomaisiin mielenosoituksiin Venäjällä ja yli 2 000 heistä on joutunut Venäjän väkivaltakoneiston korjaamina pidätetyiksi, mukaan lukien Navalnyin vaimo, josta on jo odotettu miehensä seuraajaa. Navalnyi on laskenut, että jos edes kymmenesosa Putiniin tyytymättömistä saataisiin kaduille, hallinto kaatuisi.

Vaikka tuota kymmentä prosenttia ei saataisi kaduille, on kiinnostavaa, kuinka Putin aikoo tukahduttaa orastavan nuorten kapinoinnin. Navalnyin huumoripitoiset Youtube-videot ovat suosittuja nuorten keskuudessa ja koululaiset ovat alkaneet poistaa Putinin kuvia koulujen seiniltä ja levittää näistä videoita Tiktokissa. Nyt Navalnyi, eikä hänen vaimonsa voi enää tehdä videoita Youtubeen, mutta toivottavasti löytyisi joku vaikka ulkomaiden suojista.

Entä Suomen tilanne tässä Putinin kriisissä? Täytyy toivoa, ettei kyseinen hirmuhallitsija ala etsiä ulkoista uhkaa Suomesta siirtääkseen venäläisten huomion pois itsestään. Suomen ei kannata ärsyttää Venäjää geopoliittisessa asemassaan. Se ei ole suomettumista, vaan viisautta. Suomen kannattaa arvostella ja ryhtyä toimiin Putinia vastaan ainoastaan osana EU:ta, ja toisaalta presidentti Sauli Niinistölle kannattaa jättää Putinin taivuttelu ja järjen puhuminen. Niinistö on kokenut ja harkitseva. Hänellä, jos jollain voi olla jotain uskottavuutta Putinin silmissä – toisin kuin muilla nykyään vallassa olevilla johtopoliitikoilla. Euroopassa ja maailmalla riittää kyllä yllin kyllin maita, jotka voivat huoletta hyökätä Putinin toimintaa kohtaan.

On Suomelle eduksi, jos EU reagoi nyt mahdollisimman voimakkaasti politiikan keinoin Navalnyin ja mielenosoittajien kohteluun. Se viestittää Venäjän suuntaan samalla, ettei kannata käyttäytyä ulkopoliittisestikaan aggressiivisesti, koska EU on valmiina reagoimaan. Toisaalta Putinilla ei ole paljon muita vaihtoehtoja kuin roikkua vallassa väkisin, koska vallan menetettyään hän joutuisi korruptio- ja murhasyytteisiin. Jos kyse olisi ”vain” korruptiosta, voisi olla järkevintä sopia Putinille syytesuoja ja lähettää tämä johonkin lämpimään maahan maanpakoon elämään kohtuullisella eläkkeellä samalla, kun valtiolta varastettu varallisuus otettaisiin takaisin.

Kuinka moni muuten on tullut ajatelleeksi, että jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, niin sieltä olisi tulossa muitakin kuin alkoholisoituneita venäläissotilaita? Venäjällä on miljoonia muslimeja entisistä neuvostotasavalloista, joista ISIS:in kerrotaan saaneen erityisen paljon terroristeja riveihinsä. Venäjä päästi myös aluksi tietoisesti näitä lähtemään terrorismin palvelukseen Lähi-itään. Se on nähnyt islamilaiset taistelijat tärkeäksi varustuksekseen. Muutoin moraalittomana näyttäytyvä Venäjän hallinto on myös yllättäen hakenut ahkerimmin kaikista maista ISIS-lapsia Venäjälle – ja ilmeisesti myös -äitejä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


15 kommenttia
Lasse Hietanen.
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Hennakin. Vähän entisen Presidentti Kyösti Kallion sanoja ja Henkeä mukaillen; nyt on myöskin aika Rukoilla Jeesusta Kristusta apuun ja rinnallemme; varsinkin, kun toivat tuon koronapakanan luoksemme, kun saatanahenkisillä ei ollut valtuuksia ja mahdollisuutta tuoda vain puhumalla Jeesusta Kristusta Suomeen hakemaan Morsiantaan, jos täällä, edes on sellaista valmiina. Seurakuntamorsiamen tulee olla elävässä uskossa Mieheensä, eikä mikään, kevytmielinen ”rahavarojen” hoitaja, kuten juudas iskariot. Nyt elämme voimakasta aikaa, jolloin Jeesus Kristus sydämiset ihmiset pyrkivä heille Taivaan Isän, jo edeltä valmistamaan paikkaan elämässään: kuten on nähty Valko-Venäjällä ja nyt täällä Venäjällä. Ressukat yrittävät piiloutua Isältä; isoine ”rahasäkkeineen”, kuin puput pensaaseen. Pylly heistä jää meille näkyviin. Kivempi olisi, kun nähtäisiin heistäkin kasvot, kun sitä rukoilemme Jeesukseltakin. Jeesus sanoo meille ja Putinillekkin: Minä olen teissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Hei. Kiitos Lassekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Hennakin. Vähän entisen Presidentti Kyösti Kallion sanoja ja Henkeä mukaillen; nyt on myöskin aika Rukoilla Jeesusta Kristusta apuun ja rinnallemme; varsinkin, kun toivat tuon koronapakanan luoksemme, kun saatanahenkisillä ei ollut valtuuksia ja mahdollisuutta tuoda vain puhumalla Jeesusta Kristusta Suomeen, hakemaan 👰 Morsiantaan, jos täällä, edes on sellaista valmiina. Seurakunta -morsiamen tulee olla elävässä uskossa Miehensä, eikä mikään, kevytmelinen ”rahavarojen” hoitaja, kuten Juudas Iskariot. Nyt elämme voimakasta aikaa, jolloin Jeesus Kristus sydämiset ihmiset pyrkivät heille Taivaan Isän,jo edeltä valmistamaan paikkaan elämässään: kuten on nähty Valko- Venäjällä ja nyt täällä Venäjällä. Ressukat yrittävät piiloutua Isältä; isoine ”rahasäkkeineen” , kuin puput pensaaseen. Pyllyt heistä jää meille näkyviin. Kivempi olisi, kun nähtäisiin heistäkin kasvot, kun sitä rukoilemme Jeesukseltakin. Jeesus sanoo meille ja Putinillekkin: Minä olen teissä.*

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Hei. Kiitos Lassekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Vihdoin joku kirjoittaa tästä asiasta. Ei kenellekään liene yllätys, että ”pienet vihreät miehet” tulevat nykyään Tornion kautta Ruotsin puolelta ja he ovatkin vähän riskimpiä ja parrakkaampia tapauksia sekä etnisesti ei venäläisiä, mutta kuitenkin naapurissa koulutettua väkeä.
Uskon että Supo ja puolutusvoimat ovat aikoja sitten tiedostaneet tämän, mutta kuka kertoisi asian myös naiiveille punavihreille ministereille?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Kajavan blogit harvoin ontuvat, mutta nyt ontuu. Toki tässä kirjoituksessa on paljon hyviä näkökulmia, mutta myös ihannoivia lausahduksia vailla todellista katetta. No, nämä ovat minun mielipiteitäni ja Kajava on jättänyt mahdollisuuden kommentoida. Siispä:

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

1) ”Niinistö on kokenut ja harkitseva.”
Ei mielestäni pidä paikkaansa vai mitä mitä pitäisi ajatella Niinistön miellyttävästä puhelinkeskustelusta Kiinan presidentin kanssa kekväällä 2020 koronan hoidosta. Niinistö kiitteli: siis ankaran maoalaisen kommunistisen Kiinan presidenttiä, ja maan päämiestä jonka hallitsemasta maasta lähti maailmanlaajuinen pandemia eikä edes ensimmäistä kertaa. Jopas oli harkintaa Niinistöltä! Huoh!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 13/2020
14.4.2020

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi pitkähkön ja miellyttävän puhelinkeskustelun Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa tiistaina 14. huhtikuuta 2020. Esillä oli Kiinan päättäväinen toiminta koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien taloudellisten rasitteiden torjumiseksi. Taistelu pandemiaa ja talouden lamaantumista vastaan on ensiarvoisen tärkeää myös maailmanlaajuisesti, siksi presidentit pitivät välttämättömänä aloitteellisuutta ja kansainvälistä yhteistyötä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

”…koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien taloudellisten rasitteiden torjumiseksi…”

Ja mitäköhän Kiina on tehnyt aiheuttamiensa taloudellisten rasitteiden torjumiseksi tai korjaamiseksi. Ei sitten yhtikäs mitään! Miksei Kiina maksa EU:lle elvytyspakettia??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Koskahan Niinistö käy miellyttävän puhelinkeskustelun Pohjois-Korean Kim Jong-un’in kanssa??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

2) ”… koska EU on valmiina reagoimaan.”
EU:n reagoinnit ovat yhtä tyhjän kanssa. Kuka vielä luulee, että Putin tai Venäjä yleensä pelkäisi EU:ta. Ja lisäksi EU:han nimen omaan suorastaan apinoi Venäjää sensuurissa ja yhden valtaapitävien totuuden junttaamista kansalaisiin. Eurostoliitto on Neuvostoliiton kopio.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

EU:lla ei ole minkäänlaisia ”muskeleita” tai sotavoimia puolustamaan ainuttakaan jäsenvaltiotaan eikä näytä olevan haluakaan. Suomi on EU:lle pelkkä etupiirin ”suupala”, joka voidaan vaihdossa antaa Venäjälle, kunhan vain hinnoista sovitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

EU on suurpääoman lobbarijärjestö, joka määrää Euroopan markkinat eikä suinkaan terveellä vapaan markkinatalouden tavalla. Siinä samalla pienelle poliittiselle sosialistieliitille on luvattu ikuinen ja mehevä hillotolppa, jos vain junttaavat kansallisesti lobbareiden päätökset omissa maissaan läpi.
Toki EU:n julkikuva on ulkokultainen, humanitaarinen ja vastuullinen. Olihan se Neuvostoliitossakin ja on Kiinassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Naulan kantaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H Moilanen
#12

Game of Thrones tai jotakin sinnepäin. Kun yksi valtaistuimesta taisteleva osapuoli saadaan määriteltyä pahaksi, seuraava vaihe on naiivisti uskoa vastapuolta hyväksi.

Muutaman vuoden takainen ”Arabikevät” osoitti hyvin kuinka ontoiksi osoittautuivat länsimaisten demokratia-aktivistien haltioituneet hurraa -huudot. Useita sukupolvia diktatuurissa eläneet kansat eivät olleet alkuunkaan kypsiä rauhanomaiseen demokratiaan. Kumbayaan sijasta demokratian tuloa juhlistettiin perinteiseen kansalliseen tapaan tulitaisteluilla ja paikkojen tuhoamisella.

Suureen vapauden aikaan pääseminen levitti rauhattomuuksia myös kunkin vapautuneen maan ulkopuolelle, aina tänne Eurooppaan asti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000