Perussuomalaiset

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

Täällä Espoossa jengiväkivallan kaikuja on kuulunut, kun turvallisuusjohtaja on kertonut huolestuttavasta väkivallan raaistumisesta kaduilla, mutta ei väkivallan lisääntymisestä. Toisaalta hätkähdin, kun täkäläiset vihreät ilmaisivat juuri huolensa katujengien noususta. Muuten maahanmuuttajien katujengeistä muistuttavat lähinnä pojat kouluissa. Pojat ovat ilmeisesti katselleet netistä jengien roskavideoita, koska supattavat välillä kovasti roadmaneista, ja jotkut käyttävät välillä tuomitun Milad Jaffin “tush-keissi” -ilmaisua. Tottakai tämä paska leviää myös kantasuomalaisiin lapsiin, joille opetetaan suvaitsevaisuutta kaikenlaiselle monikulttuurisuudelle pokkaamisen hengessä. Olen muistuttanut kouluissa tush-keissistä supattelevia lapsia, että kyse on lasten raiskaajasta, eikä mistään coolista esikuvasta.

Espoossa on myös demareista kuulunut huolestunutta kyselyä, että uhkaavatko katujengit Espoota. Virkamiesten vakiovastaus näihin huoliin on, ettei meillä ole sellaista vaaraa, koska Ruotsi on epäonnistunut asuinalueiden segregaation ehkäisyssä toisin, kuin Suomi, jossa asuntopolitiikassa on harjoitettu asuinalueilla sosioekonomisesti monipuolista asuntorakentamista. Meillä ei ole sellaisia suuria maahanmuuttajalähiöitä kuin Rosengård.

Jännä juttu, että varsinaiset katujengien asiantuntijat, kuten poliisi ja kriminaalihuollon asiantuntija ovat kuitenkin sitä mieltä, että olemme selvästi Ruotsin tiellä katujengien kanssa. Kriminaalihuollon asiantuntija Mertsi Tammisen mukaan “Pääkaupunkiseudulla jylläävä roadman-ilmiö vie kohti järjestäytyneitä jengejä, ellei kehitykseen puututa.”

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtajan, Jonne Rinteen mukaan Suomessa toimii 11 katujengiä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Jengien jäsenistä jopa 95 prosenttia on nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia. Radio Keskisuomalaisen haastattelussa Rinne arvioi Suomen olevan kehityksessä ”Ruotsin tiellä”. Oli muuten hämmentävää lukea erään toimittajan katujengijutusta, että katujengeissä on “myös maahanmuuttajataustaisia” – ikään kuin vain pienenä mausteena.

Katujengien noususta antavat parhaiten kuvaa tietenkin tilastot. Viime vuoden tammi-lokakuussa poliisille ilmoitettiin 82 alaikäisen tekemäksi epäiltyä ryöstöä tai sen yritystä. Tänä vuonna luku oli samassa ajassa 245. Rumaa kehitystä on tapahtunut kuitenkin varsinaisesti Itä-Uudellamaalla, eikä niinkään täällä Länsi-Uudellamaalla. Myös sisäministeri Krista Mikkonen on esittänyt eduskunnan kyselytunnilla huolensa rikollisuudesta ja jengiytymisestä.

No mutta mikähän siinä sitten on, kun olemme virkamiesten mielestä niin onnistuneet asuinalueiden segregaation ehkäisemisessä täällä Suomessa, mutta silti mamujen jengiytymisilmiö on varsinaisten asiantuntijatahojen mukaan vahvistumassa? Virkamiehiltä on hopsassaa jäänyt ymmärtämättä, että kun väestönvaihdos etenee hurjaa vauhtia täällä pääkaupunkiseudulla, vieraskielisiä on täällä pian jo yli puolet väestöstä ja silloin lienee aika vaikeata ehkäistä maahanmuuttajien liiallista keskittymistä asuinalueilla – ja tietenkin jo paljon tätä ennen. Etnojen prosenttiosuudet kasvavat nopeasti niin kauan kuin sen annetaan jatkua – Suomen kannalta hyödyllisenä poikkeuksena ukrainalaiset, jotka edes hieman hidastavat kehitystä.

Tällä hetkellä meillä on esimerkiksi Helsingin Itäkeskuksen, Espoon Suvelan ja joidenkin muiden kaupunginosien väestöstä jo yli 40 % maahanmuuttajia. Vaikka vain harvat ongelma-alueilta tulevat maahanmuuttajat jengiytyvät, niin väestönvaihdoksen edetessä alkaa jengipomoja ja sellaisiksi haluavia olla tietyssä vaiheessa niin paljon, että katujengeistä tulee pysyvä ilmiö. Näiden muodostamaa rikollisverkostoa ei siinä vaiheessa saada enää kitkettyä, kun aina löytyy uusia agitaattoreita tilalle, jos edelliset joutuvat vähäksi aikaa tiilenpäitä lukemaan.

Mutta miten mamujengiytymistä voidaan torjua ja ovatko poloiset siksi niin aggressiivisia, koska ovat kotimaidensa sotien traumauttamia? Alkoivatko suomalaiset sotien jälkeen väkivaltaisiksi katuryöstelijöiksi? Eivätpä tainneet. Palataanpa ilmiön selitysten osalta kriminaalihuollon tukisäätiön asiantuntijaan Mertsi Tammiseen. Tammisen mukaan lapset, jotka eivät saa tunnustusta kotoaan tai koulusta, ovat jengiytymiselle alttiita. Hänen mukaansa “Eivät he ole pahoja nuoria, vaan he haluavat tulla nähdyksi ja kohdatuksi.” Jaaha, onko niin, että aikuisilla esim. liivijengeissä on niin erilaiset motiivit porukalla kuin nuorten ryöstelevillä katujengeillä? Eikö näistäkin pitäisi sitten pehmoilla, että nämäkin haluavat yhtä lailla vain tulla nähdyiksi ja kohdatuiksi? Selityksen ymmärtää, sillä Tammisella itsellään on rikostaustaa.

Tällaiselle pehmoilulle väkivaltaisten jengien kohdalla ei tietenkään pidä antaa sijaa, olivatpa kyseessä nuoret tai aikuiset. Ihminen voi tulla nähdyksi, kohdatuksi ja arvostetuksi, vaikka ei pärjäisi koulussa, perheessään, eikä kaveripiirissä. Hän voi aina päteä jollain muulla elämän osa-alueella, kuten jossain lajissa tai harrasteessa tahi hankkimalla tietoa jostain itseä kiinnostavasta aiheesta niin, että hallitsee sen paremmin kuin 99 % väestöstä. Menemällä mihin tahansa töihin voi hankkia nopeasti erilaisia merkkivaatteita ja vaikka oman sykähdyttävän tyylin, jos säästää muussa kulutuksessa. Ja jotain työtähän nykyään löytyy, jos ei nirsoile. Mikään huono-osaisuus, osattomuus tai pahoinvointi eivät itsessään ohjaa ihmistä katujengeihin, elleivät arvot ole kieroutuneet tai niitä ei ole. Näistä asioista ihminen on pitkälti itse vastuussa, koska harvassa ovat ne, jotka eivät koskaan olisi tavanneet hyviä ihmisiä, joista ottaa vaikutteita niiden pahojen sijaan.

Pääasiallinen syy jengiytymiskehitykselle ei siis ole huono-osaisuus, sillä eiväthän huono-osaiset yleensä jengiydy. Maahanmuuttajien jengiytymisen reseptistä löytyy monia tekijöitä. Tärkeä syy on adhd:n esiintyminen viisi kertaa useammin lapsilla, joiden vanhemmista vähintään toinen on maahanmuuttajataustainen. Tämä aiheuttaa ongelmia koulussa yhdessä kieliongelmien kanssa. Todennäköisesti maahanmuuttajat suostuvat lastensa adhd-lääkitykseen harvemmin kuin kantasuomalaiset. Jos kotona on erilaiset arvot kuin suomalaisessa yhteiskunnassa, jäävät moraaliarvot yleensä hataralle pohjalle. Jos äiti ja perheen tytöt ovat alisteisessa asemassa, pönkittyy pojista huonolla geeniperimällä omahyväisiä narsisteja tai psykopaatteja, joilla on pokkaa asettua jopa virkavaltaa vastaan. Silloin, kun koulussa ei pärjää ja älykkyys on alhainen, suostuu helposti rikollisten juoksupojaksi.

Jengiytymiskehitystä on torjuttava ainakin lopettamalla turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen Euroopan ulkopuolelta yksittäisiä poliittisia pakolaisia lukuun ottamatta. Kouluissa roadman-kulttuuria ja vastaavia on käsiteltävä siten, että ne saatetaan naurettavaan ja noloon valoon. Oppilaita on kehotettava kertomaan heti opettajalle tai vanhemmilleen, jos he kuulevat jotain katuväkivaltaan viittaavaa tapahtuneen. Tuomiolle saadut jengipomot on karkotettava maasta. Jos kyse on alaikäisestä, koko perhe voi joutua lähtemään. Rikosten selvittämistä vaikeuttaa tyypillisesti se, etteivät rikosporukoissa pyörivät halua tai uskalla puhua. Tämä on johtanut Ruotsissa heikkoon rikosten selvittämisprosenttiin, mikä on lietsonut väkivaltaisuuksia. Tähän puhumattomuuden kulttuuriin on keksittävä ratkaisuja esim. kuulustelu-, uhrin suojaamis- ja palkitsemiskäytännöillä.

Kirjoittaja on perussuomalaisten Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Uudellamaalla.

Osallistu keskusteluun!


52 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Hanna puhuu asiaa. Totuus vaan on se, että ihmiset heräävät narratiivia vastaan vasta sitten, kun on pakko. Kovan kautta tullaan menemään ja Suomen poliisiin on turha paljon uskoa, kun miettii, kuinka paljon Taposia poliisissa on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Etenkin yleen kyllästynyt
#6

Kuulema kertoivat eilen ylellä, että yhteinen nimittäjä ei ole maahanmuuttajatausta vaan joku muu.
Ja että ylen toimittaja ylettyi härskiydessään uuteen korkeuteen. Kadulla on hänen mukaansa edelleen turvallista kulkea, koska etupäässä jengit käyvät käsiksi ja nöyryyttävät vain nuoria ja lapsia.
Hyvä tietää, lähetetään päiväkoti-ikäisiä ja alakoululaisia syöteiksi, niin ihmiset voivat edelleen liikkua turvallisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Jengiytymisilmiötä ei taida päättäjämme , tunnistaa ollenkaan , mistähän se mahtaisi johtua ?!? Siinäkin on jotain ” hämärää ” !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Kun väkivalta raaistuu, se lisääntyy. Perinteistä nahistelua ei voi pitää väkivaltana, vaikka sitä tapahtuisi paljon. Pitemmän päälle toki kyse on vähintään henkisestä väkivallasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Pakolaisbisnes on politikkojen työkalu pakissa ollut ykkös asia näihin asti ,iilman sen tukemista ja siihen rahaa panostamalla Brysselin Miljoona virkoja on mahdoton saada.
Nyt kuitenkin ykkös asiaksi on noussut Sotiminen ja sodan tukeminen Ukrainassa Venäjää vastaan ja Pakotteiden keksiminen vaikka Koko Suomi on vaarassa mennä konklurssiin sen takia.
Suomi velkaantuu aivan järkyttävää tahtia kun Ukrainaan työnnetään kymmeniä Miljardeja ,lisäksi otetaan kansalta ja yrityksiltä väkisellä rahaa ENERGIAN HINNOILLA ,JOKA ON AIVAN TAHALLISESTI TEHTY HOMMA HALLITUKSEN TAHOLTA !
Näin ajetaan kansa ja yritykset konkurssiin samaan aikaan kaadetaan Pakolaisbisnekseen lisää rahaa nostamalla sosiaali tukia indeksi korotuksin samalla kun työtätekevällä kansalla ja yrityksillä käyetteävissä olevat rahat vähenee Energian hinnalla Ukrainan sotaan rahat ryöstämällä….
TÄMÄ ON TAHALLISTA HOMMAA JOSSA EI VOITA KUIN PAKOLAISET JA BRYSSELIN VIRKOJA SAAVAT MARINIT JA KUMPPANIT !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Hallitus jakoi rahaa Ukrainan Sotaan suoraan myös Valtion yhtiö Fortumin kautta kymmeniä Miljardeja

– Ryssille lahjoitetiin 5 Miljardia suoraan + Uniperin kautta lisää joka myös kantoi rahaa sinne.
-Natseille lahjoitettiin Uniperin verukkeella kymmeniä Miljardeja rahaa
RAHAN JAKO TULEE JATKUMAAN NATSEILLE VIELÄ KYMMNIÄ VUOSIA YLIHINTAISEN SÄHKÖN HIONNAN MUODOSSA !

MIKSI SUOMEN KANSA ON NIIN TYHMÄÄ ETTÄ
NE TAPUTTAA JOLLEKKIN MARINILLE JA KUMPPANEILLE ETTÄ NE SAA TUHOTTUA TÄMÄN MAAN TURVALLISUUDEN JA TALOUDEN MUUTAMAN POLITIKON MILJOONA PALKKAISEN BRYSSELIN VIRAN TÄHDEN ????

SEKAISIKKO TÄMÄN MAAN ASUKKAAT ON MENNEET ???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

PERSUJEN ON VAADITTAVA JÄRKEÄ TÄHÄN MAAHAN !

1.Eu / Venäjän Trolli politikot heti häkkiin maan petos tuomiota istumaan Paavo Lipponen ja Esko Aho ensimmäisenä Venäjän Trolleina kiinni ! ja myös kymmete ellei sadat Eu Tollit myös heti kiinni !!!
2. Persujen on vaadittava että tähän maahan ei tule yhtään pakolaista yli kiintiöiden n. 1000/ henkeä / vuosi Puomi rajalla kiinni ja sanotava että menkää odottaan rajan taakse seuraavaa vuotta.
3. Täällä sosiaali turvalla majailevat pakoliset ajettava välittömästi sinne rajalle mistä on tulleet..
4. Myös Suomen kansalaiseuuden saaneet rikoksii syyllistyneet on ajettava helvettiin täältä !
5. Pakolaisten sosiaali turva oin pantava sille tasolle ettei se houkuttele toiselta puolen maailmaa pummeja tänne malaksiin…
Eii ole oikein että täällä pummit saa jopa 20 kertaa enemmän maleksimisesta rahaa /kk mitä lähtömaan keski palkka taso on !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Persujen on vaadittava nykyista pakolais hommaa kannatavien ja edistävien Politikkojen tuomitsemista Ihmiskaupasta ja rikkollisten suojelusta !

Ei ole oikein että tänne haalitaan sosiaali turvalla elämään herroiksi rikollisia toiselta puolen maailmaa…ja Terrorisoimaan kansalaisiamme !

KOKO PAKOLAISUUS SYSTEEMI JA KÄSITE JA SEN PERUSTEET ON PÄIN PERSETTÄ JA SE PITÄÄ MUUTTAA !

Ei ole oikein että ihminen joka ei osaa olla ihmisten lailla edes omassa kotimaassa ,vaan sikailee sielläkin niin paljon että joutuu lähtemään pakoon
(Kaikki ei edes oikesti sikaile niin paljon ,osa on vale pakolaisia jotka valahtelee että ne on sikailleet ja joutuneet löhtemään pakoon)
Sellaiset rikkollisethan pitäs lähettää välittömästi takaisin jotka on rikoksia tehtailleet jo kotimaassa ,häkkiinhän ne siellä kuuluisivat !!!

ONNEKSI TURKIN PRESITENTTI ON JÄRJISSÄÄN JA PERSUJEN KANNALLA TÄYSIN ,OPETTAA SUOMEA JA RUOTSIA ! Ettei terroristeja ja rikollisia kannata suojella ja elättää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Ajatelkaa kuin sairas tämä maa jo on !!!

Viimme viikolla Tampereelta poliisia haastateltiin, se sanoi että ei saa yksin kadulla liikkua !!!

Poliisin tehtävä on suojella Suomen kansalaisia eikä käskeä pysymään niitä kotona 4 seinän sisällä !
Poliisin tehtävä on laittaa terrorisoivat mutiaiset kuriin ! jos laki ei anna mahdollisuutta siihen niin ne onraahattavca nurkan taakse ja hakattava siellä niin että järki päähän tulee ! Ei siihen muuta konstia ole ja niin muuallakin maailmassa Polisii toimii !

Tästä kaikesta näkee että Suomesta tehdää tahallisesti Malmoa !!!
Itä Hlesinki jo kuin Malmo ja Porvoo myös. ja Tampere ja osa Turusta… jne.

Poliiseille kovat piippuun ja liipasin sormi herkemmälle ,ei tässä enään muu auta !
Nyt jo kunnon ihmiset pakenee Espoosta ,samoin kun ne on paenneet Itä-Helsingistä jo vuosikymmen sitten…

Mitä järkeä tässä hommassa on panna ihmiset pakoon tahallaan ja haalia lisää kusipää elättejä niin ongelmat seuraa perässä …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Etenkin yleen kyllästynyt
#14

Ei ihan asian vierestä
Yle kertoo tänään lapsesta, joka ajautui väkivallan kierteeseen, muistaa artikkelissa erikseen mainita kyseessä olevan kantasuomalainen.
Tarvitaan paljon lisää rasisminvastaista propagandaa, kun kohteet itse tekevät parhaansa maineensa pilaamiseksi.
Kohta vielä enemmän, kun EUn sisäministerit keskustelevat jälleen taakanjaosta ja meidän sisäministeri on eri linjalla kun monen muun maan sisäministerit. Odottakaa, niin kohta saadaan lisää meidän rakenteellisen rasismin uhreja lennätettyä tänne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Haloo
Utelias
#11

Mitä sitten Espoossa pitäisi tehdä? Lukekaa alta!

https://blogit.perussuomalaiset.fi/teemu-tares/espoo-kaavoittaa-sosiaaliongelmia-ja-suuria-kustannuseria/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Meillä on Espoossa suuria maahanmuuttajalähiöitä! Menkää vaikka Suvelaan, Matinkylään, Espoon keskustaan tai Kauklahden uusille rivitaloalueille, niin monella alueella enemmistö on muita kuin suomalaisia. Jos ette usko, niin katsokaa mitä lukee postilaatikoissa. Vuokrarivitalojen postilaatikoiden nimettömyys takoittaa juuri sitä, että asunnoissa on sosiaaliulkomaalaisia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Minusta on hyvä alkaa miettiä, pitäisikö nostaa lapaset pystyyn ja antaa ottaa niin paljon mamuja kun halutaan ja lakaisemaan epäkohdat maton alle. Sen hyvä puoli on se, että huippukohta ja herääminen narratiivia vastaan tulisi nopeammin. Nythän se kohta tulee, joka tapauksessa, mutta kestää pitempään. Antti Kurvinen naureskelee Eduskunnassa, mutta naureskeleeko sitten, kun Itä-Helsingissä ammutaan Ukrainasta ostetuilla rynnäkkökivääreillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Miksi meidän pitäisi elättää yhtäkään toisen maan kansalaista? … Ei miksikään!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Että ne tekis rikoksia raiskais,pedofiilais ja myis huumeita ja tappaisi maan alkuperäis kansanryhmää. Siksi. !

Juuri samasta syystä lkun Ukrainaan lähetetään velka rahaa että saadaan mahdollisimman paljon tuhoa aikaan. Siksi !

Jos Hallituksessa istuvat politikot vastustaisivat tällaista politiikkaa ,niin niiden urahan loppuisi.Siksi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Eihän äsläm muuten leviä. Sitä pitää valtion tukea.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Jokohan pakolaiset olisi syytä palauttaa? Olemmehan jo auttaneet tarpeeksi ja useimpia liian kauankin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AAARRRGGGHHH
Vihainen
#16

En tajua miten pakolaisia kutsutaan maahanmuuttaiksi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

No, siten että maahanmuuttobisnekset pyörisivät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#3

Sisäministeri juuri kertoi, että on perustettu komitea pohtimaan, miten syrjityille, rasismin kohteena oleville reppanoille voidaan antaa enemmän veronmaksajien rahoja, että voisivat ostaa ihan kaupasta merkkivaatteensa.
Yhtään komiteaa ei ole perustettu pohtimaan miten uhrien elämä saadaan takaisin raiteille, johtuuko siitä, että uhrit koostuvat valkoisista piilorasisteista?
Mitä väkivaltaiset vierasmaalaiset tekevät täällä, on yksi kysymys. Toinen kysymys on, miksi korkeimmat päättäjät ovat heittäneet lapsemme jyrän alla, miksi he ovat tänne haalimiensa rikollisten puolella eivät uhrien?
Kiitos yhteiskunnan asenteen, olemme kädettömiä näiden rikollisten edessä. Ainoat jotka voivat tilanteeseen vaikuttaa ovat järjestöt joiden jäseniä on jengeissä. He vaikenevat, siksikö, että jengit takaavat yhdistyksien kasvavat valtiontuet, kuten uuden komitean perustaminen lisärahan jakoon todistaa.
Ulos maasta muualta muuttaneet rikolliset, niin kävisi vähintäin meillekin heidän isänmaassaan,

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eteenkin yleen kyllästynyt
#4

Asian vierestä.
Feministisen vihreän naistenlehden osassa toimituksia allfemale panelistin logiikkaa päivän Hesarissa.
Otsikko valtio pakottaa lapseni juomaan lehmänmaitoa; Pakotin lapseni juomaan kauramaitoa, alussa vaatimuksiini kauramaidosta suostuttiin myös päiväkodissa, kustannussyistä siirryttiin tavalliseen maitoon. Nyt lapseni haluaa myös kotona tavallista maitoa. Loppupäätelmä, yhteiskunta pakottaa lapseni juomaan maitoa, eikä anna hänelle mahdollisuutta juoda vain kauramaitoa. Taitaa olla tyypillinen käsitys valinnanvapaudesta tietyissä kuplissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Etenkin yleen kyllästynyt
#5

Lisää asian vierestä
Sekä koti- että ulkomaisesta kulttuurista on mielenkiintoista olla perillä etenkin kirjallisuudesta. Maksamme yleveroa, ja yle sanoo olevansa kaikille, myös kulttuurista kiinnostuneille.
Ylen puolella kulttuuritarjonta niin koti- kun ulkomaiden osalta on olematonta. (svenslayle on sitten asia erikseen, siellä pääsevät jopa kansallismieliset ääneen, mutta se onkin sitä paremman kansanmielisyyttä) Kulttuuriykkönen nimestään huolimatta kertoo kulttuurista kohtalaisen harvoin. Kerran viikossa on harvoille suunnattu Lukupiiri. Käsiteltävät teokset edustavat yleensä allfemale, ongelmia itsellä ja kaikki sortaa ja on muiden syytä teemoja. (poikkeuksia on)
Eivätkö miehet enää kirjoita kirjoja? Vai eikö niistä puhuta? Ihmetellään miksi pienet pojat eivät lue? Olisiko kirjatarjonnalla asian kanssa tekemistä?
Yle on harvoille, vaikka toisin väittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000