Perussuomalaiset

Heidi Pöykiö

Opiskelemaan Muhokselle!

Pääsin 3.1. tutustumaan Muhoksen OSAO:n yksikköön. Muhoksella v. 2016 on ollut 325 opiskelijaa, 52 henkilökuntaa ja 81 suoritettua tutkintoa. Perustutkintona on 8 ammattia ja lisäksi löytyy vielä ammatillista lisäkoulutusta- ja täydennyskoulutusta.

vuonna 2008 yksikössä modernisoitiin autokorjaamo. Varusteena erilaiset ajoneuvonosturit ja diagnostiikan testauslaitteet. 2009 valmistui oppilaitoksessa valmistus- ja opetuskeittiö. Keittiöiden yhteydessä on erillinen erityisruokavaliokeittiö sekä leipomo.

Ammattiin pääsee opiskelemaan myös metsäalalla, oppilaitoksella on nimittäin käytössä 1050 hehtaaria metsämaata. Koneiden käyttöä opiskellaan neljällä hakkuukoneella ja kuudella metsätraktorilla. Lisäksi metsäalan koneoppimista tukee yhdeksän metsäkonesimulaattoria.

Muhoksen yksikössä on vuonna 2006 valmistunut pihattonavetta. Navetassa on 60 lypsävää lehmää ja samanmoinen määrä nuorta karjaa. Koulu-tilalta löytyy useita traktoreita ja maatalouskoneita joiden avulla maatalousalan oppimista opetetaan.

Pieneläin koulutuksessa on monipuolinen valikoima erilaisia lemmikkieläinlajeja, akvaarioita sekä ruoka-eläinkasvatuksessa jauhokuoriaisia. Pieneläinopinnoissa käsitellään eläinten tuntemusta ja osallistutaan kaikkien koulutilan pieneläinten hoitoon käytännössä.

Vuoden alusta OAKK:n koulutustoiminta siirtyi OSAO:n alaisuuteen ja näin ollen OSAO:sta tuli Suomen suurin ammattiopisto, osa tästä suuresta kokonaisuudesta löytyy siis Muhokselta.

Tämä yksikkö laadukkailla materiaaleilla ja hyvissä oppimis olosuhteissa mahdollistaa siis oppimisen kaikille ikäryhmille: peruskoulunsa päättäville tai ammatinvaihdosta suunnittelevalle. asuit sitten Muhoksella, lähikunnissa tai missä päin Suomea tahansa. Muhoksen yksiköllä on myös asuntola ja näin ollen on mahdollisuus tulla opiskelemaan myös kauempaakin.

Kevään 2018 yhteishakuaika on 20.2.-13.3. Peruskoulun päättävillä nuorilla on hyvät mahdollisuudet kouluttautua myös Muhoksella!

Lisätietoa suoraan oppilaitoksesta:

http://www.osao.fi/osao/yksikot/muhoksen-yksikko.html

– – – – – –

Heidi Pöykiö

Muhoksen kunnanvaltuutettu

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000