Perussuomalaiset

Harri Väänänen

Pidetään maaseutu hengissä Ilomantsista länteen ja Kuopiosta

2 kommenttia

Pidetään maaseutu hengissä Ilomantsista länteen ja Kuopiosta pohjoiseen
Maaseudun Tulevaisuuden vastikään teettämässä gallup-kyselyssä ilmenee, ettei Keskustan politiikka ole tukenut maanviljelijöitä. Viljelijät ovat syystäkin tulevissa vaaleissa jättämässä Keskusta-puolueen. Keskusta on Sipilän johdolla unohtanut Sote-huumassa suomalaisen maatalouden ja maanviljelijät. Viljelijät, joiden varassa on kotimaisen, puhtaan ruuan tuotanto. Viljelijät, joista lukuisa joukko miettii tälläkin hetkellä pystyykö enää jatkamaan. Viljelijät, jotka ovat sinnitelleet toimeentulon ja jaksamisen rajoilla jo usean vuoden ajan. Kuluneella hallituskaudella tilojen kannattavuus on heikentynyt niin, että keskimäärin tuotanto on tappiollista niin viljan viljelyssä, lypsykarjataloudessa, lihantuotannossa, siipikarjataloudessa kuin kasvihuoneviljelyssäkin. Tämä ei lupaa valoisaa tulevaisuutta maaseudulle. Minä en ole unohtanut maatalousyrittäjää. Yli 30 vuotta maatalousyrittäjänä Pohjois-Savossa on opettanut minulle, mitä on olla nykypäivän maanviljelijä ja mitä se tulee olemaan tulevaisuudessa. Nyt tarvitaan sanojen ja lupausten lisäksi myös selviä tekoja. Viljelijälle pitää taata riittävä toimeentulo tekemästään työstään. Anna äänesi suomalaiselle ruualle ja maataloudelle.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Pintapuolisesti asioita seuraavana tulee mieleen yksi osasyy tuohon ahdingoon: Liian korkeat kustannukset. Ne perustuvat sille harhalle, että tuet ovat loppumaton nautintaoikeus, joiden määrää on vara nostaa loputtomiin.
”Maannälkä” johtaa älyttömiin hintoihin niin peltojen ostossa kuin vuokrauksessakin, samoin tilojen arvoa määriteltäessä. Jos lasketaan, kuten pitäisi, kylmästi panos/tuotos, niin hinnat olisivat aivan toisia. Asiaan annetaan aivan liian paljon vaikuttaa ”meidän suvun perinteet”. Jatkajaa on saatettu jo lapsesta asti psyykata, ”sinä sitten jatkat tätä esi-isiesi elämäntapaa”. Arvo sekin sinänsä, mutta maailma muuttuu.
Tilannetta voi verrata Kelan asumistukiin. Niissäkin hyödyn korjaajia ovat aivan muta tasot kuin asukkaat. Eli grynderit ja asuntosijoittajat. Tuollekin rahastukselle tulee kyllä pää vetävän käteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Niinpä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000