Perussuomalaiset

Harri Väänänen

Köyhyys satuttaa lasta!

Kohta hiihtolomat ovat ovella ja lapset odottaa konsanaan kun joulupukkia jouluna. Kerrotaan kavereille innoissaan, mitä lomalla tehdäänja minne mennään. Jokut perheeet suuntaavat Lappiin ja toiset etelän hienoihin hotelleihin . Mutta mitä miettii lapset, joiden perhe elää köyhyydessä? Lapsien ollessa lomalla rahat ovat ovat entistä tiukemmalla, kouluruoan tilalle pitää ostaa enemmän ruokaa kotiin. Näitä köyhyysrajan alapuolella sinnittelevä perheitä on yhä enenevässä määrin. Suomessa 15% lapsista elää köyhyys- tai syrjäytymisriskissä. Köyhyys periytyy ja haavoittaa useita sukupolvia. Heikoimmassa asemassa ovat yhden huoltajan taloudet.

Nyt jo useammassa perheessä mietitään, kuinka arki saadaan sujumaan. Rahan puute rajoittaa lapsien harrastamista ja nuorten kouluttautumista. Lapsi jää kaveriporukan ulkopuolelle ja joutuu kiusatuksi. Harrastuksilla on lasten elämässä suuri merkitys. Pienituloisten perheiden lapsilla ei ole samoja harrastusmahdollisuuksia kuin muilla. He eivät jää paitsi pelkästään harrastuksista, vaan myös niiden sosiaalisten suhteiden ulkopuolelle, jotka rakentuvat harrastuksissa. Tämä kehitys ei voi yksinkertaisesti enään jatkua.

Hyvinvoinnin perusta rakentuu lapsuudessa. Kaikkein tärkeintä on huolehtia siitä, että kaikki lapset saavat hyvät lähtökohdat elämään. Lapsiperheköyhyys on haitallisinta köyhyyden muotoa. Varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan palveluista on huolehdittava Lapinlahdella. Syntyvyysluvut eivät käänny nousuun, jollei lasten ja perheiden arvostus näy jatkossa Lapinlahden poliittisissa ratkaisuissa. Hyvän lapsuuden puolesta tulevaisuudessakin Perussuomalaiset. ps. Lapsuutta eletään vain kerran. Köyhyys satuttaa lasta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Harrikin. Kiva, kun kirjoitit Lapsiperheiden varattomuudesta. Silti heillä monasti on: Henkinen ja Hengellinen elämä useasti paljon rikkaampana, kuin joillakin vaurailla ihmisillä. Tähän sopii se Sana: Tarpeellisia asioita on vähän, tahi: Yksi Ainoa. Ei Taivaan Isä ole heitäkään rahallisestikkaan: köyhiksi tarkoittanut. Toivotaan ja rukoillaan, että asiat korjaantuvat, kun Perussuomalaiset tulevat Hallituspuolueeksi. Ovathan he: Lapsia ja rehellisyyttä rakastavia ihmisiä. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hyviä näkökulmia eikä koske vain Lapinlahtea vaan koko Suomea! Punavihreä agenda ei välitä lapsista eikä vanhuksista pätkän vertaa! Hallitus on avainasemassa, jotta suomalaisten perheiden toimeentuloa ei enää köyhdytetä. Lisäksi hallituksen tehtäviin kuuluu myös työ turvallisen yhteiskunnan puolesta ja sen kehittäminen. Onko koulukiusaamisille oikeasti tehty mitään, ei ole. Onko ryhdytty toimenpiteisiin nuorten tekemien rikosten ehkäisemiseksi, ei ole. Onko annettu enenevässä määrin varoja etsivään nuorisotyöhön, ei ole. Onko tuettu lasten ja nuorten terveellistä kasvua aikuisuuteen suojelemalla heitä SetaSexpo-ideologialta, ei ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#5

Eihän noihin mainitsemiisi asioihin riitä yksinkertaisesti rahaa,kun kaikki menee EU:n ”koronaelvytyspakettiin”!!!Oman kansan etu ensin!On vahingollista ajattelua=Tuppurainen!!!!!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Lapset onneksi osaavat iloita pienistäkin asioista kuten vaikka pullan leipominen ja majan rakentaminen. Jos vain vanhemmat näkevät hiukan vaivaa järjestääkseen jotakin extraa, niin sekin on tyhjää parempi.

Aina voi sen pakollisen hamsterinkin hankkia juuri hiihtoloman kynnyksellä.

Mutta kun opettajille tuodaan ulkomaan/kotimaan matkoilta tuliaisia ja nämä typerykset vielä vastaanottavat ne, niin siinä kohtaa köyhä lapsi ei voi kilpailla. Ymmärtämättömimmät opettajat laittavat vielä nämä tuliaiset luokkahuoneeseen esille kuuluttamaan toisten lasten etumatkaa elintasokisoissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Koskelassa murhattu poikakin olisi ehkä vieläkin elossa, jos hänellä olisi ollut jokin harrastus ja sitä kautta oikeita kavereita.
Kukaan ei ollut ilmeisesti missään vaiheessa yrittänyt hankkia pojalle harrastusta.

Ja poika voisi olla vieläkin elossa, jos häntä ei olisi sijoitettu täysin epäkelpoon lastensuojelun paikkaan.

Pojalla ei selvästikään ollut yhtään aikuiskontaktia, jolle hän olisi voinut uskoutua, jonka kanssa olisi voinut käydä luottamuksellisia keskusteluja.

Poika jätettiin totaalisen yksin.
Ihan kuin Vilja Eerika.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000