Perussuomalaiset

Elina Louko

Terveiset Husu Husseinille

174 kommenttia

Huomautus: tämä kirjoitus ei edusta perussuomalaisen puolueen mielipiteitä, arvoja tai politiikkaa, vaan on kirjoittajan henkilökohtainen näkemys, josta kirjoittaja yksin kantaa täyden vastuun.

Suomalaisen terveiset Universumin tehokkaimmalle somalialaiselle, moottoriturpa Husu Husseinille moniosaajien moniosaajalle: keskustapolitiikko, radiojuontaja, yhteisöpedagogi, mediapersoona, tasa-arvo- ja monikulttuurisuusaktiivi, varavaltuutettu, keskustelunherättäjä, maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnan jäsen, Suomen valtuuttama vaalitarkkailija Somalimaan presidentinvaalissa sekä taatelina kakun päällä, ideoinut ja järjestänyt Suomeen monikulttuurisen itsenäisyyspäivän! Nämä kaikki työtehoseuran ammattinimikkeet määritelköön tehopakkauksen nimeltä Husu.

Husu, olet niin monipuolinen jäbä, etten oikein tiedä mistä aloittaisin asiasi käsittelyn. Aloitetaan vaikka kysymyksellä, Husu, tiedätkö mitä eroa on suomalaisella naisella ja somalialaisella miehellä? Kun Neuvostoliitto aloitti massiivisen hyökkäyksen Suomeen talvisodan alkaessa 30.11.1939 suomalaiset naiset eivät lähteneet pakoon. He jäivät miestensä rinnalle puolustamaan isänmaataan. Olimme totaalisina altavastaajina ylivoimaisen vihollisen edessä, jota vastaan me puolustauduimme kansakuntana. Meidän oli taisteltava itsenäisyytemme, isänmaamme ja äidinkielemme puolesta, olemassaolomme puolesta, meillä ei ollut mahdollisuutta hävitä. Suomalaisilla naisilla oli suojeluskunnista pohjautuva Lotta-järjestö, joka oli aseeton naisten maanpuolustusjärjestö. He tekivät kaikkea paitsi tarttuivat aseisiin, lääkintätehtäviä, muonitusta aina etulinjoihin asti. Heidän panoksensa vapautti noin 25 000 miestä aseellisiin tehtäviin. Suomalaisissa sotaveteraaneissa on myös naisia, Lottia. Myös heitä kaatui ja haavoittui. Kaupunkeihin ja maaseudulle jääneet naiset pitivät yhteiskunnan parhaan taitonsa mukaan pyörimässä sotavuosina. Vapaa-ajalla kudottiin asesormikkaita, joita lähetettiin miehille rintamalle. Suomi torjui Neuvostohyökkäyksen ja tätä kutsutaan talvisodan ihmeeksi ja suomalaiseksi sisuksi.

Seurasi lyhyt rauhan aika, välirauha ja sota jatkui. Naiset eivät edelleenkään lähteneet pakoon, vaan jäivät puolustamaan isänmaataan miestensä rinnalle. Nyt joitain lapsia lähetettiin turvaan Ruotsiin, mutta tämäkin jakoi mielipiteitä, toisille ei tullut kuuloonkaan. Esimerkiksi äitini äiti ei suostunut lähettämään äitiäni ja tämän kahta veljeä Ruotsiin. Isäni oli Viipurista, Karjalan Kannakselta, alueelta joka sittemmin menetettiin. Isältä kaatui kaksi veljeä rintamalle, yksi haavoittui päähän. Siskolta kaatui sulhanen. Kun Mannerheim-linjat menetettiin Kannaksella ja tuli selväksi että Karjala menetetään, isäni perhe pakeni viimeisten joukossa kun Neuvostotankit ryskäsivät lähimetsässä. Kotiseutunsa ikiajoiksi jättämään joutuvat pakenevat suomalaiset polttivat omat talonsa ja myrkyttivät kaivonsa, mitään ei haluttu jättää Ryssälle. Ryssä on tässä yhteydessä aikalaisretoriikkaa, nykyisin tietenkin puhumme venäläisistä. Minun perheeni on maksanut kovan hinnan maamme itsenäisyydestä. Ja niin on monen muunkin. Karjalasta jäi evakoiksi noin 400 000 suomalaista. Aikalaisille ja evakoille Karjalan menettäminen oli kuin sydän olisi amputoitu rinnasta pois.

Somalialaiset miehet lähtivät pakolaisiksi kun maassa alkoi levottomuudet. Miksi ette jääneet puolustamaan omaa isänmaatanne? Ja jos Husu pidät vertaustani epäreiluna, niin tarkastellaanpa näitä hiljattain maahamme saapuneita sotapakolaisia, joiden turvallisuudesta olet huolissasi. He ovat 90% miehiä. Me emme oikein Suomessa ymmärrä millainen on sota, josta miehet pakenevat ja jättävät naiset ja lapset jälkeensä? Millaisia miehiä he oikein ovat? Meillä suomalaisilla on oikeus kysyä tätä oman historiamme valossa. Kun siis kysytään, mikä ero on suomalaisella naisella ja somalialaisella miehellä, vastaus on, suomalainen nainen on parempi sotilas. Ainakin rohkeampi.

Kysynkin nyt sinulta Husu, mitä sinä olet tehnyt suomalaisen itsenäisyyden eteen? Järjestämäsi ”monikulttuurinen” itsenäisyyspäivä loukkaa minua, se halventaa kaatuneita setiäni, isääni, veteraaneja ja varmasti noin viittä miljoonaa muuta suomalaista. Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen päivä, se on meidän päivämme. Mitään monikulttuuria siihen ei saa. Se ei ole Ruotsin tai Somalian itsenäisyyspäivä vaan SUOMEN! Te tulette tänne loisimaan maahamme ja häpäisette meille tärkeät juhlat. Myös jouluun ei saa mitään monikulttuuria kirveelläkään. Se on Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla, meille kristityille pyhä juhla. On asioita mihin voi liittää monikulttuuria ja on asioita mihin sitä ei voi liittää. Pysy sinä Husu tontillasi ja juhli somalijuhlia. Me emme tule niitä häiriköimään.

Mutta olet kunnostautunut toki myös muilla rintamilla. ”Menee heti pasmat sekaisin kun tästä kysytään”, lausuit tuoreeltaan Tapanilan joukkoraiskauksen jälkeen. Pasmojen lisäksi meni varmaan sekaisin myös plasmat ja jotain muuta pientä, sillä tärkeintä sinulle oli, ettei tästä mitenkään saa syyttää somaleita. No, tekijät nyt sattumalta kuitenkin olivat somaleita, monikulttuurista rikkautta yhteiskunnassamme. Puolustit raivoisasti Suomen 16 000 somalia ja yksittäistapauksista ei saa syyttää koko yhteisöä. Joukkoraiskauksen tekijöitä oli 3-4, niin kyllä siinä pientä moninaistapausta oli jos ollaan aivan tarkkoja. Kieltäydyit myös pyytämästä anteeksi uhrilta edes näön vuoksi, joka olisi voinut lisätä hieman uskottavuuttasi. Tapauksen jälkeen facebookiin perustettiin uhria halventava sivu, jonne useat somalit lähettivät uhria halventavia kirjoituksia tyyliin: se vääräuskoinen huora ansaitsi sen, hyvä pojat! Tiedätkö Husu mitä tämä on? Se on ensinnäkin vihapuhetta. Toisekseen rasismia suomalaisia kohtaan. Periaatteessa teidän uskontonne on täällä se väärä, sillä tämä on kristitty maa. Ennen Tapanilan joukkoraiskausta pitkin pääkaupunkiseutua oli riehunut monikulttuurinen nuorisojengi, jossa myös lukuisia somalialaisia isänmaan toivoja, jotka olivat ryöstelleet ja pahoinpidelleet kymmenittäin lähinnä kantasuomalaisia nuoria. Koska olet logiikan ihmemies, puolustit myös tässä tapauksessa somaleita, joita ei saa syyttää näistäkään tapauksista. On huonoa kotikasvatusta ja mätämunia, mutta ei ole somalien vikaa vaan suomalaisten.

Husu, mennäänpä nyt tämän oman logiikkasi mukaan toisille vesille. Suomeen on syntynyt vastaanottokeskuksia kuin sieniä sateella kaikkialle ja kaikkialle minne niitä on ilmaantunut, sattumalta häiriöt kantasuomalaisia kohtaan lisääntyneet räjähdysmäisesti. Seksuaalista häirintää, raiskauksia, ryöstöjä ja muuta pientä. Sitten on ollut muutama polttopulloisku näitä laitoksia kohtaan, jossa kuitenkaan kukaan ei ole loukkaantunut eikä oikeastaan juuri mitään vahinkoa ole sattunut. Husu, Suomessa on vähän reilu viisi miljoonaa suomalaista, ei suomalaisia voi syyttää näistä iskuista. Aina joukossa on joku huonon kasvatuksen saanut hulttio, joka tekee tällaista. Mutta suomalaisia tästä ei voi syyttää eikä meidän tarvitse pyytää anteeksi.

Tapanilan joukkoraiskauksen jälkeen sinä Husu avauduit myös näin: ”Onko sillä väliä ketkä hänet ovat raiskanneet?” Onko sinulla ihan kaikki palikat tapulissa Husu? Tietenkin sillä on! Huomioitavaa on myös monikkomuoto. Juu juu, kyllähän ne suomalaisetkin ja blaa blaa, joukkoraiskaukset nyt vaan ovat sitä todellista monikulttuuria mitä Suomessa ei ole ennen ollut. Miten reagoisit jos joku suomalainen raiskaisi somalin ja teon jälkeen halventaisi uhria sosiaalisessa mediassa? Huutaisitte rasismia niin kovaan ääneen ja vaatisitte kaikilta suomalaisilta virallista anteeksipyyntöä. Todennäköisesti myös presidentin pitäisi esittää Suomen kansan pahoittelut somaliyhteisölle. Mutta tämä spekulointia, suomalaiset eivät raiskaa somaleja.

Mediapersoonana ja keskustelunherättelijänä, sinä Husu olet myös halunnut opastaa lehdistöämme sen uutisoinnissa. ”Olen kyllästynyt kuulemaan kaikkea pahaa mitä ISIS tekee” ja olit sormea heristäen syyttämässä mediaa yksipuolisesta isis-uutisoinnista. No tuota, melko yksipuoliselta joukkioltahan tuo vaikuttaa, että mitä siitä sitten pitäisi kirjoittaa? Ovat rauhan asialla ja hyväntahdon lähettiläitä? Minäkin olen kyllästynyt kuulemaan isisin hirmuteoista, toivottavasti koko joukko on pian tuhottu. Siihen loppuu sitten se uutisointi. Meidän lehdistömme muutenkin sensuroi turvapaikanhakijoiden rikoksia kantasuomalaisia kohtaan eikä kerro siitä kaaoksesta, joka Manner-Euroopassa vallitsee näitä sotaa pakenevien miesten toimesta. Mikset opastaisi heitä totuudelliseen uutisointiin näistä asioista? Saisit jotain järkevääkin aikaan edes kerran.

Kaiken tämän jälkeen sinä Husu kerrot näin: ”Haluan rakentaa rohkeaa Suomea, jossa kaikki suomalaiset voivat olla ylpeitä suomalaisuudestaan ja suomalaisesta identiteetistään”, tämän olet allekirjoittanut ”suomalaisen” somalin nimissä. Käytät itsestäsi nimitystä ”suomalainen”. Tiedätkö, suomalaiseksi synnytään, ei tulla. Tämä ei ole rasismia vaan pikemminkin maantiedettä ja biologiaa. Belgiassa syntynyt on belgialainen, Australiassa syntynyt australialainen, Meksikossa syntynyt meksikolainen jne. Olen itse ollut 8kk eräässä pienessä Länsi-Afrikkalaisessa valtiossa ja olin siellä suomalainen Afrikassa. Vaikka olisin ollut maassa 50 vuotta, olisin silti ollut suomalainen Afrikassa. Kansalaisuus on geeneissä, se on kulttuurissa, historiassa, identiteetissä, juurissa ja perinteissä. Minä olin ylpeä suomalaisesta identiteetistäni ennen kuin sinä Husu edes tiesit Suomen olevan olemassa.

Me suomalaiset emme tarvitse sinua opastamaan identiteettiämme saati rohkeutta. Mutta minulla on parempi idea! Olet sellainen tehopakkaus ja moniosaaja, että mitä jos palaisit takaisin Somaliaan tai Somalimaahan ja veisit nämä aatteet sinne? Rakentaisit Somalian, jossa kaikki somalit voisivat olla ylpeitä somalialaisuudestaan ja somalialaisesta identiteetistä. Somalia tarvitsee somalialaisia ja koska Suomessa asuvat somalit lomailevat kotimaassaan, me emme ihan ymmärrä miten sieltä edelleen tullaan myös pakolaisina maahamme. Mutta palaa sinä Husu synnyinseuduillesi ja pane paikat järjestykseen. Ota meistä suomalaisista, meidän identiteetistämme ja rohkeudesta esimerkkiä. Tsemppiä!

ystävällisin terveisin; Elina Louko: moniosaaja, faktantarkastaja, toimittaja, runoilija, verbaaliakrobaatti, lausuntataiteilija, keskustelunpäättäjä, Suomen historian konsulentti, keittiöpsykologi, ajatushautomo, afrikkalainen turisti/travelleri, kotikeittiömestari, kielisalapoliisi, suomalaisen kulttuurin aktivisti, yleistietotoimisto ja puujalkavitsien harrastaja.

EDIT: julkaistu fb-seinälläni tammikuussa 2016, julkaisulla oli noin 6-8 tuhatta tykkäystä ja jakoa. Kirjoitus todettiin yhteisönormien vastaiseksi joskus vuonna 2018 ja sain siitä 30 päivän julkaisukiellon sekä että alkuperäinen julkaisu on tietenkin poistettu.

EDIT2: muokattu evakoiden määräksi noin 400 000 mikä oikea määrä, kirjoitukseen oli alunperin lipsahtanut 300 000. Pahoitteluni virheestä.

EDIT3: mietin pitkään, laitanko nämä tiedot kirjoituksen oheen, ja päätin lopulta lisätä: Sotamies, Louko, Toivo Rudolf, syntynyt 09.07.1916 Viipuri. Kaatunut: 27.02.1940 Sommee/Viipurin mlk. Siunattu, ruumis jäänyt kentälle tai tuhoutunut. Isä kertonut, että Toivo räjähti kappaleiksi. Ruumis siis tuhoutunut.

Alikersantti/hopeaseppä Louko, Armas Uljas, syntynyt 22.02.1918 Viipuri. Kaatunut 27.07.1944 Lutikkavaara/Ilomantsi. Siunattu ja haudattu Joensuun valtakunnallinen sankarihauta-alue.

Isäni, Onni Olavi Rudolfinpoika Louko: 19.7.1927 (Viipuri)-11.07.2003 (Kerava) Isäni talvisota päättyi vasta hänen kuolemaansa, evakko joka ei koskaan saanut rauhaa. Olen itse syntynyt 1974 isäni ollessa 47-vuotias. Lisään myös tämän tiedon virallisesti, sillä on spekuloitu että olisin liian nuori siihen että minulla talvisotageeni suoraan isän perintönä.

Osallistu keskusteluun!


174 kommenttia
Pena
#1

Asiaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Juuri niin. Kaikki asiaa ja niin totta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kiitos kirjoittajalle
Tyytyväinen
#10

Todella hienosti kirjoitettu,mutta tuota kirjoitusta kokonaan tuskin yksikään husu lukee.Jos tämä päähusu lukeekin,hänen kieliaidollaan tämän kirjoituksen sisältö jää kyllä suurelta osin ymmärtämättä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Ikävä kyllä, olet oikeassa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jönni
#174

Ei mitään ikävää

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sami
Utelias
#70

Voisiko joku kääntää tämän Somaliksi niin hekin ymmärtävät?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huzu
#79

Waixaaa gugumaazXx zaba zaba wiix koozgh

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Raija Martikainen
Iloinen
#33

Painavaa sellaista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikko
Utelias
#78

Elina, hyvä kirjoitus, mutta sen verran olisin toista mieltä, että henkilö, joka saa Suomen kansalaisuuden, on mielestäni suomalainen, vaikka olisi muualta tänne muuttanut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tasavero
Hämmentynyt
#84

En allekirjoita tätä.

Prosessin läpi käynyt saa kansalaisuuden. Muutamaan vuoden täällä oltuaan ei vielä kasva Suomalaiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#86

Ei ole suomalainen jollei ole syntynyt täällä. Husu on syntynyt Somaliassa ja on siten somalialainen syntyperältään. Toki Suomen kansalaisuuden saanut, joka on täysin eria asia.

Tuskinpa Husu itsekään pitää itseään suomalaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#90

LOL

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

zigger
#96

Hän on silloin Suomen kansalainen, ei suomalainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tarkkuutta
#153

Juuri niin. Suomen kansalainen, ei suomalainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tommy
Iloinen
#103

Eihän hiirikään joka on kasvanut tallissa voi kutsua itseään hevoseksi vaikka kuinka haluaisi ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#120

Ei muuten ole

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sippe Paloaho
Vihainen
#157

EI TODELLAKAAN ole suomalainen. Mä lähden tästä vaik… Hawaijille, se ei tee musta jenkkiä!! Haloo! Olet SUOMALAINEN jos sulla on muutaman polven syntymät tässä maassa! Lähden Somaliaan, en ole Somali!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sippe Paloaho
Vihainen
#160

NO JA EI TODELLAKAAN OLE SUOMALAINEN!! En mäkään ole somali, jos sinne lähtisin!! HALOO PAHVI!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#168

Ei taatusti ole suomalainen vain saamalla Suomen passin. Hänellä on vain samat oikeudet täällä kuin suomalaisilla, koska on saanut luva asua täällä pysyvästi. Ja miten ihmeessä muun maalaiset unohtavat oman identiteettinsä, kun tulevat tänne? Eivätkö he ole ylepitä omista juuristaan vai onko jokin muu seikka tuossa takana? Kuten se, että saa samat kaikki edut ja rahat kuin suomalaiset?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#170

Ei ole suomlaainen vaan on suomenkansalainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tämän päivän kantasuomalaisista evakoista toivoisi kirjoituksia
#52

Nykyajan suomalaisista evakoista = heistä, jotka joutuvat jättämään kotilähiönsä mamuinvaasion valloittaessa sen toivoisi kirjoituksia.
Tämä aihe on jäänyt mediassa sivuun.

Suomalaiset työläiset ovat vuosia säästäen ja lainoja maksaen hankkineet itselleen kodit lähiöistä, Nyt mamut ovat hetkessä vallanneet jotkin lähiöistä.

Meno muuttuu mamujen kansoittamissa lähiöissä niin radikaalisti, ettei sinne yksinkertaisesti voi jäädä.
Mamujen käsityksen hygieniasta ja siisteydestä jo pelkästään ovat niin erilaisia suomalaisiin verrattuna.
Työssä käymättömät mamut elävät omanlaisensa vuorokausiryhmin mukaan. Ulkona hillutaan myöhään iltaisin – koskee myös lapsia – ja talojen ulko-ovia pidetään levällään, aukastaan kenelle vaan, asunnoissa majailee paljon enemmän ihmisiä kuin mitä kuuluisi …
…..
Lopuksi ylenkatse ja pelottava suhtautuminen kantasuomalaisia kohtaan, kun on saatu jokin lähiö vallattua. Ei semmoiseen paikkaa voi jäädä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sippe Paloaho
Vihainen
#158

Miks näitä mamuja yleensäkään kasataan yhteen ”kylään”? Oli se sitten Itä-Helsinki tai Klaneettitie 13, Kannelmäki. Mä olisin syntyperäisenä stadilaisena valmis muuttamaan vaik huitin tuuttiin, kunhan siellä ei ole yhtään somalia! Maahanmuuttajat, työtä tekevät, ok, mutta nämä Husun kaverit on kaikista pahimpia! Jopa muut afrikasta tulleet 🙁 väittävät somaleita afrikan mustalaisiksi. Sorry suomen romanit. En teihin halua verrata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kuisma.
#172

Olen nyt väistänyt kahdesti. Kolmatta kertaa ei saa enää tulla. Tämä on todellisuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

tämä poistettiin mun sivulta fb kun vaan tykkäsin..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mari
Hämmentynyt
#82

rasistinen kuitenkin..ulkosuomalaisena en tykännyt tekstistä. Paljon asiaa mutta paha sivu maku

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#121

Taidat olla sairas suvakki

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mummu
#151

Mari! ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sippe Paloaho
Vihainen
#159

Et taida maahanmuuttajan seinänaapurina asuvan? Vai oletko ottanut sellaisen roikkumaan omiin nurkkiisi tai/vai mennyt jopa naimisiin? Jotka ovat pakotettuja asumaan mihin sulle on koti osoitettu, ei ole valinnan varaa! Viherpunaisilla harvemmin asuu seinän takana ramadania viettäviä somaleita, jotka huutavat ja mökälöivät silloin kun itse pitäisi nukkua!! Kuules rouva. Vaihdetaan asuntoja vaikka heti!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tasavero
Vihainen
#83

Tuet pois, alkaa lähtö luualle kiinnostamaan.

Somalien isänmaallisuus kestää tasan niin pitkään kun heille täällä rahaa annetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Anja
Vihainen
#108

Kysyn itsekkin mitä olet tehnyt meidän Suomalaisten eteen..ET MITÄÄN!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

husuilija
#154

Vaatinut, vaatinut ja vaatinut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pete
Iloinen
#122

Kyllä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Jopas on ihmeellinen fb:n moderointi. Kirjoituksesi on täyttä asiaa, eikä se ole edes vihapuhetta vaan ystävällistä ohjeistusta tulevaan mietiskelyyn mitä voisi tehdä toisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

seurailija
Tyytyväinen
#4

Olipa hyvin kirjoitettu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

miksi ei voi jakaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Zarathustra
Utelias
#7

Mikä estää?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tupu
#69

Voi jakaa, kun maalaa ja kopioi tuon sivun osoitteen osoiteriviltä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

hyvä kirjoitus, haluaisin tutustua tähän kirjoittajaan tarkemmin. nimim. veteraanin poika.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Asylum-systeemi on käytännössä siirtolaisuus-systeemi. Se mahdollistaa nuorten miesten vapaan siirtymisen maailman ääriin, kunhan vähän viitsivät valehdella ja keksiä migrille hauskoja taroina. Migrissä uskotaan millaisiin satuihin tahansa.

Eikö Husukin ole kertonut tulleensa väärillä papereilla Suomeen? Muistelisin sellaista jostain lukeneeni. Ja sitten tietysti perheen yhdistämisen nimissä Suomeen on tuotu ties keitä, ties mistä.

Kun mamut valloittavat ja kansoittavat lähiöitä yksi toisensa jälkeen, kantasuomalaisista pois muuttavista lähiöiden entisistä asukkaista tulee maan sisäisiä pakolaisia. Tämä on ilmiö, johon ei vielä ole herätty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lopeta rasisti
Tyytyväinen
#15

Hän on oikea. Höpö höpö

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Lopeta suvakki

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ike
Utelias
#93

Siis Husu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sari Saarela
#46

Sen muistan, että Suldaanin veli tuli 15-vuotiaana ankkurimukulana, ja sen jälkeen seurasi koko 12-henkinen pesue….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oliko Husu ankkurilapsi?
#59

Eikö Husukin tullut ihmissalakuljettajien avulla ankkurilapsena Suomeen?
Husu on muuten kirjoittanut jotain tästä matkastaan puheenvuoron blogeissa. Jos joku viitsisi kaivaa sen esille. Saataisiin tarkaa tietoa asioista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maha54
#9

Mainio kirjoitus, mutta tuosta alussa olevasta Husun tehtäväluettelosta puuttuu, että hän edustaa tätä nykyä demareita, ihan varsinaisena valtuutettuna, Helsingin valtuustossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huomioitsija
Vihainen
#85

Kyllä demarit yleensä varsinkin nyt on vajonnut alemmas kun koskaan ennen samaa tasoa vihreiden kanssa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#111

Kirjoitus oli vuodelta 2016 ja vastasi sitä. Tiedän Husun olevan nykyään demari, mutten katsonut tarpeelliseksi päivittää tietoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kiri
#145

Suhteellisen samaa sakkia nykyään. Vain nimi eroaa ja kilpailevat kuka mokuttaa enemmän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pieni korjaus
#11

Entinen kepu, nyk. demari.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lmr
#12

On pelkkää tietämättömyyttä verrata suomalaisten isänmaa-tunteita muihin vastaaviin. Isänmaat eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Kaikkialla ei ole ”isänmaita”. Historian tuntemus auttaisi ehkä, mutta siihen ei riitä peruskoulun oppimäärä, eikä edes lukio. On typeryyttä käpertyä omaan piiriin ja kuvitella, että täällä on aivan kaikki ihanuus, ja muualla voisi olla aivan samoin kuin meillä – jos viitsisivät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

” 12 outo kommentti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Niin että mitä tarkoitat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Kyllä se niin on ettei Husuja tarvita suomalaisten asioita sotkemaan! Teuvo Hakkarainen on oikea mies viemään Eurooppaan viestiä suomalaisen sivistyksen tasosta! Hyvä Tepi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lopeta rasisti
Vihainen
#16

Suomi kuuluu kaikki. Minun yksi suomalainen kaveri on tätä mieltä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

minä haluta myös kommentti, kaveri on vale, lopeta sinä vale myös

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#50

Ethän ruipelo osaa edes vieläkään suomea vaikka olet jo yli 20 v loimistellut täällä me äitees nusssiin!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#42

Suomi kuuluu Suomalaisille …. ei kenellekäön muulle

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Teisti
Hämmentynyt
#99

Ei kun saamelaisillehan tämä kuuluu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#155

Suomi on meidän ainoa kotimaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Suomi on kantasuomalaisten maa. Muut ovat vain vieraita.

Muilla kansoilla on omat maansa. Toivottavasti kaikki älyävät palata omiin maihinsa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kiri
Tyytyväinen
#146

No, eipä ne vähemmistöt suhteessa 90-10 haittaisi jos ovat sukulaiskansoja. Minusta Suomessa pitäisi huolehtia ensin omista ja jos aikaa ja raha jää, autetaan sukulaiskansoja jos tarvetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#49

Haista somali paska!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Kirjoitus on napakymmppi! Husut takaisin Somaliaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Birgit
Iloinen
#20

Kiitos Loukolle hyvästä, asiallisesta – ja tunteellisestakin kirjoituksesta! Silti, vain suomalainen voi täysin ymmärtää kirjoituksen merkityksen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Petri Rissanen
#21

Elina kysyy, että miksi somalipakolaiset eivät taistelleet. Kenen puolella sisällissodassa olisi tullut taistella?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#26

Ne on näitä Somalian metsäkaartilaisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

no onhan siellä ne jotkut heimot jotka taistelee, koko ajanhan voukataan että kun Somaliassa on ollut ja on edelleen kuulemma sisällissota… kai siellä nyt Husukin voi puolensa valita ja ainakin siellä voi lomailla ihan rauhassa… tiedä sitten sodasta….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#71

Somalit käyvät lomalla Somaliassa ja laittavat lapsiaan siis tyttöjään sinne silvottavaksi tai naimisiin. Turvallinen maa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joonas Kallela
Utelias
#61

Naisten, lasten ja rauhan puolesta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

melkosia_pakolaisia
Vihainen
#88

Tuskinpa kuuluu suomalaisilta kysellä kenen puolella somalin somaliassa tulee taistella.Pääasia että pysyvät siellä,muu eikuulu suomalaisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#22

” Syö paskaa ja kuole”- Husun viesti eräälle yksityishenkilölle. En tiedä oliko viestin saanut rasisti vai geneettisesti väkivaltainen vaimonhakkaaja. Oli tilanne mikä oli- aika ikävästi vastattu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#51

Sulle sanoisin että ime omaa tai kaveris kulllia, kyllä se siitä painees hellittää vai?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oliko tässä kaikki mitä irtoaa?
#55

Erittäin älykäs kommentti. Irtoaako lisää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#66

Sanoisit vai sanot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

zigger
#97

Suvakki pisti parastaan ja silti todella kehno yritys mikä tosin ei yllätä pätkääkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Olemme täysin samaa mieltä kanssasi , terveisin enosi res kapt Risto

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#112

Kiitos Risto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Make
Tyytyväinen
#24

Tuo oli aivan täyttä asiaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Tilastojen valossa näyttäisi, että somalit ovat parempia kuin romanialaiset tai virolaiset.

”Kun katsotaan kaikkia seksuaalirikoksia, niin määrällisesti irakilaisten (11,9 %) ja afganistanilaisten (1,9 %) jälkeen tulevat tasalukemissa romanialaiset ja virolaiset (1,25 %), somalit (0,98 %) ja turkkilaiset (0,89 %).”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2640498-3233-4d76-b2ef-af2fc9d0d473

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Somali
#95

Miten työllisyysprosentit ja Kela tuet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perusoomelaine
Iloinen
#27

Uskomatonta paatosta ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Raija Martikainen
Vihainen
#34

Väitätkö, ettei ole totta? Kaksikymmentä vuotta palveluammatissa näitä kohdannut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#48

Raijalle – on totta että eri palveluammateissa näkee kuin kokee koko asiakkaiden repertuaarin,niin peruskansalaisistamme kuin tänne tulleista syystä että toisesta ehkä myös kulttuuri eroineen kuin heidän mahdollisesti käytöstavoistaankin _ persoonallisuuksista riippuen…skaalalla varustettuna ”tiskille,mikä maa ja millä valuutalla tapaan”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Kiitos Elina, tähän ei ole kellään husseinilla mitään lisättävää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hemu
Tyytyväinen
#29

Erittäin hyvä kirjoitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Juuri noin nuo siat eivät kuulu Suomeen eikä Eurooppaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oikea isänmaallinen
Tyytyväinen
#31

Minun äitini ja isoäitini olivat lottia kumpikin. Isoisäni oli viisi vuotta sodassa. He halveksivat perussuomalaisten ”isämmaanpualustajia”. Olette ihmisvihaajia ja vellihousuja. Kaikki tuntemani ihmiset, jotka ovat sotavuodet eläneet eivät halua sotaa, eivät koskaan enää. Eivät he olleet, eivätkä ole ihmisvihaajia, vaan päinvastoin auttavaisia ja hyväntahtoisia ihmisiä. Perussuomalaisten isänmaallisuus on vastenmielistä, pelkkä keppihevonen millä ratsastaa, että voi olla rasistipelkuri ja vihanlietsoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Taidat nyt puhua ihan omiasi …. onko aamulääkkeet ottamatta??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veteraanin tytär
#53

”Oikea isänmaallinen” olet säälittävä tekstinesi! Rasistiksi nimittäminen on sitäpaitsi vihapuhetta josta on jo ennakkotapaus!
En ole itse politiikassa, en Perussuomalainen enkä mikään muukaan, mutta tuollainen puhe on todellista kiihotusta..sullakin on siinä varaa huudella suulla suuremmalla juurikin siksi kun ne Ihan Oikeat Isänmaalliset puolustivat…mene nurkkaan miettimään puheitasi!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#152

Setaveteraani?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#57

Nimimerkki Oikea isänmaallinen kertoo kommentissan millainen oma arvopohja hänellä itsellään on muita suomalaisia kohtaan. Ei ole kehumista isänmaan arvostuksessa, eikä kanssaihmisistä jotka arvostavat sodissa olleita veteraaneja. Tämä mielipiteesi ”Olette ihmisvihaajia ja vellihousuja.” kertookin kaiken sinun arvoistasi. Onneksi perussuomalaiset eivät ole ihmisvihaajia vaan poliittisten päätösten arvostelijoina esiintyviä. Housuihisi voit itse katsoa, jospa siellä ne vellit ovat!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sl
Hämmentynyt
#98

Joo, kiireesti lääkäriin ja apteekkiin. ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#113

Hyvä isänmaalliseksi naamioitunut suvakki, jaksuhali <3

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Hieno kirjoitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Onneksi siviilipalvelusmies, mestari Halla-Aho johdattaa meidät tulevaisuuden taistoihin omalla henkilökohtaisella innollaan puolustaa isänmaata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

no just näin, tänne Suomeen ei kaivata mitään suomalaisia vihaavia kurkunleikkaaja-yhteisöjä, olemme rauhaa rakastava kansa eikä tuollaiset husujen kaltaiset rasisminakkelut kuulu suomalaiseen mentaliteettiin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#74

Näin on. Jokainen oikea perussuomalainen on käynyt siviilipalveluksen tai siirtynyt reservissä sivariin tai normaalitapauksessa vapautettu palveluksesta. Muita perussuomalaisia ei ole. Sotahullut suomalaiset on erikseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#76

Persu ryhmän johtoon tarvitaankin sivari, joka ymmärtää paremmin niitä intin käymättömiä poikia. Tyneä, Immosta ja muita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#114

Mitähän taistelua mahdat tarkoittaa? Olemmeko menossa sotaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#126

Natohan sotii jatkuvasti ja Mestari ajaa Nato jäsenyyttä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#38

Husu..on ns. neekeri..ei kait siltä täyspäistä viestii voi odottaakkaan..ikävä näin..ei syy ole ihonväri vaaan pääkaalllon sisällä oleva ns. harmaa sisälmys. niin

hyvä kirjoitus

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mie vaa
Utelias
#39

Juuri näin. On väärin somaliaa kohtaan että suomi vie nämä moniosaajat maasta, joka kipeästi kaipaisi heitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Inhorealisti
#44

Hyvä kirjoitus, mutta loppu on vähän liian toiveikas. Husu ja hänen kaltaisensa eivät lähde Suomesta. Yhden asian mies Husu saa täällä mukavasti huomiota ja paljon kiitosta eräiltä tahoilta. Ja se, että hänen mielipiteitään myös vastustetaan, takaa median ja Hyvien Ihmisten ™ ajoittaisen huomion.

Ja olisi kovaa työtä lähteä muuttamaan yhteiskuntaa Somaliassa. Suomessa riittää, kun kirjoittaa Twitteriin lyhyen ”ne on kaikki rasisteja” -viestin. Ei tule hiki, vaikka nyt onkin kovat helteet täällä Suomessa ja Husun vierailemassa Intiassa.

Husun heimoveljet ja -sisaret taas… ja varmaan Husu itsekin: ei taida Somaliassa tai Somalimaassa olla taikaseinää, rahoitusta somaliyhdistyksille tai työtä rasismin kokemusasiantuntijalle tai somalin kielen tulkille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#45

HIeno kirjoitus, kiitos!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sotilaan poika
#54

Asiaa. Todella painavaa, tosiasiaa. Hyvä Louko.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jukka Patokoski
Iloinen
#56

Kerrankin joku laittaa tälle sompulle tosi asiat pöytään. Mutta tuskin hänen aivokapasiteettinsä riittää ymmärtämään tätä asiallista tekstiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Paavi Von Bobbels
Utelias
#60

Hetkinen hetkinen. ? Kerrot tässä isovanhempiesi ja heidän veljien sankaritarinoista kuinka he puolustivat Suomea sodissa. He kyllä ansaitsevat meiltä kaikilta tässä maassa asuvilta kiitokset ja ylistykset. Mutta heti perään kyselet mitä Husu on tehnyt Suomen itsenäisyyden eteen, mutta nyt on pakko kysyä, että mitäs sinä olet mahtanut tehdä Suomen itsenäisyyden eteen??Sinun isovanhempasi olivat sodassa et sinä. Se että he olivat sodassa, ei tarkoita sitä että sinä autoit Suomea saamaan itsenäisyyden. Olet tehnyt ihan tismalleen saman verran tämän maan eteen mitä Husu?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joonas Kallela
Hämmentynyt
#62

Suurin osa suomalaisista lähtisi edelleen aseilla puolustamaan Suomea ulkopuolista hyökkääjää vastaan.
Sen sijaan sisäisiä sanallisia ja väkivaltaisia hyökkääjiä vastaan ei edes saa taistella ainakaan rasistiksi leimsutumatta.
Ja mikä pahinta osa suomalaisista puolustaa ja taistelee ainakin sanan säilällä näiden ”husujen” rinnalla omia kansalaisiaan vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#75

Paitsi siviilipalvelusmies Halla-Aho, mestarismies, joka tietää miten turhaa sotiminen on. Parempi on vaikka antautua vähän huonompaan rauhaan, kuin vaarantaa omaa tärkeää mestarishenkeä. Mestarin viitoittamalla tiellä PS marssii!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#102

Jos sota syttyy, niin siviilipalvelusmiehetkin joutuvat palvelukseen. Kyllä heille töitä riittää, eturintamallakin huoltohommissa, voivat tosiaan yllättyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
Hämmentynyt
#77

Isäni taisteli rintamalla molemmat sodat ja itse olen kahden evakon jälkeläinen. Isäni taisteli nationalistista Neuvostoliittoa vastaan, vapauden ja yhtenäisen Suomen puolesta. Sellaisen Suomen, jossa kaikilla on hyvä elää ja asua, Te Persut ette ilmeisesti tajua sitä itse, mutta ihannointinne yksinvaltiaita kohtaan on järjen vastaista, haluatte Suomesta totalitaarisen yhteiskunnan, sellaisen jota vastaan isäni taisteli. Diktaattoreille on yleensä käynyt kalpaten ja toivottavasti käy nytkin! Trumpin, Orbanin ja muiden idioottien ihailu on aivan käsittämätöntä, mutta sopii persujen ajatusmaailmaan, tai siis eihän persut pysty ajattelemaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eero Tillanen
Vihainen
#73

Niinkö? Husu haluaa täyttää Suomen somaleilla ja näin syrjäyttää suomalaiset, Elina puolestaan säilyttää tämän kansakunnan, minkä eteen hänen esivanhempansa taistelivat.

Joten voisitko lopettaa valehtelun?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#141

Joko ripulisi on parantunut ettei tarvitse pitää kakkapussia varalta mukana ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#164

Sitten kun suomalaiset on vaihdettu somaleihin ja muihin uskovaisiin, ongelmat alkavat. Kun ei ole rehtejä suomalaisia laittamassa lämmitystä kuntoon ja seinästäkään ei saa enää rahaa. Eihän tolla porukalla ole mitään realistisia mahdollisuuksia selviytyä näillä leveysasteilla. Nehän jäätyy kuoliaaksi. Kohuttu ilmastonmuutos etenee näiden afrikan insinöörien ja muiden korkeakoulutettujen kannalta aivan liian hitaasti. Ne ei vaan raukat ole tajunneet sitä vielä 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tsemppaaja
#91

Paavi Von Bobbels:
”…nyt on pakko kysyä, että mitäs sinä olet mahtanut tehdä Suomen itsenäisyyden eteen?”

En tiedä, mitä kaikkea Elina Louko on tehnyt maamme eteen, mutta ainakin hän kirjoitti tämän hienon tekstin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#115

Ymmärrän ettei luetun ymmärtäminen kuulu suvaitsevaiston vahvimpiin ominaisuuksiin, sillä kognitiivinen dissonanssi syö paljon rationaalista ymmärrystä ja kapasiteettia. Sotaan osallistuneet ja kirjoituksessa mainitut henkilöt ovat isäni veljiä eli minulle setiä, hiffaatko? Isäni oli 10-lapsisen perheen toiseksi nuorin. Isovanhempi ovat käyneet sisällissotaa. Pienenä vinkkinä jatkoon voisin neuvoa, etteivät hymiöt tekstissä oikeastaan kerro muuta kuin niiden kirjoittajan älyllisestä tylsyydestä, voisit yrittää hieman teroittaa kynääsi ja kokeilla uudestaan. Lisäksi ei ole mitenkään oleellista mitä minä olen tehnyt itsenäisyyden eteen ja tässä asiassa vertaamiseni Husuun on oikeastaan huvittavaa. Mutta jos olet noin utelias, niin olen kyllä osallistunut 6.12-soihtumarssille jo neljä kertaa kunnioittamaan meneiden sukupolvien muistoja. Jaxuhalit sinulle, tsemppiä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Paavo Von Bobbels
Utelias
#125

No nyt oli kyllä ovelasti väistetty kysymys?Pelkkää oman juttuni korjausta, kuinka sekoitan isäsi ja setäsi (pahoittelut) ja sitten ripaus suvakkidissausta ja hymiöiden moittimista siihen päälle?Miksi sitten kyselet Husulta mitä hän on tehnyt tämän maan itsenäisyyden etee, jos sillä ei sitten loppujen lopuksi ole väliä?? Miten tuo marssimisesi on mitenkään edesauttanut Suomen itsenäisyyttä? Tai menneiden sukupolvien kunnioitus. Lopeta sankareilla ratsatus. Kunnioita heidän muistoaan (Kuten uskon että teetkin), mutta muista että he tekivät sankariteot, et sinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#131

Miksikö kyselen Husulta mitä kyselen? Oletko oikeasti yksinkertainen? Mietipä oikein tarkasti ja kerro jos keksit. Odotan malttamattomana. Vinkki: meillä on sotasankaritarinoita, somalialaisten sotauroteoista en ole kuullut. Mustaa Mannerheimia ei lasketa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#137

Kenian entinen puolustusministeri on taustaltaan somali. Hän oli tärkeässä osassa siinä että Kenia lähti sotaan Al-shabaab – järjestöä vastaan. Hänen poikansa kunnostautui kun terroristit tekivät iskun Nairobissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mäxä
Iloinen
#63

Erittäin osuva ja asiallinen kirjoitus ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jeesus
Tyytyväinen
#64

Asia faktaa tuutin täydeltä…Loistava kirjoitus yhteiskuntamme mätä paiseesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jeesus 72
Tyytyväinen
#65

Loistava kirjoitus yhteiskuntamme mätä paiseesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juuret Kannaksella
Tyytyväinen
#67

Kiitos kirjoituksestasi. Olen itse evakkojen jälkeläinen, joten tuntuu hyvältä, että joku kirjoittaa asioista niin kuin ne ovat.

Minusta tänne turvapaikanhakijoina tulleet voisivat palata kotimaihinsa olojen rauhoituttua ja alkaa rakentamaan omaa maataan sen opin varassa, mitä ovat täällä saaneet. Minusta turvapaikanhakijoille myönnettävä oleskelulupa tulisi myöntää aina määräaikaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#68

Turvapaikka pitäisi aina myöntää määräaikaisesti.
Kansalaisuuden myöntämistä voisi harkita vasta noin 25 vuoden asumisen jälkeen, ja ehtona olisi elämä ilman tuomioita, suomen kielen hyvä osaaminen sekä työpaikka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ketkula
Hämmentynyt
#105

Kai tiesit, että evakot olivat pakolaisia nekin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#116

Kai tiesit etteivät evakot ole pakolaisia, vaan nimenomaisesti evakuoituja maan sisällä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#123

Elina Louko – juuri noin kirjoitat evakoista oman maamme kansalaisistamme,sillä eivät olleet todellisia pakolaisia,vaikka toisinaan sitä ”yritetään syöttääkin”.

Hyvää on myös se että vastailet blogillasi toisille tarvittaessa tai niin halutessasi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Markku Pöyhönen
Vihainen
#72

Mielestäni kysymys on peruskäytöstavoista, joihin kuuluu nöyryys. Nöyryys ei tarkoita nöyristelyä, vaan nöyryys tarkoittaa kunnioitusta uutta ja tuntematonta kohtaan. Suomalaiset sikailee Tallinnassa, Virolaiset sikailee Suomessa ja kumpaakin toiset haukkuu. Kysymys on siis nöyryyden puutteesta ja epäkunnioituksesta toisen kulttuuria ja maaperää kohtaan. Oli kyse työhön liittyvästä matkailusta, turismista tai siirtolaisuudesta, niin vieraaseen maahan ja/tai kulttuuriin meneminen ja siinä menestyminen edellyttää sitä nöyryyttä. Sillä vältetään isoja yhteenottoja. Sikailu toisen maaperällä vaan ei sovi. Ei sovi myöskään Suomessa. Valitettavaa on se, että maahanmuutto ei sovi kaikille, kuten ei alkoholikaan. On hyvä käyttää kohtuudella ja käyttäytyä kohtuudella puolin ja toisin. Äärimmäinen ajattelu on inhimillistä, mutta äärimmäiset teot johtavat kostonkierteeseen. Siitä on vaikea selvitä. Ja tämä kommentti vain ja ainoastaan omasta ajatusmaailmasta. Ei poliittinen eikä uskonnollinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Peku
Utelias
#80

Hyvä kirjoitus, luulen vain, että Husu ei a) jaksa lukea sitä b) ymmärrä siitä vähästä lukemastaan mitään

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huzu
#81

Somalit nyt vaan on täysin epätoivottuja henkilöitä kaikkilla maailmassa. Hyvästä syystä.
Rikokset maistuu, työ ei.
Ja se somppujen haju ..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

King tiger
Vihainen
#87

Kuten huomaamme persuja ei pidetä minään vaan soitetaan naamaa ja
nauretaan, ei persu pysty vastaan.Ikävä juttu, tarvitsemme ehkä kovempaa ja kyvykkäämpää ”puoluetta”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#89

Yhdyn kirjoittajan mielipiteeseen osittain. Suomi on nykyään enää nimellisesti kristitty maa eikä täällä enää tunneta Jumalan sanaa tai Jeesusta Kristusta kuin ivallisessa mielessä. Jumala antaa kuitenkin sanassaan lupauksen siitä millaiset siunaukset kansaa voi seurata jos kansa kääntyy Hänen puoleensa. Toisaalta annetaan myös lupaukset niistä kirouksista jotka kansaa kohtaa jos se hylkää Jumalan. Suomessa vapaa-ajatteliat ja muut vihervasemmistolaiset ovat jo vuosikymmeniä johtaneet kansaa eroon Jumalasta. Eli emme ole enää kristitty kansa vaan moderni yhteiskunta, joka uskoo ihmisviisauteen eikä pelkää Herraa. Herran pelko olisi kuitenkin viisauden alku ja Herra voisi kääntää kohtalomme, mutta me pelkäämme ihmisiä ja emme tahdo kääntyä omalta tieltämme. Ihmisiä me sen sijaan pelkäämme Amerikan ja EU:n kauppasopimusten menetystä. Helppoon elämään ollaan totuttut ei kukaan muista tai tiedä miten pellot kaskettiin ennen, mutta silloin se oli elin ehto nykyään on netit ja koneet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanelma
Tyytyväinen
#109

”Eli emme ole enää kristitty kansa vaan moderni yhteiskunta, joka uskoo ihmisviisauteen eikä pelkää Herraa.”

Korkea aikakin ottaa järki käyttöön, onhan tarujen ja legendojen mukaan elämisen seuraukset tiedossa, osin maailmaan niin toimitaan edelleenkin inhimillisen kärsimyksen ollessa suunnaton.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
Utelias
#138

Kerropa sitten Sanelma, että jos olemme ihmisviisauteen uskova moderni yhteiskunta, miksi emme saa kritisoida tiettyä uskontoa joka alkaa iillä ja päättyy ämmään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Esimerkkierkki
Tyytyväinen
#92

Osuit kirjoituksessasi täysin naulan kantaan.
Kunnon kirjoitus ja niin täyttä asiaa kun vain olla voi. HYVÄ !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Tyytyväinen
#94

Oikeeta asiaa kirjoitit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lauri
#100

Loistava kirjoitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

somalit on rottia
#101

Somalit on sakaaliin verrattava vieraslaji, joka pitää hävittää pikaisesti Suomen luonnosta. Itse Husu ’paskansyöjä’ Husseinia vertaisin lähinnä jättiläisputkeen, sen verran kitkerää apinankusta hänen päästään valuu julkiseksi näyksi että toivon kyseisen henkilön pikaista kitkemistä maaperästämme

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antipersu
Vihainen
#107

”Huomautus: tämä kirjoitus ei edusta perussuomalaisen puolueen mielipiteitä”. Selitys ja silti julkaistaan tämä törkeydessään vertaansavailla oleva sepustus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#117

No mutta hyvä antipersu! Husuhan itse juuri haukkui kaikki perussuomalaisset rasisteiksi ja tämä törkeydessään vertaansa vailla olevan sepustuksen hän otti omiin nimiinsä, SDP:n Rinnekin antoi Husulle pyyhkeitä asiassa, mutta Husu sanoi sen olevan hänen oma mielipiteensä, ei SDP:n. Missä ero? Eikö persu saa olla omaa mieltä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#104

Todella hienosti kirjoitettu ja selkeästi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persupera
Utelias
#106

Paskateksti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#110

Jaa. Tässä oli sitten Elina Loukon kontribuutio suomalaiselle politiikalle. Opiskele, täti, historiaa ja tulee sitten mussuttamaan paremmilla argumenteilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#118

Hyvä nimetön, mitäpä jos itse tulisit ihan omalla nimelläsi ja naamallasi mussuttamaan, että tietäisin edes oletko setä vai täti vai kenties jotakin muuta. Olisi näin hieman uskottavampi kontribuutio sinulta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#124

Elina : Varmaan voisi hiukka hillitä niin sanan kuin tekstin ”sanomaa”,jos pitäisi olla nimellä kuin kuvallakin varustettuna , ne pahimmat nimettömät/anonyymi ”taiteilijat” – puolueisiin,kannanottoihin katsomatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#119

Elina Louko, oletko sitä mieltä, että myös Bosnian (sisällis)sotaa pakoon lähteneet miehet ja naiset, olisivat olleet ”väärällä” asialla? Jos olet, niin kuulisin mielelläni perustelusi…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#132

LOL Bosniassa olikin oikea sisällissota ja sieltä pakeni oikeita pakolaisia: miehiä ja naisia lapsia ja vanhuksia. He olivat oikeita pakolaisia ja pakenivat oikeaa hätää. Sieltä paenneet ovat myös integroituneet huomattavasti paremmin yhteiskuntiimme kuin vaikkapa somalit. Vuoden 2015 ”suuressa pakolaiskriisissä” maahamme saapuneista ”turvapaikanhakijoista” valtaosalla ei ollut minkäänlaisia juridisia edellytyksiä turvapaikkaan. He ovat elintasosurffareita, jotka ratsastavat toisten kärsimyksillä naamioituen ”hädänalaisiksi” ihmisiksi, joita te suvakit sokeana hyysäätte, samaan aikaan kun ne oikeasti hädänalaiset syyrilaisnaiset ja lapset kärvistelevät joillakin infernaalisilla pakolaisleireillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#139

…Vähän asiallisuutta kommentointiin…Niin, ketkä ”suvakit” jne? Eiköhän jokaisella ole mielipiteen- ja sananvapaus…Voisin toki ratsastaaa (laillasi) sankarillisilla esi-isillä, mutta, mutta…Tiedän/tunnen niin hyvin, nämä sotia käyneet (sukulais)upseerit, ettei se olisi heidän kunnioittamistaan…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#140

Hyvä kuitenkin, että ymmärrät myös sisällissodan vs. tavallisen sodankäynnin eron…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Häh
Hämmentynyt
#127

”Olimme totaalisina altavastaajina ylivoimaisen vihollisen edessä, jota vastaan me puolustauduimme kansakuntana. Meidän oli taisteltava itsenäisyytemme, isänmaamme ja äidinkielemme puolesta, olemassaolomme puolesta, meillä ei ollut mahdollisuutta hävitä.”

Olimme? Et sinä ollut sodassa – miksi otat kunniaa siitä, mitä muut ovat tehneet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#133

Lukemisen ymmärtäminen: ”me” tarkoittaa tietenkin kollektiivisesti meitä suomalaisia. Me suomalaiset olimme, meillä on historiamme valossa oikeus esittää kysymyksiä. Minä kuulun meihin suomalaisiin jotka ovat taistelleet kansakuntamme puolesta. Somalialainen ei kuulu meihin. Somalialainen ei ole tehnyt itsenäisyytemme eteen mitään. Suomesta on kyllä lähetetty Somaliaan varmaan miljardeja euroja. Maa on vuonna 2009 muuten julistettu turvalliseksi ja pyydetty somaleita palaamaan kotimaahansa osallistumaan sen jälleenrakentamiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#144

Miksi somalit eivät palaa rakentamaan omaan maataan, nyt kun maa on turvalliseksi katsottu?
Tässä yksi selvä esimerkki siitä, että liian helposti annetaan Suomen kansalaisuus ns. pakolaisille, jotka muutamien vuosien päästä voisivat /joiden pitäisi palata omaan maahansa.

Nyt kun somalit etunenässä ovat valloittaneet hyviä suomalaisia lähiöitä, niin kyllä tuntuu pahalta. Elelevät suomalaisten veronmaksajien rakennuttamissa hyvissä taloissa mukavissa, väljissä lähiöissä suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

Jos asylum-tyypit tänne jäävät, niin niille pitäisi rakentaa hepposempia parakkityylisiä vuokrakasarmeja jonnekin syrjäisimpiin paikkoihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hanna
#163

Missä tarkalleen ottaen on mainittu, että maa on turvallinen? Ainakin ulkoministeriön sivujen mukaan ei ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#165

”Somalian ulkoministeri vetoaa kansalaisiin ja pyytää heitä palaamaan.
Ulkoministeri Ahmed Isse Awad pyysi Yhdysvalloissa antamassaan haastattelussa maanmiehiään palaamaan kotiin auttamaan Somalian jälleenrakentamisessa.” Ja tämä samankaltainen toive on osunut omiin silmiini jo vuonna 2009. Jos on ihan itse netissä, voi tietenkin aina googlata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#128

Olin sotaveteraanin lapsenlapsi, melkein sankari siis itsekin (näin ainakin persut tuntuvat ajattelevan). Minun isosisäni ja isäni eivät olleet veteraaneja ainakaan siksi, että suomeen saadaan rakennettua enemmistön diktatuuri ja vähemmistöjä potkia päähän.

Husu on saanut vuosia kärsiä siitä että persut ryntäävät asiattomine kommentteineen ja tappouhkauksineen hänen palstalleen. Minun mielestäni hänellä on perusteet käsitykselleen persuista, saatan osittain olla jopa samaa mieltä. Jokainen persu ei ehkä ole rasisti, mutta jokainen rasisti on vähintään 3/4 persu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#129

Ja kirjoitan nimettömänä siksi, että en halua kohdalleni terroria ja tappouhkauksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#130

Henk.koht. Ymmärrän nimettömyyden kuin senkin että rasismia on tässä maassa kuin medioissakin !

Asiallisuus olisi parempi vaihtoehto kriittisestikin kuin tarpeeton jo alituinen jatkuva vyön alle lyöminen.
En pidä siitä itsekään !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#135

Olet siis pelkuri ja reppana, mitään muuta en toki odottanutkaan. Minäkin saa raivoa ja tappouhkauksia päälleni, mutta esiinnyn siitä huolimatta aina omalla nimelläni myös silloin kun kommentoin toisten kirjoituksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#134

Persut ovat saaneet vuosia kärsiä Husun jatkuvista asiattomista avautumisista ja suuruudenhulluudesta. Husun mielestä somalit elättävät suomalaisia. Husu itse sanoi häntä kritisoineelle: syö paskaa ja kuole. Husu vaatii kaikilta anteeksipyyntöjä, mutta ei itse suostunut tosiaan pahoittelemaan edes Tapanilan joukkoraiskauksen uhreja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#136

Syö paskaa ja kuole – kommentti tuli sen jälkeen kun sama trolli oli toistuvasti herjannut häntä hänen omalla seinällään. Tuo trolli toimii myös salanimen takana, kuten moni perussuomalainen trolli tekee. Pelkuri ja paskahousu käyttää naisen identiteettiä.

Miksi Husun pitäisi erikseen pahoitella jonkun toisen rikoksia? Miten hän on vastuussa niistä?

Teidän kanssanne kannattaa toimia nimettömänä, se on pelkästään viisasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perkele
Iloinen
#162

Persut tulee olemaan enemmistö, kiitos siitä kuuluu maahanmuuttajien aiheuttamista ongelmista, ei tarvitse kun Ruotsiin katsoa niin näkee, mitä tulevaisuus tuo tullessaan jos sama meno jatkuu. On lohdutonta katsoa suvakkeja, jotka suomalaisuuden hävittämisen nimissä haluaa maahantunkeutujat meidän suomalaisten kotiin, välittämättä siitä kuinka paljon rikollisuutta, raiskauksia, turvattomuutta, elintason rappeuttamista ym se lisää.
”Minun mielestäni hänellä on perusteet käsitykselleen persuista”
Kai sinä ymmärrät että myös suomalaisilla on perusteet käsityksilleen maahanmuuttajista? Suomalaisia ei kiinnosta itsessään se että he ovat maahanmuuttajia, vaan se miten he täällä käyttäytyvät, tämä ns ”rasismi” on maahanmuuttajien oman käytöksen aiheuttamaa. Maahanmuuttajia ja suvakkeja yhdistää itsekritiikin puute.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pelisilma
Vihainen
#142

Ikävä kyllä suurimmat vihaajat löytyy monien johtoportaista. Jenkeissä on shekelbergit johdossa ja niin ne tuntuu olevan monessa muussaki maassa. Vanhat persut ja osa nykyisistä on ylpeitä sionistejä. Loppuu uunit maailmasta jos me halutaan selvitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oulun Arto
Iloinen
#143

Hyvä Elina! Jatka samaa rataa. Hyvä että tätä henkeä pihisee myös naisissa. Täällä Oulussa ollaan oltu jo pitkää jyrkästi linjoillasi. Seuraavissa vaaleissa nähdään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#166

Kiitoksia 🙂 Oulussa tullut pyörähdettyä ja nähtävyyksiä esitteli muuan J Lokka. Hieno reissu, terveisiä sinne pohjoiseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tuomo kekäläinen
Iloinen
#147

Kunnioitan tämän tekstin tekijää enemmän kun suomen presidenttiä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
Iloinen
#167

Kiitos ja kumarrus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Masa
Iloinen
#148

Kympin arvoinen kirjoitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#149

Erittäin asiallinen teksti! Aikaisempiin kommentteihin liittyen, on aivan varmaa että kukaan sodan läpikäynyt ja sen kokenut ei missään nimessä sotaa halua. Mutta, epäilen vahvasti ettei yksikään veteraani ymmärrä suomen päättäjien kohtelua kantasuomalaisia, tai heitä itseään kohtaan. Se on vaan niin että kumartaessa tälle monikulttuurisuudelle, se perse kääntyy suomalaisille veronmaksajille.. Sille joukolle joka mahdollistaa näiden rikastajien elämisen ja olemisen täällä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#150

hyvä Elina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

lisää kirjoituksia
#156

Nää asiat ovat syvällä sielussamme. Ne ei sieltä hevin lähde.
Kiitos rohkeudesta.
Tekee hyvää Suomen kansan lopullista nujertamista ajavalle eu-kommunistiselle viherpuniikki-hallitukselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#161

hyvä kirjoitus Elinalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Heikki Aarikka
#169

Hyvin kirjoitettu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#171

Al-Taee on saanut pelkkiä päänsilityksiä ja taputuksia demareilta.
Samoin saanee Husu.
Semarit näköjään ihailee valehtelijoita ja pyrkyreitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

HN
Tyytyväinen
#173

Suomalaisuudesta: Jos Aasi muuttaa hevostalliin tai syntyy siellä, ei se tee aasista koskaan hevosta. Ei koskaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000