Perussuomalaiset

Elina Louko

Pahuuden ytimessä

6 kommenttia

Pahuudesta kyllä puhutaan paljon ja sillä saa aikaan näyttäviä lööppejä, pahuudella pelotellaan, se myy hyvin, mutta teemme aina itse pesäeron, ettei me nyt ainakaan pahoja olla. Ne muut ovat, emme me. Olemme hyviä ihmisiä. On tietenkin olemassa vakiopahuudet: Hitler, Stalin, Charles Manson, pahuuden kasvot ja kaiken pahan ruumillistumat. Ajattelemme että tunnistamme pahuuden, mutta silti kaikkea pahaa pääsee tapahtumaan. Sillä itse asiassa pahuus on hyvin hankala käsite ja me ihmiset haluamme uskoa hyvään. Haluamme uskoa inhimillisyyteen, suvaitsevaisuuteen ja auttamiseen.

Emme epäile motiiveja jos hädänalainen pyytää apua, tämä on inhimillistä. Mutta inhimillisyytemme tekee meistä myös haavoittuvaisia, sillä sitä käytetään hyväkseen. Päästämme pahan sisään, sillä se on naamioitunut hyväntahtoiseksi ja siinä se on taitava. Käsittelen tässä kirjoituksessa pahuutta ensin sellaisena, kuin se määritellään kliinisesti psykologiassa. Käytän niitä käsitteitä joilla käsitellään ja määritellään sitä onko joku ihminen paha. Käsittelen ensiksi sitä miten se ilmenee yksilötasolla ja sitten miten se etenee yleiselle tasolle. Yritän selvittää pahuuden ydintä käyttämällä määritelmiä, jotka yhdistetään narsisteihin, sosiopaatteihin ja psykopaatteihin, yksiselitteisesti pahoihin ja vaarallisiin ihmisiin. Sellaisiin joista jokaisen pitäisi pysyä loitolla, sillä nämä tuovat kaaoksen mukanaan. Kliinisesti pahat ihmiset eivät tuota mitään muuta kuin pahaa ja nämä ovat vakavia luonnehäiriöitä, joita on hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta, hoitaa edes ammattilaisten, psykoterapian tai lääkkeiden avulla. Listaan tässä joitakin kliinisesti psykologiassa käytettäviä indikaattoreita, joilla voi tunnistaa pahan ihmisen. Jo yksi oheisista ominaisuuksista on varoitusmerkki. Nämä ovat:

Faktojen vääristely

Harhaanjohtaminen

Valehtelu

Vastuun välttely

Todellisuuden kieltäminen

Tarinoiden sepittäminen

Tiedon pimittäminen (itsellään)

He ovat eksperttejä hämäämään toisia imartelevilla sanoilla, mutta jos katsot tarkemmin heidän aikaansaannoksiaan ja sanojensa läpi, näet ettei niissä ole mitään sisältöä eikä syvyyttä, eivätkä nämä ihmiset koskaan kasva eivätkä kehity, heidän mielensä pysyy täysin muuttumattomana. Normaalin kehityspsykologian mukaan ihminen kasvaa ja kehittyy henkisesti, oppii virheistään, maailmankuva ja arvot muuttuvat, on luonnotonta olla nelikymppisenä samanlainen kuin kaksikymppisenä. Mutta nämä ihmiset eivät koskaan edes ajattele, että heissä olisi mitään vikaa ja heidän mielipiteensä on aina erehtymätöntä. He ovat aina oikeassa. Todellisuudessa heidän elämänsä perustuu pelkkään illuusioon ja he ravitsevat itsensä toisten kärsimyksillä, se on heidän polttomoottorinsa.

Nämä ihmiset haluavat AINA olla kontrollissa ja toisten ihmisten yläpuolella, heidän ei tarvitse noudattaa samoja sääntöjä kuin muiden, vaan he ovat itse oma auktoriteettinsa ja noudattavat vain omia sääntöjään. He eivät suostu koskaan ottamaan vastaan minkäänlaista palautetta eivätkä kritiikkiä, heitä eikä heidän tekojaan ei saa koskaan kyseenalaistaa saati moittia, se ajaa heidät raivon partaalle. Eikä heidän tarvitse olla vastuussa mistään. He pelaavat täysin omien sääntöjensä mukaan, jotka muuttuvat aina lennosta ja tarpeen mukaan. He eivät välitä eikä heitä juurikaan kiinnosta vallitsevat moraalikäsitykset tai arvot. He pelaavat hyvien ihmisten sympatioilla, niitä kylmästi hyväksikäyttäen, yrittäen johtaa heitä harhaan. He vaativat ymmärrystä ja sääliä, mutteivat anna sitä itse koskaan toisille. Heillä ei ole minkäänlaista empatiakykyä, eikä heillä koskaan ole mitään todellista tarkoitusta olla pahoillaan tai pyytää keneltäkään mitään anteeksi. He voivat valehdella, petkuttaa ja huijata aina uudelleen ilman, että edes yrittäisi saavuttaa takaisin menetetyn luottamuksen (mikäli sitä edes koskaan on ollut). Mutta mikään tästä ei vaivaa heitä, sillä heillä ei ole omaatuntoa eivätkä he tunne katumusta, päinvastoin, he todennäköisesti nauttivat siitä ja ovat samalla naamioituneet yleväksi ja tärkeäksi henkilöksi.

Tämä on (eräs) pahuuden määritelmä. Aika jännää, eikö? Sillä tämähän kuulostaa aivan suvaitsevaiselta, monikulttuuriselta vihervasemmistolta.

Käydäänpä elävien esimerkkien avulla läpi edeltävää listaa. Aloitetaan ”suuresta pakolaiskriisistä” vuodelta 2015. Piti tulla hädänalaisia ihmisiä Syyriasta, naisia ja lapsia, ainakin lapsiperheitä, turvapaikanhakijoita ja pakolaisia, oli suuren suuri hätä ja piti auttaa jne. Ei tullut syyrialaisia eikä lapsiperheitä, tuli miehiä Irakista, Somaliasta ja Afganistanista. Sitten ilmeni, ettei suurimmalla osalla edes ollut minkäänlaisia edellytyksiä turvapaikkaan, mutta hyväksyttiin siitä huolimatta hakemusprotokolla, jossa voi aina uusia kielteiset päätökset maailman tappiin asti, koska jakamaton ihmisoikeus. Kun tilanteesta huolestuneet kansalaiset alkoivat ihmetellä koko ”pakolaiskriisin” motiiveja ja todellisia vaikuttimia, vaihdettiin narratiivia lennosta: äkkiä Välimerellä seilasikin siirtolaisia. Nyt ne olivatkin siirtolaisia, eivät turvapaikanhakijoita, pakolaisia tai syyrialaisia lapsiperheitä, joita meidän oli alun alkaen velvollisuus ottaa vastaan ja oli velvollisuutemme auttaa. Mutta nyt olikin velvollisuus auttaa ihan kaikkialta tulevia siirtolaisia, koska huoltovaje ja työvoimapula. Jotenkin tässä ainakin minulle tulee semmmoinen olo, että faktoja vääristellään, valehdellaan ja sepitetään tarinoita. Turvapaikanhakijat, pakolaiset, siirtolaiset ja maahanmuuttajat ovat kaikki aivan eri asioita, käsitteitä ja statuksia, mutta ainakin vastuullinen ja luotettava valtamedia voi käyttää kaikkia samassa lauseessa, ikään kuin ne olisivat synonyymeja. Ne eivät ole synonyymejä.

Entäs se lasku? Mitä tämä kaikki maksaa? Tilintarkastaja Pauli Vahtera laskeskeli 3-4 miljardia maahanmuuton vuosittaisista kokonaiskustannuksista, tietojen mukaan joita on saatavilla, mutta jostakin syystä juuri näitä tietoja halutaan pimittää. On mahdotonta selvittää tämän ”humanitäärisen maahanmuuton” kokonaiskustannuksia. Perussuomalaiset pyysivät uutta hallitusta selvittämään nämä kustannukset, mutta kukaan ei varmasti yllättynyt siitä, ettei hallitus halua tehdä kyseisiä laskelmia. Voi olla että niissä on aivan liikaa nollia, ettei arvopohjahallituksen ministerit halua vuotaa tätä ikävää tietoa suurelle yleisölle, sillä vaikka he itse eivät ehkä ymmärrä miljoonan ja miljardin eroa, suuri osa veronmaksajista saattaa sen kuitenkin ymmärtää. Miljardi on TUHAT miljoonaa. Vaihtoehtomedioissa on pyörinyt spekulaatioita maailmanhalailun kokonaiskustannuksista, joissa on päästy jopa 7-11 miljardiin. Siis vuodessa. Vaikka tämä arvio menisikin yläkannattiin, puhumme kuitenkin valtavan suurista kustannuseristä. Kustannukset kuitenkin pidetään valtion salaisuuksina, mutta hyvää tahtoa, vastuunottoa, auttamista ja koko maailman sosiaalitoimistona olemista verovaroistamme pitäisi vain suvaita kyselemättä mitään ikäviä tietoja yksityiskohdista. Silti suurin prioriteetti veroeurojen jakamiselle tuntuu olevan kaikenlaiseen humanitääriseen puuhasteluun, maahanmuuttajien etuoikeuksien rahoittamiseen ja Afrikkaan.

Veronmaksajat itse ovat viimeisenä listalla, että heidän työllään kerrytetyistä valtion varoista saataisiin edes heidän omat peruspalvelunsa hoidettua. Tämä on pahuutta. Se ei ole mitään muuta kuin puhdasta pahuutta. Siinä on myös täysin sadistisia piirteitä, jos nyt ihan oikeasti on Rinteen hallitus laittamassa käytäntöön jo edellisen hallituksen aikaisen aivopierun, että ylinopeussakko napsahtaa YHDEN KILOMETRIN TUNNISSA YLITTÄVÄSTÄ YLINOPEUDESTA! Ja uusia peltipoliiseja tulee kuin sieniä sateella. Ei voi olla todellista! Valtio näköjään tarvitsee kipeästi rahaa! Valtio haluaa tosiaan imeä yliverotetut kansalaisensa täysin kuiviksi automaattisakotuksella. Me olemme jo valmiiksi yksi koko maailman yliverotetuimmista maista. Suomen kokonaisveroaste on jo nyt noin 70%. Pikkuhiljaa voisimme myös alkaa kyselemään, minne ihmeeseen hallitus toisensa jälkeen saa kaiken hassattua, samalla kun valtion omaisuutta myydän kuin mummuvainajan perintömökkiä alhaiseen hintaan ensin tarjoavalle, samalla otetaan jatkuvasti uutta valtionvelkaa ihan perusasioiden (eli maahanmuuton) rahoittamiseen. Ja nyt halutaan sitten kaluta luuytimetkin sakoilla ja sanktioilla, ympäristövero lienee tulossa, mitä ihmettä se sitten onkaan, mutta todellisuudessa sillä kuitenkin maksetaan maahanmuuton kustannuksia. Mitään hyvää tahtoa tai hyvyyttä tästä on hyvin vaikeaa löytää, niinpä kaiken tämän vastustaminen ja arvostelu on laitettu termin ”vihapuhe” taakse. Sensuuri on tehokas väline kapinallisten hiljentämiseen. Neuvostoliitto on taas muodissa.

Samalla suuren pakolaiskriisin ollessa käynnissä kiivaimmillaan ja Tornion rajalla kuhistessa turvapaikkaralli, vastuullinen ja luotettava valtamedia sulki kommentointimahdollisuudet ja teki selväksi, ettei turvapaikanhakijoista ja pakolaiskriisistä saa puhua kuin vain myönteisiä asioita ja kivoja pelihetkiä. Petteri Orpo sanoi kaikkien olevan rasisteja, jotka epäilevät hädänalaisten ihmisten motiiveja. Päivi Nerg tiesi jokaisen tulijan taustat. Tässä kuviossa valehdeltiin, johdettiin harhaan, kiellettiin todellisuus, sepitettiin tarinoita, vetäydyttiin vastuusta, vääristeltiin faktoja ja muuta pientä. Ei mennyt niin kuin Strömsöössä, käskyt tulivat Brysselistä. Ja pienenä koomisena yksityiskohtana muutamaa vuotta myöhemmin Nerg ja Orpo oikein palkittiin hyvästä viestinnästä pakolaiskriisin aikana. No, paha saa aina palkkansa. Nimenomaan en hyvää viestintää pysty tuosta mitenkään hahmottamaan, vaan se oli umpisurkeaa, noloa, kukaan ei tiennyt mistään mitään ja sitten itse pääpiru Sipiläkin lausui muutaman vuoden viiveellä, että rajan olisi voinut sulkea. Oli sittenkin se Dublinin sopimus, muttei me nyt kuitenkaan suljettu rajoja, kun ei uskallettu olla tottelematta, vaan pidettiin ne auki, koska emme välitä hevon helvettiä suomalaisten turvallisuudesta. Sori hei siitä, mutta tekisin saman uudelleen. Ja me tienataan tällä! (lue: siis he tienaavatkin, sillä joitain satoja miljoonia pyörii vokeissa ja muina bisneksinä ja palveluina joita turvapaikanhakijoille järjestetään omien korruptioiden ja hyveli-kerhojen kautta).

Mutta sitten kun turvapaikanhakijat olivat kotoutuneet vokkeihin turvaan hätää, hätää alkoikin tulemaan kantaväestölle. Ryöstöjä, pahoinpitelyjä, raiskauksia, henkirikoksia ja kaikenlaista kolttosta, koska äitiä ikävä. Tilanteen ratkaisuksi päädyttiin vain pimittämään tiedot: työnnetään kansalaisten päät pensaaseen. Poliisi ei saa kertoa kansalaisuuksia, koska suomalaisetkin. Kertokaapa, onko jotakin hyvää tarvinut koskaan ikinä peitellä? Että tämä on niin kiva juttu, ettei kerrota kenellekään? Aivan.

Ellei Junes Lokka olisi sattumalta saanut koppia Oulun lapsiraiskausskandaalivyyhdistä, emme taatusti tietäisi siitä mitään. Vastuullinen ja luotettava valtamedia ei olisi siitä uutisoinut, sillä todellisuus ei sovi sen toimitukselliseen linjaan. Kukaan ei tiedä todellisia raiskausten määriä tai muita rikoksia, jotka ovat suoraan seurausta suuresta pakolaiskriisistä. Täysin varmaa faktaa on kuitenkin valunut vaihtoehtomedioiden kautta, että seksuualirikollisuus on lisääntynyt räjähdysmäisesti, eikä kyseessä voi olla pelkkä ”ilmoituskynnyksen madaltuminen” tai millä he nyt yrittävätkin harhaanjohtaa, vääristellä faktoja ja pimittää tietoja. Tietojen pimittämistä on yritetty selittää ja perustella niin, että hädänalaisia ihmisiä pitää suojella ja herättäisi vain hirveää vihaa ja rasismia kaikkia kohtaan kun tämmöiset pikkukeppostelut uutisoitaisiin. Juu. Todellisuudessahan tämä on täysin päätön väite – minkä tahansa tiedon järjestelmällinen pimittäminen aiheuttaa ensinnä luottamuspulan, kansalainen ei voi enää luottaa viranomaiseen. Ja siitä sitten syntyy turvattomuus. Ja siitähän vasta huhut ja spekulaatiot lähtevät villeinä vyörymään, aletaan epäilemään kaikista rikoksista tekijöiden etnisyyksiä: onko kyseessä ihan oululaisoululaismies vai ”oululaismies”. Ellei totuutta voida rehellisesti kertoa, jotakin on pahasti pielessä.

Kutsuvat sitä suvaitsevaisuudeksi ja monikulttuuriksi ja unelmaksi ja vaaleanpunaiseksi yksisarviseksi, mutta meiltä pimitetään sekä maahanmuuton todelliset kustannukset sekä se kaikki paha mitä tapahtuu, kun paha on päästetty tänne eikä siitä saa puhua. Sillä jos näistä asioista uutisoitaisiin totuudenmukaisesti ja rehellisesti, täytyisi olla melko häiriintynyt ihminen, että näkisi tässä mitään rikkautta ja voimavaraa. Vain valheita pitää peitellä, ei totuutta. Mutta tämä onkin pelkkää harhaan johtamista, faktojen vääristelyä, vastuun pakoilua, todellisuuden kieltämistä, tarinoiden sepittelyä. Eli pahuutta. Asioista pitää puhua asioiden oikeilla nimillä.

Suvaitsevaisiksi itseään kutsuvat ovat väkeä, jossa paradoksaalisesti juuri mistään ei voi puhua asioiden oikeilla nimillä (ei edes suvaitsevaisuudesta itsestään). Todellisuutta kielletään fanaattisesti ja kaikenlaisia höpöhöpö-käsitteitä keksitään, yksinkertaiset ja päivänselvät biologiset faktatkin halutaan kiistää ja kaataa kaikki päälaelleen. Yritän tässä kuitenkin käsitellä suvaitsevaistoa hellällä kädellä. En suinkaan väitä, että he olisivat kaikki pahoja, vaan harhaanjohdettuja ja uhreja. Ainakin uhriutumisesta he ovat tehneet elämäntavan. Mutta jotkut suvaitsevaiston hurmahenget tuntuvat kuitenkin käyttävän nimenomaan pahuutta asiansa edistämiseen. Pöyristymiset ovat saaneet jo lynkkausmentaliteetin: jos joku, omanmielinenkin, erehtyy vahingossa käyttämään jotakin termiä, joka nyt jollakin tavalla loukkaa jotakin erityisen haavoittuvaa seksuaalista vähemmistöä, mikään anteeksipyyntö tai pahoittelu ei auta. Tämä henkilö halutaan nostaa virtuaaliseen häpeäpaaluun, joukolla hyökätään häntä vastaan ja yritetään tehdä tuhoa, aiheuttaa potkut, vaatia yhteistyöyrityksiä irtisanomaan sopimukset. Ja vaaditaan näiden yritysten julistavan ja vakuuttavan omaa eettisyyttään heille. Näin toimii käytännössä henkilö, joka ei siedä minkäänlaista arvostelua joka vain hipaiseekin hänen erinomaista olemustaan. Vaikka tämä ei nyt suoralta kädeltä pahuudelta vaikuttaisikaan, ainakin siinä on voimakkaan narsistinen sivumaku. Ei nähdä mitään ristiriitaa siinä, että huudetaan lentomatkailun hiilijalanjälkien perään ja sitten lennetään itse ympäri maailmaa ottamaan selfieitä Balilla.

Vaikka kuinka keksitään uusia sukupuolia, seksuaalisuuksia, käsitteitä ja eettisyyden tasoja, ihan peruskäsitteitä ei käsitetä. Niin kuin että sanoilla ja teoilla on ero. Sanat eivät ole tekoja. On ihan eri asia sanoa jollekulle: olet ihan vitun kusipää! Tai sitten hakata tämä henkihieveriin. Vai onko tässä kyseessä ihan sama asia? Jokainen voi joskus vahingossa sanoa jotakin, josta joku loukkaantuu tai pahoittaa mielensä. Mutta silloin pitäisi miettiä, että sanoiko tämä henkilö sanat loukkaamistarkoituksessa, oliko hänen tarkoituksensa nimenomaan loukata? Mikäli näin ei ole, niin mitäpä jos antaisi olla? Sillä se on suvaitsevaisuutta. Kaikesta ei tarvitse kilahtaa. Jatkuvat ylilyönnit ja someraivot ihan pikkuasioista eivät ole normaalia reagointia. Pahuutta puolestaan on aktiivinen toimiminen sen eteen, että aiheuttaa jollekulle pahoja seurauksia sanoista. Alkaa olemaan uuden inkvisition meininki, joka jahtaa kerettiläisiä ja tekee sitä päätyökseen.

Hyvin kummallista on myös ajattelu, jossa ei voida suvaita tai antaa anteeksi edes sanoja, suoda hitustakaan ymmärrystä niille, mutta ymmärrystä suodaan kuitenkin raiskaajalle. Ymmärrystä riittää raiskaajalle ja lämmintä itkua rikoksen johdosta karkoitettavalle muukalaiselle. Suvaitsevaiston aikuiset naisoletetut ovat haukkuneet raiskattuja pikkutyttöjä huoriksi ja syyttäneet näitä, että mitäs lähtivät miesten matkaan. Empatia uhreja kohtaan huutaa poissaolollaan. Seksologi julistaa mediassa, että ikävä äitiä aiheuttaa raiskauksia. Rasmus-ryhmässä on julistettu näin: ”Raiskaus kestää vain hetken, mutta rasismi ikuisesti”. Tuo on jo elämälle ja inhimillisyydelle vierasta! Ja sitten jotakin näin sairasta ja makaaberia lausuva, onkin jotenkin ”hyvän” puolella ja edustaa jakamattomia ihmisarvoihmeoikeuksia. Ymmärrystä riittää pahuuden tekijöille, muttei pahuuden uhreille. Uusimpana ymmärryksen perversiona on isis-äitien ja lasten kohtalo. Että nyt täytyisi suvaita kalifaatissa taistelleita islamisteja, jotka ovat olleet aktiivisina toimijoina sielua hyytävässä pahuudessa, jotka ovat kiduttaneet ja tappaneet, aiheuttaneet tuhoa ja kauhua, että heidätkin täytyisi nyt suvaita, mutta te itse ette suvaitse edes väärin lausuttuja sanoja omalta aatetoveriltanne!

Entäpä sitten tämä uusin suvaitsevaisen, monikulttuurisen arvopohjapolitiikan aikaansaama ilmastohysteria, mitäpä luulette, saattaisiko senkin taustalla olla nähtävillä jonkin verran faktojen vääristelyä, sepitettyjä tarinoita, todellisuuden kieltämistä ja harhaanjohtamista, koska – heitän vain villin arvauksen kehiin – jostain syystä menneiden eduskuntavaalien kantavaksi teemaksi ei jostain syystä haluttu maahanmuuttoa, niin piti nyt lennosta kehittää jotakin muuta, ettei tosiasioista ja todellisista ongelmista tarvitse puhua. Mikä voisikaan olla ihanampaa, eettisempää ja oman ylihyvyyden ylikorostamista kuin pelastaa koko maailma tuhoutumiselta. Saatiin aivan ihastuttavan upeita vaalimainoksia aikaan.

Joku nyt saattaa ajatella, että liioittelen ja menen ehkä liian pitkälle kun väitän tätä kaikkea pahuudeksi. Mutta kääntäen verrannollisena, millainen on tämä monikulttuurinen ja mukasuvaitseva yhteiskunta, jota täytyy tekohengittää ja pitää se hengissä valheilla ja kieroilulla? Jokainen on varmasti omin silmin nähnyt, että yhteiskuntamme ja kaikki ”arvopohjakeskustelut” ovat menneet kertakaikkiaan hysteerisiksi ja fanaattiseksi. Todellisuutta kielletään, tosiasioista ei saa puhua. Eri mieltä ei saa olla.

Mitäpä jos sen syynä onkin se, että meidän johtajamme ovat pahoja ihmisiä, että meitä on harhaanjohdettu ja pidetty pimeydessä, salattu faktat ja uskoteltu jotakin aivan muuta. Ja näin on toimittu jo vuosikymmeniä. Ainakin sitä on jatkunut niin pitkään, että nyt koko yhteiskunta oirehtii. Todellisuuden kieltäminen, faktojen vääristely ja tarinoiden sepittäminen ovat menneet jo opetussuunnitelmiin. Lapsille opetetaan harhaoppeja, esimerkiksi biologiaa yritetään kiistää. Tämä on mennyt liian pitkälle. Muunsukupuolisia ei ole olemassa. Mies ei voi synnyttää. Ongelmat oman sukupuolisuuden kohtaamisessa ovat mielenterveyden häiriöitä eivätkä mitään muuta. En ole pystynyt tarkistamaan aukottomasti asian faktoja, mutta olen törmännyt väitteeseen, että ensimmäinen joka väitti olevansa muunsukupuolinen, Suuren Veden takana, Yhdysvalloissa, sanoi tämän täysin läppänä, satiirina, parodiana, nähdäkseen meneekö se läpi. En tiedä onko tämä totta, mutta ainakin täällä meillä vastuullinen ja luotettava valtamedia on nielaissut täysin kritiikittä Keijo Kaarisateen satiirikirjoitukset. Mikä tahansa mielipuolisuus tuntuu menevän läpi, jos vain käytetään oikeanlaista retoriikkaa, ettei oikeastaan mistään pitäisi enää yllättyä.

Pahuus ei ole vain jotakin yliluonnollista, demoneja ja riivaajia, vaan pahuus asuu ihmisissä. Kaikki, itse asiassa suurin osa, psykopaateista eivät suinkaan ole massamurhaajia. Psykopaatteja ja muita kirjoituksen alussa listaamistani ominaisuuksista olevia luonnehäiriöisiä henkilöitä vetää puoleensa raha ja valta, eikä mikään muu. Psykopaatteja istuu suurten yritysten johtoportaissa, merkittävissä viroissa ja politiikassa. Nämä ihmiset janoavat vain rahaa, valtaa, kunniaa ja arvostusta. He himoitsevat kaikkea tätä keinoja kaihtamatta. He eivät välitä tekojensa seurauksista. He ovat pyhittäneet kaikki keinot omien tarkoitustensa ajamiseen. Ja edelleen myös uskonnolliset liikkeet vetävät puoleensa narsisteja ja sosiopaatteja. Eikä kukaan ehkä ylläty, että media-alalle hakeutuu huomattava joukko narsisteja. Hyvät ihmiset ovat jääneet tämän koneiston hampaisiin: ”Universaalin petoksen aikana, totuuden puhumisesta tulee vallankumouksellinen teko.”

Sillä, jos jokin asia on hyvä, sitä ei tarvitse toistaa. Ihmiset kyllä luonnostaan tunnistavat hyvyyden. Mutta nyt tätä monikulttuuria, suvaitsevaisuutta ja maailmojen halailua pitää jatkuvasti toitottaa kuinka hyvää, ihanaa ja mahtavaa se on. Rikkaus ja voimavara on uusi uskontunnustus, jota pitääkin aika kauan hokea, että voi sulkea silmänsä kaikelta siltä pahalta jota se on mukanaan tuonut.

Jälkikirjoitus: julkaisen tämän kirjoituksen ensikertaa nyt täällä perusblogissa, sillä vaihteeksi olen banneissa molemmissa fb-profiileissani, koska ilmeisesti olen erittäin hyvä 😉

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Erinomaisen hyvää Loukoa jälleen! Kiitos! Ei haittaa vaikka kirjoittaja on fb-bannissa, näillä palstoilla on myös laaja lukijakunta ja luultavasti fb:ssä olevat Louko-fanit löytävät digi-tiensä myös näille palstoille. Loukolta hyviä oivalluksia ja myös hymynkareeseen herättävää sarkasmia, joka on taitolaji. Lisää Loukon kirjoituksia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Juu, bannia tulee, kun kynä osuu napakymppiin – kuin tikka tauluun 🙂 Fb:n siivoojaporukka on taatusti koko osastonsa voimin pöyristynyt…. totuudesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kirjoituksesi noista pakolaisista joista tuli eurooppaan enimmäkseen miehiä, eikä tullut naisia ja lapsia. On aika hyvin kerrottu myös ulkomaalaisen Lauren Southernin tekemässä dokumentissa nimeltä Borderless(2019).

Mitä tulee noihin peltipoliiseihin ja ylinopeussakkoihin. Pitää paikkansa että ne ovat melkoisia rahastusautomaatteja, eikä 1kmh ylinopeus ole mitenkään vaarallista. Silti suurempi uhka on kuitenkin mahdolliset ruuhkamaksu jotka nostaisivat yksityisenautoilun kuluja vuodessa jopa 700-1000 eurolla.
Autoilun kallistamista perustellaan päästöjen vähentämisellä ja ilmastonmuutoksella siitä huolimatta että suomessakin voitaisiin tuottaa autoille polttoainetta ilman ylimääräistä saastuttamista. Tällöin ei tarvitsisi tuoda niin paljon polttoaineita ulkomailta.

Yle 10.6.2019. Mullistava teknologia saattaa tehdä pian läpimurron: Sellutehtaiden savukaasuista voisi valmistaa polttoainetta koko Suomen autoille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Matut ja pakkoruotsi. Näiden molempien ilmiöiden taustalla ovat pimeät, mustat, pahat voimat. Erilaisia asioita, mutta mustille taustavoimilleen yhtäkäikki rahanarvoisia asioita, joiden avulla tehdään bisnestä.

On hirveää nähdä, miten matut valloittavat suomalaisia, mukavia, luonnonläheisiä ja hyvin hoidettuja lähiöitä yksi toisensa perään.
Lähiöiden kantasuomalaisista asukkaista tulee maan sisäisiä pakolaisia.

Maan sisäiset, kantasuomalaiset pakolaiset!!! Valkoinen pako!
Tästä ei juurikaan kukaan ole uskaltanut puhua.

Kyllä jokapäiväisen elämän taustalla vaikuttavat pahat voimat ovat todellisuutta, koko ajan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Todella hieno kirjoitus ja niin osuva, sai taas suvakit pöyristyä! Kun kilometrin ylinopeudesta aletaan sakottamaan sehän tarkoittaa varmasti sitä että ne rahat menevät rullaturpien ylläpitoon…hallitus pitäsi kaataa ja pian, neljässä vuodessa pellehallitus saa aikaan melkoista tuhoa kun ei heistä kellään ole minkäänmoista älyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kaikkea hyvää
#6

putkinäkö ei ole hyvä – kun katsoo kapeasti ja oman oletuksensa pohjalta maailmaa, niin jää kovin helposti ymmärtämättä syyt ja havainnoi vain seuraukset. Se ei ole hyva asia. Ehkä tämä oli kuitenkin hyvä terapia kirjoituksena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000