Perussuomalaiset

Elina Louko

Ehkäisy ja hyvinvointi - vaiettu näkökulma

10 kommenttia

Suomalaisten haluttomuus lisääntyä ja tehdä vauvoja on puhuttanut kovasti viime aikoina, mutta eräs näkökulma asiasta jää lähes kokonaan käsittelemättä. Nimittäin se tosiasia, että Suomessa ja kaikkialla länsimaissa syntyvyyden säännöstely oli tie hyvinvointiin. Ehkäisyvälineiden ja erityisesti e-pillerin kehittäminen vapautti naiset jatkuvasta raskauden pelosta ja lapsien tekemisestä tuli suunniteltua, kultainen ydinperhe: isä, äiti ja kaksi lasta.

Lapsia syntyi sotien jälkeen enemmän koska ehkäisyä ei käytetty. Minulle on kerrottu, että 1960-luvulla kondomeja myytiin apteekeissa eivätkä apteekkarinaiset välttämättä halunneet myydä ehkäisyvälineitä naimattomille. Samalla 60-luvulla Suomessa avioeroa hakiessa piti olla selvä syy ja syyllinen kuten aviorikos. Ei voinut vaan erota jos puolison pärstä alkoi ärsyttämään. Ajat olivat toiset. Kenties toiset ovat lapsienteosta nauttineet ja olleet onnellisia suurperheen äitinä, mutta faktaa on, etteivät aina uudet raskaudet ja lapset olleet onnellisia saati toivottuja. Köyhyys, kurjuus ja nälkä vaivasi. Asuttiin ahtaasti. Mukavuuksia oli niukasti. Mutta valittaa ei saanut.

Syntyvyyden säännöstely on ollut ainoa tie hyvinvointiin, mitään muuta tietä ei ole ollut. Naisille tuli vapaus valita uran, työn ja äitiyden väliltä haluamallaan tavalla. Näin saatiin talous nousemaan kun naiset antoivat panoksensa työelämässä ja lasten lukumäärän laskiessa, ruokaa syöjille oli enemmän. Ja tästä alkoi rakentumaan pikkuhiljaa se hyvinvointiyhteiskunta, josta nyt puhutaan kuin leivästä, mutta että tämä pitäisi nyt jakaa aivan kaikille, sillä meillä on varaa.

Paitsi että meillä ei ole varaa, meidän yhteiskuntamme, lapsilisämme ja koko systeemi on rakennettu 1-3 lapsen perheiden mukaan. Meillä ei ole varaa maksaa jokaiselle afrikkalaiselle 10-lapsen yksinhuoltajaäidille kaikkia sosiaalisia etuuksia. Ja minua itseäni jonkin verran hatuttaa, että nyt suomalaisia syyllistetään ettemme ole lisääntyneet, vaikka juuri se ettemme ole lisääntyneet, on mahdollistanut koko olemassaolevan järjestelmän. Mutta hyvinvointi on jo natissut ainakin viime vuosikymmenen. On pätkätöitä ja määräaikaisia töitä. Työelämään on ujuttautunut jatkuva irtisanomisen uhka, tuottavista yrityksistäkin voi irtisanoa ihmisiä koska tahansa, että saadaan parempia osinkoja. Ihmiset elävät epävarmuudessa ja eivät uskalla ottaa riskejä asuntolainojen ja lasten suhteen. Parisuhteistakin on tullut epävarmoja ja määräaikaisia. Eivät kaikki naiset jätä lapsia tekemättä siksi, että ovat niin pinnallisia ja itsekkäitä, vaan ehkä siksi että on jatkuva epävarmuus ja stressi taloudesta eikä löydy edes kumppania. Ja kuin vielä ripotellakseen suolaa haavoille, viimeiset hallituksemme ovat enemmän huolissaan isis-taistelijoiden kelakorvauksista, kuin tekemään taloudellisia helpotuksia suomalaisille lapsiperheille. On aika epäreilua sitten vielä hattuilla päälle haluttomuudesta tehdä lapsia.

Ja kääntäen verrannollisena: missään missä syntyvyyttä ei edelleenkään säännöstellä, ei ole hyvinvointia. Siellä missä minkäänlaisia ehkäisyvälineitä ei käytetä, naiset ovat edelleen synnytyskoneita. Tämä on nyt ilmeisesti jokin poliittisesti epäkorrekti aihepiiri, koska maapallon ylikansoittumisesta ei saa puhua. Mutta niin kauan kuin tämä hallitsematon syntyvyys jatkuu, siellä ei milloinkaan voi olla hyvinvointia. Eikö ihmisoikeuksia olisi tarjota ehkäisyvälineitä väestöräjähdyksestä kärsiviin maanosiin kuten Afrikkaan? Eurooppa on jo uppoamassa hallitsemattomaan maahanmuuttoon, joka johtuu hallitsemattomasta syntyvyydestä. Ei tarvitse olla ekonomisti ymmärtääkseen, että me palaamme takaisin köyhyyteen ja kurjuuteen, sossumassimme eivät riitä koko maailmalle.

Eiväthän ne riitä enää edes suomalaisille. Suomalaisten hyvinvointipalveluista leikataan jatkuvasti aina enemmän ja jaetaan omaa hyvyyttä ylistäen laittomille maassaolijoille ja kehitysapuna Afrikkaan ruokkimaan despootteja ja pikku diktaattoreja, jotka pitävät nämä rahat itsellään joilla rakentavat palatseja ja kylpevät jalokivissä ja yltäkylläisyydessä. Kansalaiset pidetään kurjuudessa ja lukutaidottomina toistamassa samaa noidankehää. Joka ei ole koskaan johtanut mihinkään. On hulluutta toistaa samaa kaavaa ja odottaa erilaisia lopputuloksia.

Mutta pikanttina sadistisena lisänä, niille harvoille, jotka vielä uskaltavat lisääntyä ja haaveilla lapsista, on nyt sitten pitänyt lanseerata ilmastosyyllisyys ja kuinka ahneet ja itsekkäät hiilijalanjälkesi sulattavat napajäätiköitä ja jääkarhut kuolee. Tieteen kuvalehden kannessa on valkoihoinen vauva, jonka päällä on rasti. Viesti joka halutaan kertoa on harvinaisen selvä: ei valkoihoisia vauvoja. Muut vauvat ovat paljon eettisempiä ja kuluttavat vähemmän maapallon resursseja, vaikka asuvatkin Suomessa.

Olen itse lapseton nainen, minulle se oli oma valinta eikä mikään tragedia. Mutta olen tyytyväinen ratkaisuuni. Jos mitään ei tehdä ja kaikki jatkuu näin, tulevaisuudessa, melko pian tulevaisuudessa, hyvinvointivaltioita ei ole olemassa. Olemme jäävuoresta kyljen auki repineessä Titanicissa. Pelastusveneet on tosin lähetetty Välimerelle, koska eihän tämän laivan pitänyt upota.

julkaistu fb-seinälläni 13.10.2019. Päätin laittaa heti tämän tuoreen kirjoituksen myös tänne naamakirjamaailman ulkopuolelle.

Edit: muutin muutaman sanan v:llä alkavasta, muotoon Hatuttaa 🙂

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Elinalta tuli taas asiaa/ajateltavaa kyllähän se niin on , että jotain tulisi tehdä , mutta mitä ?!? Liika kansoittuminen siihen tulisi puuttua ! Eikä rahoittaa sen lisääntymistä enään sentilläkään !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Naima Aslak
Vihainen
#4

Asian vierestä kylläkin.
Vuoden 1975 jälkeen on Suomessa abortoitu noin 500 000 lasta . Hyvinvoinnin,itsekkyyden, feminismin,tyhmyyden tai vain minä päätän kehostani syiden takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Otto lapsia , kannattaisi ottaa enemmän ! Ilmeisesti niitä olisi myös Suomesta saatavana !? Kun osttaisi sopia , ennen aportin ottamista ! Ja olisi yksi vaihto ehto , muitten joukossa !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#7

Abortoitu sikiö ei ole lapsi, vaan solumassa. Raivokas purkauksesi ei liity mitenkään kirjoitukseeni, kuinka ehkäisy on aiheuttanut hyvinvoinnin. Mutta ennen kuin abortti sallittiin Suomessa, tehtiin laittomia abortteja. Ja nämä ne vasta epäinhimillisiä puoskarointeja olivatkin! Eikä niistä ole lukuja. Mutta niitä tapahtui. Mutta tämä ei ole abortti-keskustelu vaan näkökulma alhaiseen syntyvyyteen, jota valtamediassa ei juurikaan näy. Tämä näkökulma pitäisi ottaa huomioon kun nyt jeesustellaan alhaista syntyvyyttä. Toivoisin että kommentoisitte aiheesta, ettekä aiheen vierestä. Kiitos.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Jälleen Loukolta aivan loistava kirjoitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Vanhoja muistellen. Olemme olleeet aikoinaan myös noiden ”kanien lailla” lisääntyvien kärkijoukoissa. Asiaa hoidettiin lähtemällä siitolaisiksi, Amerikkaan, Australiaan tai viimeksi Ruotsiin ja joukoittain.
Noihin maihin suorastaan houkuteltiin ja sieltä löytyi elämiseen soveltuvat olosuhteet, työtä tekemällä. Nyt onkin tilanne muuttunut. Vähän jokapuolella alkaa olemaan täyttä ja työnteon kautta hankittava toimeentulo ei ole ensimmäinen tavoite, vaan päästä osalliseksi muiden hankkimista eduista.
Olemme sisäistäneet ajatuksen ”vastuunkannosta”. Eli jos lapsia haluaa, heille on myös kyettävä tarjoamaan mahdollisuudet nykykäytännön mukaiseen elämään. Tämä osaltaan johtaa pidättyvyyteen ko. asiassa.
Tätä ”vastuunkantoa” ei kehitysmaissa ole sisäistetty, joissakin holtiton lisääntyminen on jopa kunnia-asia, lähinnä miespuolisille. Häveliäisyys syistä johtuen me vielä ruokimme tätä järjestelmää, erilaisin korulausein ryyditettynä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Onko muuten kukaan miettinyt voiko ehkäisypillerit ja niiden hormonitoimintaa säätelevät aineet vaikuttaa psyykeen?
Vai mistä hitosta johtuu yhä kasvavat lasten huostaanotot ja vaikka muksuja syntyy yhä vähemmän.
Eikö tämä pohdinta ole tarkoitettu kenenkään syyllistämiseksi, vaan pohdittavaksi, että tunnetanko me todella estrogeenin kaikkia vaikutuksia.
Mistä johtuu jotkut hössötyksen jostain kolmannesta sukupuolesta ja samansukupuolisten kiinnostus toisiinsa? Ei se mitään luonnollista kehitystä voi olla. Toki kyllähän poikkeavuuksia luonnossa esiintyy, mutta tuo nopeasti kasvava määrä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#8

Voi Jeesus! Ettäkö estrogeeni aiheuttaisi muunsukupuolisuuden? Kyseessähän ovat vasemmistolaiset ideologiat, joilla aivopestään lapsia ja nuoria jo opetussuunnitelmissa! Se miksi tämä hulluus nyt leviää yhteiskunnissamme, ei liity mitenkään estrogeeniin, ehkäisyyn, e-pillereihin eikä tähän kirjoitukseen! Ei ole todellista tämä kommentoinnin taso!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Louko kaupunginvaltuutettu
#9

Tämä on yksi kirjoitus yhdestä aiheesta, jossa yritin ottaa inhimillisen näkökulman mukaan keskusteluun alhaisesta syntyvyydestä. Olen kyllä pohtinut paljon muutakin ja kirjoittanut paljon muutakin yhteiskunnan tilasta ja mikä kaikki aiheuttaa tämän hullunmyllyn joka on meneillään. Niitä löytyy tästäkin blogista muista kirjoituksistani. Pysykää aiheessa älkäkää menkö aidanseipääseen. Minäkin teen tätä täysin vapaaehtoisesti, ilman palkkaa ja omalla ajallani, että yritän kirjoittaa ja tuoda jotakin järkeä hulluuteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#10

Kysymyksessä on väestönvaihto.

Sillä niin kauan kuin maahanmuutto sekä ulkomaalaistaustaisten syntyvyys yhdessä ovat korkeammat kuin kantasuomalaisten syntyvyys, kuten asia on tällä hetkellä, on väestönvaihto väistämätön lopputulos.

Minkä takia hyvinvointi valkoisen ihmisen ”empatian” kautta- halutaan purkaa? Empatialla tarkoitan, että kaikki ovat tervetulleita- Tässä tapauksessa lisääntymisikäiset turvapaikanhakijamiehet ja naiset.

Siis miksi? Kyseessä on eliitin ja raharikkaiden tulon- siirto itselleen. Rahasampo joka tuottaa. Ensin nyhdetään suomalaiset veronmaksajat veroilla ja lopuksi eläkkeet pois.
Sitten kiristetään ”turvapaikkaorjat” töihin matalalla palkalla- Unohtamatta säätiöitä, jotka puolestaan kuittaavat valtiolta rahaa ja joiden hallituksissa nämä rahanjakajat istuvat. Nämä ainakin esimerkkeinä siihen miksi- kysymykseen.

Turvapaikanhakijoiden syntyvyyttä tuetaan, jotta tämä rahasampo saa jauhaa ja valkoisen lapsen päälle voidaan ruksia jatkossakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000