Perussuomalaiset

Eila Aavakare

Talvivaara!

Kesken eilisen Metsäpalveluyrittäjäseminaarin kantautui todella merkittävä uutinen koko Suomea ajatellen. Talvivaaran konkurssi on tosiasia, mutta se ei ollut meille kainuulaisille yllätys, eikä se saa jättää ketään kylmäksi. Luontoaktivistit arvostelivat aamun lehdissä ikävään sävyyn, että ensin oli luontokatastrofi ja sitten vielä tämä. Suurin luontokatastrofi olisi se, että kaivos jäisi sinne metsien keskelle ilman mitään toimenpiteitä. Niin ei todella voi käydä! Nyt tarvitaan tosi nopeita, harkittuja toimenpiteitä viemään kaivos tämän välivaiheen yli. Työntekijöiden ja alihankkijoiden työpaikat pitää pelastaa ja vesi- ym. ongelmat hallita. Tässä on valtiolla suuri rooli! Valtavat nikkelivarat maan uumenissa kiinnostavat varmasti kaivosasiantuntijoita ympäri maailmaa. Uskon, että tämä pitkään jatkunut epätietoisuus on alku johonkin uuteen, parempaan.

Uuteen, parempaan tämän asian käsittely johti jo eilisessä Eduskunnan kyselytunnilla. Tavallisesti siellä huudetaan, nimitellään, rähistään, joka on minua suuresti mietityttänyt. Olen itse sitä mieltä, että ÄÄNESTÄJÄT EIVÄT OLE MEILLE LUOTTAMUSHENKILÖILLE, EI EDES KANSANEDUSTAJILLE VALTAKIRJAA ANTANEET RIITELYYN, TOISEN SOLVAAMISEEN, VAAN PERÄÄNKUULUTAN SÄVYISÄÄ NEUVOTTELUTAITOA. ÄÄNESTÄJÄT OVAT LUOTTANEET, ETTÄ TEEMME KOKOUKSISSA JA ISTUNNOISSA TÖITÄ KUNTIEMME JA KOKO SUOMEN PARHAAKSI. TÄMÄ KÄYTÖS TUHLAA HYVÄÄ ENERGIAA, JOKA KÄYTETTYNÄ YHTEISTEN ASIOIDEN HOITOON, SIIRTELISI AIKAMOISIA VUORIA! Toivon uutena kansanedustajaehdokkaana, että julistetaan työrauha ja vältetään sitä toisen mollaamista. Olen ajatellut, että jos minun on pitkän linjan yrittäjänä alettava riitelemään, olen silloin väärässä paikassa. Omassa yrityksessäni oli sääntö: Jos sanoo kilpailijasta yhdenkin kielteisen, moittivan lauseen, se on lähtö takaoven kautta, etuovesta ei ehdi! Ja se toimi, yhteistyö, verkostoituminen tietyllä tasolla varmasti pätee myös poliittisessa päätöksenteossa! Kohti vaaleja hyvässä hengessä. Erimieltä voidaan olla, mutta hyvät käytössäännöt muistaen.

Tätä mieltä Kainuusta: Eila Aavakare, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Eduskuntavaaliehdokas 2015

 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000