Perussuomalaiset

Björkbacka Kalervo

Perussuomalaisten ”hajoamisesta” Lapissa

Kokoomuksen puoluesihteeri ja Lapin piirin puheenjohtaja pohtivat vaaliliitto uutisessa Lapin Kansassa 25.8.2018 Perussuomalaiset puolueen tilannetta. Heille on epäselvää, mikä puolueemme tilanne on kesäteatterikesän 2017 jälkeen. Kuten tiedämme, kesäteatterikesän jälkeen puolueesta erkaantui eduskuntaryhmän hajottajien mukana pienen pieni ryhmä, kuten gallupitkin sen osittaa. Kesäteatterin tarkoitushan olikin hajottaa Perussuomalaiset puolue, niin suureksi uhkaajaksi se vanhoille puolueille oli jo käynyt. Mutta kovin pieneksi ”tussahdukseksi” se sitten kävi, oliko keskusta ja kokoomus saaneet väärää tietoa sisäpiiristä, todennäköisesti.

Lapissa vaikutus oli dramaattinen. Uusia jäseniä ja puolueesta aiemmin eronneita tuli takaisin ”ovista ja ikkunoista”. Syy eronneiden palaamiseen oli hallitustyö. Kun oli tärkeämpää saada itselle paras pesti hallituksesta, siinä jäsenkenttä unohtui sekä omat yhteisesti hyväksymät ohjelmat. Tietysti joissain asioissa voi antaa periksi, mutta kovin oli hampaatonta puolustaa kentänväen toiveita. Elettiin kuin kahdenkerroksen väki. Eliitti pilvissä, kenttäväki kellarissa, pimennossa.

Henkilökohtaisesti en ole koskaan saanut sellaista viesti ja soitto määrää, minkä kesäteatterikesällä 2017 koin. Olin tietysti hieman hämmentynyt tilanteesta, mutta tietysti myös tyytyväinen. Koko kesä meni yhteydenottojen vastailuun, enkä juuri muuta tuolta kesältä muistakaan. Jäsen määrää, joihin itse olen laittanut suositukseni, en enää muista, kun niitä oli niin paljon. Mutta vuosina 2012-2016 hankin puolueeseen noin 3-5 uutta jäsentä, ei paljoa kyselty, hiljaista oli. Viimeksi puolueeseen liittyi kaksi uutta jäsentä, kun puolueemme puheenjohtaja täällä Rovaniemellä vieraili 19.8.2018, niin vakuuttuneeksi hän sai uudet jäsenet. Puolueesta eronneiden ja uuteen perustettuun puolueeseen liittyjien määrä on sormissa laskettavissa, vähäistä. Heitä lähti ainoastaan Rovaniemeltä, Kemijärveltä sekä Sodankylästä, ei juuri muista Lapin maakunnan kunnista.

Perussuomalaisten Lapin piiri nimeää syksyn aikana kansanedustajaehdokkaansa. Kiinnostusta on koko laajasta maakunnasta. Yhdistysten jäsenistö valitsee ehdokkaansa keskuudestaan ja esittävät piirille. Perussuomalaisilla on toimivia yhdistyksiä Lapin maakunnassa 17 ja paluun tekee muutama kunta.

Lapin Perussuomalaiset jatkaa kohti vaaleja yhtenäisempänä ja vahvempana kuin koskaan aiemmin ja varsinkin kesäteatterikesän jälkeen. Tavoitteemme tietysti on saada kaksi kansanedustajaehdokasta läpi tulevaan eduskuntaan. Kaikista yrityksistä huolimatta emme ole lannistuneet, kuten Lapin Kansan toimittaja 21.8 yritti hämmentäen meidän kenttää. Lehti teki oikaisun heti nettiversioon ja sitten oikaisun seuraavanpäivän printtiversioon. Minun mielipide kirjoituksen nimeni perään oli merkitty loikkareiden eli sinisten puolue.

Edelleen Perussuomalainen

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Matti L
Tyytyväinen
#1

Hyvä Kassu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sininensydän
Iloinen
#2

Kesäteatteri, ei vaan ihan normaali puolueen jakautuminen, joita on tapahtunut pilvin pimein historiassa. Kyllä ihan jokainen vähänkin älyä omaava tajuaa, että jos puoluejohtoon tulee 2 henkilöä, eli Jussi ja Hakkarainen, jotka kummatkin ovat saaneet tuomion rasismista ja vielä niin, että Soinilaiset potkittiin pois valinnoista, niin tietysti kiehuu. Timolle ei pidetty kesäteatterissa edes kiitospuhetta, vaan heitettiin syrjään ku rukkanen. Teatteria oli nykyisen PS johdon ja hännystelijöiden toiminta ja näyttää olevan edelleen. Tolla menolla ei hyvä heilu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jeremias
Tyytyväinen
#4

Vai heitettiin Timo sivuun kuin rukkanen. Kyllä Timoa muistettiin, ken muistaa ken ei. Mutta ei tainnut sujua kuin strömsöössä, kuten oli suunniteltu. Marginaalissa, mikä marginaalissa, siellä ei aurinkoa ja sinitaivasta näy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000