Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Venäjän kirkon mukaan olemme "saatanan vallassa"

Kun sanottiin lännelle kyllä…

Aikoinaan Venäjän keisarinna Katariina Suuri keräsi vuonna 1767 heinäkuun 30 pnä oman valtakuntansa ”lakiasäätävän komitean” ydinhenkilöt Pietariin. Nämä kokoontuivatkin peräti 5 kertaa lukemaan ja keskustelemaan keisarinnan henkilökohtaisesta aloitteesta syntyneestä ”Nakaz” kirjasesta.

Sanan ”nakaz” voisi kääntää ehkä paraiten sanalla ”evästys” mutta kun keisarinna sen aikoinaan omassa ylhäisessä ja majesteetillisessa persoonassa pyhitti siitä tuli enemmän ”ohjeistus” (Наказ Екатерины II Комиссии о составлении проекта нового Уложения).

Kyseinen ”ohjeistus” oli kirjoitettu valistuksen hengessä osoittamaan, että Venäjän keisarikuntaa hallittiin ”lain”, ”hyveen” ja ”valistuksen” hengessä. Todellisuudessa se oli kumarrus silloisille länsimaisille aatteille ja Ranskan silloisille valitusfilosofeille – erityisesti Montesquieu’n ”De l’esprit des lois” teokselle. Se oli keisarinnan tunnustus sille, että Venäjän esikuvana oli Länsi.

Kun sanottiin lännelle ei…

Pari päivää sitten Moskovan ja koko Venäjän patriarkka ja Venäjän kirkolliset piirit tekivät päinvastaisen teon. Hänen mukaansa Länsi oli satanismin pauloissa ja Venäjä käy pyhää sotaa ”kollektiivista länttä” vastaan.

Tämä kanta esitettiin maaliskuun 27 pnä kokoontuneessa XXV yleismaailmallisessa venäläisessä kansankokouksessa. Nimi on kummallinen. Kysymyksessä ei ollut yleismaailmallinen kokous eikä se edustanut kansaa.

Kokous julkaisi oman ”Nakaz” evästyksensä. Sen nimi oli ”Venäläisen maailman nykyisyys ja tulevaisuus” ( Наказ XXV Всемирного русского народного собора «Настоящее и будущее Русского мира» / Официальные документы / Патриархия.ru (patriarchia.ru)). Asiakirja oli kuten professori Timo Vihavainen blogissaan totesi: irvokas juttu (https://timo-vihavainen.blogspot.com/2024/03/irvokas-ilmio.html

Irvokas ilmiö

Ylösnousemuksia Pääsiäinen on ortodoksisen kirkon suurin juhla. Siinä huipentuvat sekä Kristuksen sovitustyö, että toivo ylösnousemu…

timo-vihavainen.blogspot.com

).

Julkilausumassa todettiin, että ”sotilaallinen erityisoperaatio” oli nyt ”pyhä sota”, jota Venäjä kävi kamppailussaan ”lounaisen Venäjän kansalliseksi vapauttamiseksi.

Sen mukaan ko. sodassa puolustetaan venäläisten elämää, vapautta ja valtiollisuutta; Venäjän sivilisaatiollista, uskonnollista, kansallista ja kulttuurista identiteettiä, venäläisten oikeutta elää yhden Venäjän rajojen suojassa.

Sota oli ennen kaikkea ”pyhä” siksi, että sitä käydään “globalismia” ja “satanismin alle” valtaan joutunutta Länttä vastaan.

Samoin patriarkka tässä tilaisuudessa pidetyssä puheessaan totesi, että migraatio hajottaa Venäjää. Kirkon pää vaati kovaa politiikkaa islamia vastaan ja ennen kaikkea konservatiivista perhepolitiikkaa ja kristillisia arvoja.

Tässä yhteydessä Crocus Cityn syylliset mainittiin patriarkan puheissa esille todisteena tästä islamin vahingollisuudesta. Ortodoksisuuden pitäisi olla jonkinlainen yliuskonto jokapuolella Venäjää – myös islamilaisissa tasavalloissa (Tatarstanissa ja Tšetšeniassa). Kyseessä on kova lausunto ja kiistää ns. valtiollisen uskontopolitiikan aksiooman siitä, että Venäjällä on neljä tasa-arvoista traditionaalista uskontoa.

Kuka ja ketkä takana?

Venäjän ortodoksikirkko maksaa tällä ”evästyksellä” täyttää hintaa siitä, että se on Putinin Venäjän erityisessä suojeluksessa. Kirkko oli aikoinaan keisarillisen Venäjän kanssa avioliitossa ja oli sitä myös välillisesti neuvostoaikana – KGB valitsi piispat ja ohjaili kirkkoa omissa ulkopoliittisissa suunnitelmissaan. Se siunasi Afganistanin sodan, Tšetšenian sodat, Georgian 080808 sodan.

Mielenkiintoista kyllä Krimin miehittämisen jälkeen 2014 se ei uskaltanut sitä tehdä. Syynä oli se, että Krim jäi Kiovan Moskova-mielisen kirkon alaisuuteen ja patriarkaatin piti pitää suhteita tästä syystä myös Ukrainaan. Vuoden 2022 hyökkäys hyväksyttiin heti sen jälkeen Ukrainan Moskovan patriarkaattille alistettu kirkko oli irronnut siitä.

Kirkkoa on myös yritetty käyttää hyväksi ulkomaisissa operaatioissa; Venäjän patriarkaatti on surutta politikoinut ja pyrkinyt riistämään itselleen johtoaseman lännen ortodoksikirkoissa. Kirkon hierarkian takana on hahmoja kuten miljardööri Konstantin Malofeejev, joka on ollut luomassa omaa media imperiumiaan ”Tsargrad” (viittaus Konstantinopoliin) ja viemässä kirkon ”paleokonservatiivista” viestiä myös USA:han.

Edellä mainittu ”Yleismaailmallinen” kokous on itseasiassa Malofeejevin bulvaani; se on hänen rahoittamansa ja hänen ideoimansa hanke kuten olen tutkimuksessani ”Putinin perukirja” (Docendo, 2024) osoittanut. Mainittakoon myös se, että kyseinen Malofeejev oli ensimmäisiä, joka Crocus-Cityn terrorinteon jälkeen kertoivat, että syypää on Ukraina.

Näiden ns. uskonnollisten toimijoiden lisäksi on tietysti Aleksandr Duginin johtama ideologistiryhmä, joka näkee myös Ukrainan sodassa eskatologisia piirteitä, joissa Perkeleen valta yrittää kukistaa Kristuksen ja hänen maalliset palvelijansa venäläiset. Hänelle teologiset pohdinnat ovat vieraampia mutta ajatus hyvän ja pahan taistelusta on hänen ideologiassaan ratkaisevan tärkeä; mikäli Ukrainaa ei voiteta ja Länttä masenneta niin edessä on Venäjän ja venäläisyyden tuho.

Henkistä mobilisaatiota nostetaan nyt tosimielessä

Presidentinvaalien jälkeen Putin on lähtenyt ns. selvittämään välejään epälojaalien kanssa. Crocus Cityn terroriteko on myös antanut aihetta nostaa tarkkaavaisuutta. Venäjä aloittaa 1. huhtikuuta asevelvollisten kutsumisen riveihin – 150 000 miestä astuu palvelukseen.

Sodan jatkoa varten on nostettava sotamotivaatiota. Samalla kun kirkko saarnaa pyhää sotaa niin television vihansaarnaajat maalailevat venäläisille ”tilulii” tulevaisuudenkuvia, joissa Venäjä yltää Lissabonista Luhanskiin saakka. Kyse on lapsellisesta uhosta mutta tämän kaiken tarkoituksena on näyttää, että Venäjä ei nyt peräännyt. Tässä Putinin ns. gopnik-tausta näkyy hyvin. Putin oli nuoruudessaan gopnik – ts .nuorisohuligaani, jonka kunniakoodina oli taistella aina loppuun saakka. Periksi ei saa antaa.

Sota vai rauha?

Venäjän sisäinen tilanne on nyt äärimmäisen mielenkiintoisessa vaiheessa. Väkivalta on hiipinyt venäläiseen yhteiskuntaan sisälle ja siihen on myös sekoitettu uskonto. Kysymys sodasta ja rauhasta saa uutta kierrettä; tuleeko terrori-iskuja lisää? Entä kenelle Crocus Cityn terrori-iskun syyllisyys loppujen lopuksi langetetaan? Kuka käyttää tätä iskua ketä vastaan sodan ja rauhan pelissä?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


22 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Sen voisi ymmärtää , silläkin tavoin , että kun sanotaan , ettei väellä eikä voimalla ,vaan minun hengelläni sanoo : Herra Seepaot !!? Tämä nato olisi jotain , väellä ja voimalla yrittämistä !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Piruhan Suomessakin on vallankahvassa, eikä kansa voi sille mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Venäjällä on pyhä tehtävä. Pelastaa Eurooppa islamista. Päivä päivältä tuo näyttää todennäköisemmältä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Fossiilivapaa EU, kuin talouden luuviulu
#6

Päivä päivätä näyttää yhä selvemmältä, että meidän on pelastettava Eurooppa Venäjältä. EU:n ydin alkaa haisemaan päivä päivältä DDR:N ruumiilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Näin on, EU:n talous syöksyy pikajunan vauhtia päin seinää, ja korppikotkat kiertelevät jo talouden yllä, sijoittajat kärkkyvät vetytalouksiin sijoittamisia, miljardeilla, kunhan valtioilta heruu riskimiljardeja tukirahaa vihreään siirtymään. EU on tullut hulluksi, vain parissa kymmenessä vuodessa. Kiinassa käynnistyy päivässä kaksi uutta hiilivoimalaa, ja hiilen hinta on todella alhaalla. Vain idiootti kuvittelee, että EU:n talous kestää ilman vientiä, jossa energian hinta on yhtälössä kaikkein tärkein osatekijä. Vihreät ovat suitsuttaneet päättäjille jotain anaalirauhasen tuoksua, joka laittaa vihreät hormonit liikkeelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Juuri näin, kirkkoa tässäkin muistaen, kivihiiltä riittää maailmalla sadoiksi vuosiksi, ja se on halpaa. Kivihiilestä voidaan valmistaa käytännössä melkein mitä tahansa, vaikka lääkehiiltä tai nestemäisiä polttoaineita. Se, että siitä joutuu maksamaan päästömaksuja, ei ole peruste sen kalleuteen, päästömaksuja maksaa ne, jotka ovat hölmöjä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Täsmälleen näin, luoja antoi tämän pallon meille hiilineen päivineen, eikä vaatinut mitään päästömaksuja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Totisesti, luoja järjesti meille turvallisen hiilen. Kuoren hiili on suurelta osin luonnon reaktioiden tuotosta, ei vain muinaisten hiilimetsien jäännöksiä. Maapallon historian ajan, kun vesi alkoi maapallolla kiertämään, siihen absorboituu tietty määrä hiilidioksidia, jolloin molekyylin rasko kasvoi, syntyi sateita, ja hiilidioksidipitoinen vesi kiertyi maankuoren kautta meriin. Kuoren hapettuvat materia pelkisti hiilen ja vetyosat rikastuivat maankuoren uumeniin mm. metaaneiksi, ja vanhimmat hiilet syvimmällä antrasiitiksi, joka onkin puhtain maankuoren kivihiilistä. Näin prosessi jatkuu ajasta aikaan, kunnes maankuoren osat ovat hapettuneet läpikotaisin, joskin mikrobit kykenevät hyödyntämään kuoren happea varsin syvälle, joten pelkistymisreaktiot jatkunevat vielä miljoonia vuosia, ja tuottaa ns. fossiilisia non stoppina, ei vain pinnan fossiilisten muodossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kirkolla myös velvollisuuksia
#22

Näin on, ydinvoima on ihmisen oma keksintö ja turvallisuus rajallinen kehitelmä, joukkotuhoon johtava energiantuotantomenetelmä. Kivihiilivoima kestää aikaa ja sitä riittää. Ydinjätevarastot voivat kestää satoja tai tuhansia vuosi mantereiden mullistuksia vastaan, mutta varmasti kymmenien tai satojen tuhansien vuosien varrella mullistuksia tapahtuu, ja siihen mennessä kertyneet ydinjätteet tuhoaa ihmiskunnan säteilynsairauksiin. Nykyihmisellä ei ole oikeutta tuhota tulevat sukupolvet tämän ajan virheillä. On siis kestettävä vaikka sitten asteen kovempia helteitä, josko ne edes siitä vähäisestä hiilidioksidista edes johtuvat. Kirkonkin tulisi puolustaa tulevien sukupolvien olemassa olon oikeutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Kyllä Venäjän kirkko on oikeassa !

Muutama esim.

1. Homotus jatkuu kiivaana eikä lieve ilmiöille korvaa lotkauteta ,Lapsia huumataan ja raiskataan, Peniksiä katkotaan , Uros sialla panetataan perseeseen ,Lapsille mainostetaan kouluissa ym. Homotusta lapille jotka ei ole edes perinteisen seksin 16 v. suoja ikää saavuttaneet jne..

2. Huumehörhöyttä kannustetaaan Hallitusten taholta

3.Fossiili vapauden ja Ilmasto perseilyn varjolla tuhotaan talous

4. Bysselin Miljoona virkojen toivossa Poltiikto velkaannuttaa Eu alueen korviaan myöten ennen kun koskurssi koittaa.

5. Eu alkoi sotimaan yhden maailman kolmesta olevan sotilas mahdin kanssa Ukrainan maa perästä !
Sotilas mahdin joka on Ydinaseissa mitattuna ehdoton maailman ykkönen !!!

Tämä on aivan järjetöntä touhua !!!
Ainoa järjissään oleva Politikko on Paavo Väyrynen !

Nyt meneillään olevat säästöt menee kaikki lyhentämättöminä Ukrainan sotaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Miksi saatana sotia tuollaisesta paska maasta ?

Vittuako me Eu kansalaiset sillä tehdään ?

Ois annettu olla sen rauhassa itsenäisenä ja Venäjän Huorana (Elättinä)

MIKSI HELVETISSÄ EU RAJOJA PITI YRITTÄÄ SIIRTÄÄ ??

Vaikka jokainen järkevä tiesi etukäteen 100 % varmasti ettei se tule onnistumaan !

Vaikka lasketaan koko Eu:n sotilas vahvuus yhteen me häviämme 10-0 ryssille
Oli Aivan turha edes yrittää sotia niitä vastaan !

Miettikääpä vähän paljonko kuluja tuosta paska maasta tulisi Eu:lle ja Suomalaisille jos se olisimme saaneet sodittua itselle (Eu:lle) ???

Suomalaisten pitää toivoa että Venäjä valtaa sen koko paskan ja sitä parempi mitä nopempaa että loppuu rahan meno sinne !

Venäjän kirkko on täysin oikeassa !

Miten saatana Suomen kansa on niin tyhmää että lähtee mukaan Politikkojen sota retkille ja hullutuksiin mukaan ????

Vittuko eihän ne Politikot koskaan itse sodi ,vaan ne käskee nuoria miehiä tappamaan ja tepetuksi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Politikot hyötyy aina sodasta rahallisesti voitti sotaa tai ei se on ollit aina niin jo ennen ajanlaskun aikua ja tulee olemaan…

Rahan takiahan sitä soditaan eikä minkään muun takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Venäjä yrittää pelastaa Venäjän federaation islamilta, mutta EU:n alueelle Venäjä ”syöttää muslimeja” kovaa vauhtia. Esim. nyt Suomen itäraja.

Kreml ei ole ajatellut asiaa loppuun asti. Haluaako kreml tosiaan Venäjän länsirajan taakse muslimienemmistöisiä maita?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Parempi pitää pirut rajan takana kuin sisällä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Juuri niin Ryssät,Natsit ja Terroristi Muslimit rajan takana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#3

Eikä tämä ole sitä mitä Raamattu on ennustanut tapahtuvan ennen loppua? Pirun edustaja on Venäjän kirkon nokkamiehenä, vihreät tuhoavat ja islam islam valloittaa Eurooppaa. Tapojen höltyminen kuuluu lopunaikaan kuten maahanmuuttokin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Suottaapi se olla niinkinnii että jotta mualimanloppu on kosolti hyvinnii lähellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Muistellaan mitä on sanottu!
Tyytyväinen
#13

Kannattaa lukea Tuukka Saimenen mm. rajalainsäädäntöä koskevan blogin pitkä ja maamme ongelmat kiteyttävä kommentointiketju ”MUISTELLAAN MITÄ ON SANOTTU”!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Panettiko keisarinna itseään hevosilla?
#4

Blogisti mainitsee Venäjän keisarinnan Katariina Suuren.Eikös tämä kyseinen Katariina Suuri,ollut se,jolla oli harvinaisen suuri?Ja piti oikein rakentaa sellainen teline,missä keisarinna oli jalat levällään.Jotta hevoset pystyivät”panemaan”keisarinnaa? 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Suuressa maassa kaikki on suurta! 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Suomen evlut kirkon toimintaa seuratessa on siellä jotain saatanallista toimintaa käynnissä, kun homot hyppii silmille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Sodoman ja G omorran hävitys ” olisi hyvä muistaa !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000