Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Puoluesihteeriksi? Miettikääpä vielä…

Minua on pyydetty osallistumaan perussuomalaisen puolueen puoluesihteeri vaaliin. Toistuvasti.

Pyyntöjä on tullut ympäri Suomea. Piirien edustajilta, kansanedustajilta ja ihan normaaleilta perussuomalaisilta jäseniltä.

Keväällä totesin kaikille pyytäjille yksikantaan, että en ole lainkaan kiinnostunut. Ja että kaikki voimat on laitettava vaaleihin ja että on ehdottomasti tuettava nykyistä puoluesihteeriä. Mihinkään eriseuraan ei ryhdytä!

Vaalien jälkeen nämä tiedustelut ovat yleistyneet ja koventuneet. Olen ollut penseä näille pyynnöille. Puhunut joillekin ehkä vähän epäystävällisestikin.

Mikä on puolueen etu?

Nämä pyynnöt ovat tietysti askarruttaneet minua.

Meillä oli Simo Grönroosin kanssa rehti kisa vuonna 2019 ja hävisin siinä parilla äänellä. Kentän ääni ratkaisi ja pulinat pois! Tänä vuonna saatiin petrausta vuoden 2017 vaalitulokseen. Miksi siis ruveta tähän?

Ja ennen kaikkea mikä on puolueen etu?

Toiveiden ja kunnianhimon tynnyristä ei nimittäin riitä kaikille sopivia paikkoja. Ovatko kaikki uusien asemien hakijat selvillä mitä se merkitsee, jos jotain saavuttaa? Kovaa ja armotonta työtä. Vastuuta. Onko tämän kansanliikkeen etu, että juuri tämä nimenomainen henkilö pääsee juuri tähän asemaan?

Ja sitten se kaikkien kysymysten kysymys: rikkooko kova kilpailu puolueen yhtenäisyyttä? Kunnianhimo ja pyrky liittyy politiikkaan mutta se ei saa rikkoa yhteisen puolueen henkeä. Me voimme kovastikin keskustella mutta emme saa nujuta keskenämme.

Klassisena esimerkkinä tietysti on Jyväskylän 2017 puoluekokous, jossa monien onnettomien kunnianhimo voitti heidän omantuntonsa ja puolueen edun vaatimukset. Ajateltiin, että nyt se ministeripalli on ihan lähellä ja että nytpä pääsen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi tahi puoluesihteeriksi. Moni lankesi. Ylpeys ja ylimielisyys synnytti ”sinisen” ryhmän. Puolue kuitenkin voitti omanvoitonpyytäjät ja käänsi selkänsä pelureille. Puolue ei alkanut palvoa ”kultaista sonnia” tai Isoa Soinia vaan päätti itse. Good riddance Timppa!

Me perussuomalaiset päätimme ominpäin. Ilman median ja Yle-tuputtajien avustusta. Ilman ruplia tai dollareita.

Empivä kyselee…

Olen kysellyt puoluesihteeriksi minua kyselleiltä näitä edellämainittuja kysymyksiä. Ja ennen kaikkea sitä mikä on puolueen etu – miten voimme saada seuraavan puoluejohtajan pääministeriksi? Miten kentän ääntä voidaan kuunnella? Miten se tavallisten ihmisten puurtaminen kenttätyössä voidaan huomioida? Ettei meille syntyisi ”kermaa” ja ”kahden kerroksen väkeä”?

Eräs näistä puolueen viisaista ja vakaista veteraaneista totesi näihin kyselyihin jotenkin seuraavaa: asiaa on tiedusteltava kentältä. ”Äläkä Arto turhaa murehdi; laita työkintaat eteiseen valmiiksi. Jos kenttä todella niin haluaa niin sinä tulet puoluesihteeriksi. Et voi sille mitään. Jollei se sitä halua, niin kyllä se sen kertoo senkin. Mutta ennen kaikkea – kysele”. Tai lainaten erään viisaan perusnaisen meemiä – puput voivat mukeltaa tammen taimia mutta se kasvi on niin sitkeä, että se ei kuole.

Se kasvaa uudestaan.

Kysymysten kysymys: miten tuetaan kenttää?

Kassu Björkbacka Lapista tiivisti asian erittäin viisaasti.

Toivon, että kaikki mahdolliset ehdokkaat – niin puheenjohtajiksi tai puoluesihteeriksi haluavat – miettivät hänen blogiaan. Kassu pohti siinä kentän äänen kuulumista (https://blogit.perussuomalaiset.fi/bjrkbacka-kalervo/puoluesihteerikin-tarkea/).

Tärkein hänen kysymyksistään oli: ” Miten tuetaan kenttää sen työssä, mitkä lääkkeet siihen, että he jaksavat puurtaa vapaaehtoisesti?”.

Kassu tietää. Hän on Lapista!

Ja näinhän se on: meidän kenttä puhuu. Sitä pitää vaan osata kuunnella isoilla korvilla.

Osallistu keskusteluun!


14 kommenttia
Utelias
#1

Meillä täytyy olla vaihtoehtoja. Myös puoluesihteeriksi. Perussuomalaiset tarvitsee nyt myönteistä ”Korsimoa” kenttä- ja järjestötyömme koordinaattoriksi. Koneistomme ei ole alkuunkaan valmis. Tekemistä ja kehittämistä riittää yllin kyllin. Paikallisyhdistystoimintamme puutteilla annamme koko ajan itse etumatkaa kilpaileville puolueille. Emme kykene hyödyntämään kaikkea potentiaalista kannatusreserviämme. Puoluesihteeriltä vaaditaan poliittista oivalluskykyä, terävää kynänkäyttötaitoa, laajaa järjestöosaamista, johtamistaitoja ja organisointiosaamista sekä täydellistä antautumista työllensä. Oman poliittisen mukanaoloni ja toimintani aikana parhaat tuntemani puoluesihteerit ovat olleet Eino Poutiainen ja Urpo Leppänen. Näistä parhaista päivistä on aikaa vierähtänyt jo liiaksikin. Vetoan vastuuntuntoosi olla käytettävissä tähän tehtävään toistamiseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos 😕 RAKAS Artokin. Jospa sinä nöyränä Perussuomalaisena, Ja Pappina toistat vanhan Miehen perässä: Minä Arto asetun SIIHEN tehtävään: Mihin TaivaanIsä On Minut tarkoittanut, puolueemmekin parhaaksi. Kyllä minä Sen Sitten sydämessäni Tiedän, KOSKA Hän Jo, edeltä KAIKEN valmistaa. Sanotaanhan, että Hän Sen edeltäkäsin Tekee. Rukoillaan. Et ole yksin Arto. Kiitos 😕 . Siunaten LASSE, HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#6

Meidän perussuomalaisten pitää ymmärtää että maailmalla on menossa ideologinen sodankäynti globalistien ja kansallismielisten väillä. Tähän sotaan tarvitsemme kunnon opettajaa. Nyt ei sodita konekivääreillä ja tykeillä kuten 100 vuotta sitten, vaan netin kautta vaikutetaan suoraan ihmisten mieliin. Tätä kutsutaan värivallankuomoukseksi. Tämä sota ei ole monellekaan tuttua. Yri Betzenov opettaa miten sen sodan rintamalinjat etenevät ja miten siinä käydään mottitaisteluja sekä hyökätään ja viivytetään. Arto Sinulla saattaa olla opettajan lahjat tähän, mitä puolue nyt eniten tarvitsee.

Pentti K.
Sotilaspassissa Konekiväärikomppanian päällikkö

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arto
Tyytyväinen
#7

Kiitos Pentti! Tärkeä pointti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#8

Hei. Kiitos 😕 ILOINEN Pentti Korhonen Artolle suunnatusta, kannustavan houkuttelevasta kirjoituksestasi. Toivotaan Ja Rukoillaan, että SINUN Ei Tarvitse NOITA konekiväärimiehiä SUOMESSA ”akiteerata”, Ettei Meidän ❤️ Perussuomalaisten asemaa horjuteta Koskaan ”miekkaväkivallalla”. Sanonta: ”Puhutaan Se auttaa: OLKOON SUOMEN VALTION VALTTI KANSAINVÄLISISSÄKIN ASIOISSA. RAKASTETAAN TOISIAMME, JA PYYDETÄÄN ISÄLTÄ LISÄÄ, SITÄ HERKKUA. Kiitos 😕 . Siunaten, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Näin puolueen ulkopuolelta voin sanoa että jos olisin valitsemassa sihteeriä. Jos Ossi Tiihosesta ei tule puheenjohtajaa silloin hänelle voi pestata sihteerin paikan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#4

Pääasia on , että peli on rehellistä !! Ettei aleta juonittelemaan , niinkuin Siniset silloin , eivätkä hyväksyneet , äänestyksen tuloksia !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#5

Nyt oikea asenne vaaleihin: ei tunteella ja ulkonäön perusteella, vaan arvioimalla kuka parhaiten osaa tehtävät. Olemme menossa sekasortoisia aikoja kohden. Esimerkiksi Mannerheim venäläisenä kenraalina osasi sotia venäläisiä vastaan ja Paasikivi pankinjohtajana osasi raha-asiat. Taas Kekkonen osasi keskustella ja juoda vodkaa venäläisten kanssa. Eipä ole nykyisistä tytöistä saunomaan Putinin kanssa ja kilistelemään ryyppylaseja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000