Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

"Nyt toreille...usotsie nuori poika?..."

Tässä tarina kahdesta kohtaamisesta.

Helmikuun 10 pnä. Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio-saliin oli kokoontunut yli 60 ihmistä. Kaikki eivät mahtuneet istumaan vaan jäivät eteiseen. Oli tunnelmaa. Käteltiin ja rupateltiin yhdessä.

Kokoontumisen aiheena oli uusin kirjani ”Vapaan pudotuksen Suomi”. Kerroin järvenpääläisille kuulijoilleni teokseni pääteemoista; Suomen lähihistorian vaiheista, moraalikadosta ja Ukrainan kriisistä.

Siinä jossain puolivälin paikkeilla tajusin sen mikä näissä tilaisuuksissa on parasta. Se on ihmisten kohtaamisen salaisuus: jokainen näistä salissa istuvista on kuin kirja – kuin paksu romaani ja jokaisella on tarina kerrottavana.

**

Eilen Tyyni Tuulio saliin mahtui valtava määrä kokomusta, tietoa; elämän iloja ja suruja. Nyt he olivat yhdessä ja keskustelun myötä tästä joukosta tuli kuin yksi – jokainen oli mukana oma tavallaan ihmisenä ja lähimmäisenä.

On suuri etuoikeus päästä tällaisiin kohtaamiseen. Joka kerta kun astuu heidän eteensä joutuu kysymään itseltään: olenko minä arvollinen tähän? Osaanko kohdata jokaisen rehellisesti ja aidosti?

Palkitsevinta oli ihmisten lämpö ja se, että heidän rohkeutensa ja myötätuntonsa kannatti puhujaa. Oli vähän samanlainen olo kuin isolla valtamerilaivalla, joka kaikesta koostaan huolimatta pysyy pinnalla.

**

Eilen. Järvenpään karjalaisten tapaaminen. Väkeä oli. Puhuin Ukrainan kriisistä ja Suomen kohtalosta.

Lopulta laulettiin Karjalaisten laulu – ”…onko maata armaampaa…”. Päätteeksi puhujalle annettiin Karjalan puna-mustat villasukat…

Sitten joku ystävällisistä vanhemmista naisista loihi sanomaan: ”…siehän oot ihan karjalais-poika…tule meijän porukkaan mukkaan...”

Mitä siihen osaisi sanoa? Pala oli kurkussa…

Ei muuta kuin toreille ja kaduille puhumaan tärkeistä asioista – kyllä kansa kantaa meidät eteenpäin!

Usotsie?

**

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Eilen solmittiin Minsk II. Jatkuuko sota vai eskaloituuko se. Siitä enemmän Radio Ravun ”Dosentin iltapäivässä”. https://soundcloud.com/radiorapu/tiistai-iltapaiva-dosentin-vastaanotolla-102?in=radiorapu%2Fsets%2Fartoluukkanen. Mukana FT Pekka Kauppala. Asiantuntijoiden puhetta – ei Ylen arvailua tai sössötystä.

pps. Katsokaa myös: www.artoluukkanen.com. Siellä on uusia kuvia 6.2. tapaamisesta. Pj. Soini oli paikalla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
ritu
Vihainen
#1

Tehkää nyt jotakin tuon kreikan suhteen!!!kohta meidän rakas kotimaa SUOMI on kerjäläisten maa jossa kaikki Se menetetään jonka olemme aikoinamme saavuttaneet!!!missään nimessä Perussuomalaisten johtohahmot ette saa hyväksyä uutta lainaa Kreikkaan!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

KariJuhani
Hämmentynyt
#2

Mitä tuumit ”Ritu”, jos me äänestäjät ”tekisimme” ensin oman osuutemme ja noin 700 000 – 800 000 ääniemme voimalla äänestäisimme kevään ek-vaaleissa itsellemme ”uuden valtion”, joka kutsuisi koolle toiminta- ja päätöskykyisen hallituksen selvittämään niitä keskeneräisyyksiä, mitä esim. Katainen / Stubb ovat heille jättäneet?
Iltasanomat kirjoittaa tänään ystävänpäivänä niin, että Kreikan aika yhteisvaluutta eurossa alkaa olla ohi. Uutta jättiluokkaa olevaa tukipakettia tuskin hyväksyy kukaan, tuumii ( myös ) Timo Soini.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1423889407829.html?pos=ok-nln

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000