Perussuomalaiset

Arja Suuronen

Oulun valtuustossa puheenjohtajan (kok.) ääni ratkaisi

5.10.20 Oulun kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan koulusihteeripalvelut sekä Oulun Tilapalvelujen ruoka- ja puhtauspalvelut ulkoistettiin.
Kuntavaaliehdokkaana ja Oulun Perussuomalaisten jäsenenä olen äärimmäisen pettynyt äänestyksen tulokseen. Petyin myös siihen, että puolueeni valtuutetut eivät yhdistäneet voimavarojaan vastustamaan ulkoistamista eli yksityistämistä. Jokainen valtuutettu (PS) äänesti oman kantansa mukaan niillä tiedoilla, mihin oli perehtynyt.He eivät yhdistäneet voimavarojaan ulkoistamista vastaan. Tämän seurauksena tapahtui äänten jakaumaa: 2 valtuuston jäsentä kannatti ulkoistamista, 2 vastusti (iso peukku) ja 1 ei ehtinyt äänestää, eikä varaa saatu tarpeeksi ajoissa paikalle syystä tai toisesta. Valtuuston äänet menivät tasan ja Valtuuston puheenjohtajan (Kokoomus) ääni ratkaisi ulkoistamisen hyväksi. Uskomaton sirkus, mitä ei olisi pitänyt tapahtua näin tärkeässä äänestyksessä.
Äänestyksen lopputulos on herättänyt epäilyn siemenen siitä, muistavatko he kenen asialla ovat. Demareiden hienostelupolitiikan seurauksena työväenluokka ja pienyrittäjät ovat löytäneet perussuomalaisen sanoman omakseen. Äänestäjiä ja kenttäväkeä tulee kuunnella, mikä on heidän toive. Yksityistämisen puolesta äänestäneet valtuutetut selittelevät tulostaan parhain päin lehtien palstoilla. Äänestäjä unohtaa, antaa anteeksi, antaa uuden mahdollisuuden tai kääntää selän seuraavissa vaaleissa.

Oma kantani on ollut selvä alusta lähtien ja toivoin toisenlaista lopputulosta. Kaupungin tärkeiden palveluiden ulkoistaminen yksityiselle luo epävarmuutta työntekijöille ja mahdollistaa työehtoshoppailun, missä pienituloisen työntekijän toimeentuloa heikennetään. Tuoreessa muistissa on vielä Kikyn kolmivuotinen sopimus ja leikkaukset, jotka kohdistuivat yksipuolisesti kunta-alan julkisen sektorin työntekijöihin. Samanaikaisesti johtajien palkkoja korotettiin kunnissa. Muun muassa viime keväänä Avi joutui puuttumaan eräiden yksityisten hoivakotien toimintaan vakavien laiminlyöntien takia. Oma seuranta laadusta ja riittävästä henkilöstömäärästä. ei ollut riittävä. Ulkoistaminen suurille firmoille ei ole välttämättä laadun tae, eikä tuo toivottuja säästöjä edes pitkällä juoksulla.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja