Perussuomalaiset

Ari Paldan

Toteutuuko Suomessa oikeudenmukaisuus?

Toteutuuko Suomessa tasa-arvo?

Viime keväänä nousi kova halloo, kun Iltasanomat julkaisi jutun kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä. Kansalaiset olivat tyrmistyneitä edusta, jota voi nostaa aina hamaan vanhuuseläkkeeseen saakka. Asia on ollut esillä vuosikausia, mutta lupauksista huolimatta asiaan ei oltu saatu muutosta. Eläke on määräytynyt tulojen mukaan. Monet entiset kansanedustajat ja ministerit ovat jääneet kotiin toteuttamaan omia mukavia harrastuksiaan. Mikäpä se on jäädessä, kun eläke on ollut jopa kaksi kertaa suurempi kuin tavallisen työläisen palkka.

Loppuvuodesta muutosehdotus tuli, mutta tilalle tuli sopeutumisraha. Eduskunnan puhemies kehui sitä rehvakkaasti oikeudenmukaiseksi. Enpä usko, että kansa on samaa mieltä. Hiljattain korotettiin takuueläkettä yhdeksällä eurolla kuukaudessa, mutta sopeutumisrahaa oltiin korottamassa usealla satasella. Tällaiset etuudet eivät ole tasa-arvoisia ja tasavertaisia tavallista kansalaista kohtaan. Minulle ei ole mitenkään valjennut, mihin lukeneet ja valveutuneet edustajat tarvitsevat tällaista tukimuotoa? Ovatko he niin tyhjän päällä, pudotessaan eduskunnasta, verrattuna vaikka pitkäaikaistyöttömään? Minusta heidän pitäisi myös noudattaa aktiivimallia ja ottaa sitä työtä vastaan mitä tarjotaan. Olen varma, että entiset kansanedustajat työllistyvät ilma sopeutumisrahaakin.

”STT:n tietojen mukaan eduskuntaryhmät esittävät, että sopeutumisrahan tasoa nostetaan lähemmäksi normaalin työttömyysturvan tasoa. Kansanedustajan peruskuukausipalkkiolla (noin 6500 euroa) sopeutumisraha on nykyään 1800 euroa. Jatkossa sopeutumisraha olisi 2100 euroa, ryhmänjohtajat esittävät.”

Tällaiset etuudet ja vielä itse päätettynä loukkaavat syvästi kansalaisten tasa-arvoa. Mitä saa tavallinen työläinen jäädessään työttömäksi tai eläkkeelle? Jos joku tarvitsee sopeutumisrahaa, niin ei ainakaan kansaedustaja. Enpä ole kuullut kenenkään Lapin kansanedustajan protestoivan tätä vääryyttä!

Alunperinkin tuo sopetumiseläkeestä päättäminen menneisyydessä on puhtaasti omien etujen ajamista. En tiedä ketkä ovat olleet sen keksijöitä? Missä moraali? Sitten tämä uusi kikkailu tällä sopeutumisrahalla on minun arvojeni mukaan väärin. Kansanedustajilla ovat jo muutenkin paremmat eläke-etuudet kuin muulla kansalla. Lisäksi kulukorvaukset ja paljon muita ilmaisia etuisuuksia. Eiköhän se riitä.

Ari Paldan kansanedustajaehdokas PS Lapin vaalipiiri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Ei se korppi korpin silmää noki

os Nokkis niin Presitentti puuttuisi hommaan ettei sen entiseltä morsiamelta pudoteta sosiali avustusta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tuomari
Tyytyväinen
#2

Toteutuuko oikeudenmukaisuus? Onko oikeus oikeassa. Onko Halla-ahon ja muiden tuomio oikein? Onko uusin PS uusin
Espoo case oikein. Kertokaako te PS jäsenet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ei täysin ainakaan toteudu , oikeudenmukaisuus eikä Tasa-arvo !?! Näinhän se aina on Ollut , ilmeisesti tulee aina Olemaan ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Simos
#3

Kansalaisista viis kunhan on omat edut kohdillaan. Ei toteudu oikeudenmukaisuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000