Perussuomalaiset

Anu Elovaara

Jokainen Perussuomalainen on tärkeä

4 kommenttia

Perussuomalaisten Puoluekokouksessa 2019 pidin Strategian luonti puheenvuoron sunnuntaina 30.6.19.

Puheenvuoroni aiheena oli Perussuomalaisten nuorten lehden nimi Rahvas. Ei rahvas vaan tärkeä nuoriso. Rahvas nimi on vanhentunut eikä vastaa enää nykymaailman odotuksiin. Rahvas on rahvaanomainen ja suorastaan halventava. Olen keskustellut asiasta vanhemman perussuomalaisen miehen Esa Konttilan kanssa, lisäksi rahvas aihetta on sivuttu Pekasus koulutuksessa Nivalassa. Opettajana toimi Lasse Lehtinen. Kaikki niin naiset kuin miehet joiden kanssa olen keskustellut aiheesta ovat olleet sitä mieltä että Rahvas lehden nimi tulisi viipymättä vaihtaa.

Kustannuspoliittisista syistä lehden jakelu olisi paljon edullisempaa jos lehti tulisi pääpuoluuen lehden välissä jokaiseen Perussuomalaiseen kotiin. Perheiden nuoret voisivat tutustua lehteen rauhassa. Lisäksi on muistettava että PS-Nuorten Twitter-tilillä julkaistu kuva EU-vaalien alla sai PS-Nuorilta äärikehoitus sanat ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Nuoret rikkoivat julkaisulla nuorisolakia ja menettivät Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän avustuksen 115 000€ josta jo käytettyä takaisinperintää on 57 500€. Hintalappu täytyy jonkun maksaa. Varmasti ääniäkin menetettiin kyseenalaisen mainoksen vuoksi. Säästöjä saataisiin aikaan muuttamalla Rahvas-lehden nimi esim. Perussuomalaiset Nuoret, lehden koko tabloid pienemmäksi tiiviiksi lukupaketiksi ja jako Pääpuolueen lehden välissä Perussuomalaisiin koteihin. Samalla lehti olisi jaettavissa myös jokaisessa Perussuomalaisten tapahtumassa ympäri Suomen. Nuoret ovat tärkeä osa Perussuomalaista tulevaisuutta. Heitä kaivataan mukaan tapahtumiin ja toimintaan.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
eastfinn
#1

Rahvas nimi liittyy luokkayhteiskuntaan ja olisi aika jo siitä päästä eroon. Nuoruuteen kuuluu elämänkokemuksen puute jonka ikääntyminen kyllä korjaa. Hyvän puheen pidit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Anu Elovaara
#2

Kiitos eastfinn. Elämä on muutos ja meidän täytyy pysyä siinä muutoksessa mukana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#3

Rahvas on huonosti muotoiltu sanamuoto antaa jopa hyvinkin epäsuhdan kuvan/-ajatelman poliittisessakin mielessä, tässä tapauksessa PS nuorista.

Kuin myös meidän iäkkäimpien mielessä olisi todella hyvä tietää puolueen nuorten todellisista ajatusviitoista pyrkimyksineen tehdä PS politiikkaa tulevaisuuteen.
”Itselleni hiukan jäämässässä hiukan pimentoon tietyin varauksin”.

Päälehden mukaan saatava nuorten lehti 📰 olisi hyväkin mitä heidän näkökohdissa on ns.virallinen ”opus”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Anu Elovaara
#4

Seppo Muurinen, ajattelen aivan samaa että ajatukset helpommin esille jokaisen luettavaksi. Nuoret kasvavat ja vanhetessa kokemus karttuu ja tekee viisaammaksi, ainakin mitä kantapään kautta opittuun tulee. Kyllä meidän vanhempien silti täytyy olla koko ajan kartalla mitä heidän päässään liikkuu. Mahtoiko nuorten pj:n ja vara pj:n oikea käsi suorana nyrkissä ylös olla johdonmukaista saati tarpeellista? Kuva:Tuomo Björksten/Yle

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000