Perussuomalaiset

Antti Rantakokko

Ratkaisuehdotus "lääkäripulaan"

Maamme kärsii siitä ikävästä ongelmasta, että julkiseen terveydenhuoltoon ei saada juuri muita kuin kallispalkkaisia keikkalääkäreitä. Hoitoihin ei tule jatkuvuutta, kun lääkärit vaihtuvat koko ajan. Lääkäreitähän meillä kyllä Suomessa koulutetaan. Heitä ei vain saada pysymään julkisella puolella. Lääkärit itse mainitsevat työkuorman. Kun työ kuormittaa, ei töissä haluta olla ja kun töissä ei ole väkeä, jäljellä olevat kuormittuvat lisää.

Lääketieteelliset tiedekunnat ovat kuitenkin hakupainekohteita. Yhtä paikkaa tavoittelee keskimäärin noin 25 hakijaa. Voitaisiinko tätä ilmiötä hyödyntää?

Ilmavoimissa on ollut ainakin joskus käytössä sanktiojärjestelmä. Mikäli Ilmavoimien kouluttama lentäjä lähti esim. Finnairille, joutui hän maksamaan tuntuvan sakkomaksun. Samanlainen järjestelmä voitaisiin ottaa lääketieteellisiinkin. Henkilö, joka sitoutuu hakuvaiheessa tekemään valmistuttuaan töitä erikseen määrättävässä paikassa esimerkiksi 1-2 vuotta, pääsisi helpotetulla sisäänotolla lääketieteelliseen. Mikäli henkilö valmistuttuaan ei sitten suostuisikaan työskentelemään tarvittavassa paikassa, perittäisiin häneltä sakkomaksu, jonka suuruus ei houkuttelisi kikkailuun. Motivaatiota voisi lisätä myös se, että hyvinvointialue kustantaisi vähintään osittain asumisen sitoutumisajalle.

Välttämättä ei tarvitsisi edes lisätä sisäänottoakaan, kun mukava murto-osa paikoista jyvitettäisiin näille sitoumusopiskelijoille. Vakiopaikassa työskentely kasvattaisi rutiinia. Samalla se Espoosta kotoisin oleva lisensiaatti saattaakin huomata, että esimerkiksi Savukoski voikin olla aivan mukava paikka elää.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Tilanne on hankala, eikä puolen miljoonan maahanmuuttajien lisäkuorma julkisella puolella helpota ratkaisuja. Lääkärinä olo ei ole helppoa eikä palkkavaatimukset työkuormaan nähden kohtuuttomia. Mikään ratkaisu ei tyydytä kaikkia osapuolia, mutta kyllä koulunsa päättäneiden lääkärinalkujen olisi syytä huomioida myös julkista puolta osaltaan, onhan jonkun maksettava myös ne koulutukset, suurelta osin veronmaksajat. Korkeakoulutuksen kustannuksia tulisi siirtää opiskelijoilla, jotta balanssi saavutetaan, ja verovaroja riittää ohjata potilaat myös yksityisille tukien kera.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#4

Palkka katto Lääkäreille !

Mitä järkeä on maksaa 10 ihmisen palkka yhdelle ihmiselle ?

Kyllä 2 x palkka saa riittää hantti hommiin verrattuna (taksi kuski,siivooja,kunnan työntekijä ,hoitaja jne.)

Apteekki ala pitää vapauttaa myös kilpailulle ei ole mitään järkeä että valtio takaa apteekkareille 10 x palkan normaali ihmisiin nähden ilman mitään yrittäjä riskiä !

Samoin maatalus sosiaalipummit pitää muuttaa oikeiksi yrittäjiksi jos on pakko tukea niin 1 ainoa tuki vaan se on oltava tuotteen hinnassa
Ei ole mitään järkeä että maanvljelijälle maksetaan ilman yrittäjä riskiä 1o x palkka jota se koittaa pienentää ostamalla vähennyksiin miljoonien eurojen koneita joita se ei edes tarvi vaan niistä tulee vaan järkyttävät lisää kulut arvonalenemisen ja korkeiden käyttö ja huoltokustannusten muodossa.

JA JULKISELLE SEKTORILLE HETI VÄLITTÖMÄSTI 50 % LEIKKAUS VIRKOIHIN JA PALKKOIHIN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#5

Ja Eu Trollavat Poltiikot pitää laittaa ensimmäisenä kuriin !
Näille rosvoille ei edes riitä 10 x palkka vaan ne koittaa saada lisää rahaa tuhoamalla tämän maan talouden ja turvallisuuden !

PERSUT !!!!
JÄRKI KÄTEEN NYT JA ROSVOT KIIKKIIN KUTEN PERSUJEN YKKÖS MIES VENNAMO AIKOINAAN SANOI !

Mutta epäilen että senkin ja sen pojan kansalta Rosvoamat rahat taitaa olla Espanajn aurinkorannikolla piilossa …
Soneran Umpsi pum Natsien huijaksessa (Josta Jope laulunkin teki) meni muistaakseni satoja Miljoonia vai menikö peräti Miljardi luokan summa rahaa kuin kankkulan kaivoon… Se taisi olla suurin puhallus Suomen kansalta ,ennen kun Tuppurainen ja kumppanit Fortumin Kymmenet Miljardit lahjoitti Ryssien ja Natsien järjettömään sotaan molemmille osapuolille Ryssille 5 Miljardia ja Natseille meni 10-20 Miljardia tai enemmän laskutavasta riippuen …. JA TYHMÄ KANSA MAKSAA !

Tällainen toiminta takaa että säästöjä pitää leikata tuleveisuudessakin ja sähkön h. nostaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#6

Jos oikeita kunnon säästöjä ei tehdä ei tämän maan velkaantumista saada katkaistua !

Eikä säästöt auta yhtään jos kaikki rahat lahjoitetaan Ryssien ja Natsien sodan tukemiseen ja loput Juutalaisten ja Muslimien kahakoihin joista ei loppua tule koskaan…

ENTAA NIIDEN PIRUJEN TAPELLA KESKENÄÄN,MITÄ VITTUA PIENEN SUOMEN KANNATTAA VÄHIÄ VELKA RAHOJA TUOLLAISEEN TAPPAMISEN RAHOITTAMISEEN TYÖNTÄÄ !!!!

MITEN TÄMÄ ON NIIN VITUN TYHMÄÄ KANSAA ETTEI KUKAAN TAJUA ?????

PRESITENTTI EHDOKKAATKIN ON KAIKKI YHTÄ SOTAHULLUJA ,VERISET RUUMIIN KUVAT SILMISSÄ KIILUEN OVAT VALMIITA VELKAANNUTTAMAAN SUOMEA JA JAKAMAAN PASKOILLE LISÄÄ RAHAA RAAKUUKSIIN.

MINÄ SEN YMMÄRRÄNB TÄYSIN ETTÄ POLITIKOT KANNATTAA SOTAA KOSKA NE ITSE HYÖTYY SIITÄ RAHALLISESTI !
Mutta miksi tyhmä kansa tukee sitä jotka itse joutuu jopa rintamalle ja maksumiehiksi ja kärsijöiksi
EIKÖ KANSA TAJUA ETTÄ EIHÄN POLITIKOT LÄHDE RINTAMALLE??? EINE OLE KOSKAAN LÄHTENEET….EI ENNEN AJANLASKUN ALKUAKAAN …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#7

TIEDÄTTEKÖ KUINKA RIKKAITA ON 1930 LUVULLA VALLASSA OLEIDEN POLITIKKOJEN PERILLISET NYT VIELÄKIN !

Ottakaapa asioista vähän selvää niin tiedätte miksi sotiminen kannattaa….vaikka Suomessa se on pientä maailman mittakaavassa ,isommassa maailmassa politikkojen jälkeläiset on super rikkaita…

Katsokaa kuinka tuottavaa toimintaa on Oman maan itsenäisyyden tuhoaminen
Katsokaa kuinka rikkaita on Suomen johtavien Venäjän-Trollit (Esko Aho ja Paavo Lipponen) ja kuinka rikkaita niiden perillisitä tulee !!

Katsokaa myös kuinka rikkaita menestyneet Eu-Trollit on ! joita on niin paljon ettei nimiä viitsi luetella (Presitentistä lähtien)

TÄMÄN TAKIA KANNATTAA OMAN MAAN KANSALAISIA JA NIDEN ETUJA POLKEA JA VELKAANNUTTAA MAATA JA MYYDÄ PARHAIMMAT FIRMAT POIS JA HAALIA PEDOFIILI PAKOLAISIA KUIN KETUKSI KANA TARHAAN…JA HOMOTTAA JA HUUMEISTAA KANSAA JA TUHOTA NÄIN MORAALIKIN TÄYSIN JOTTA NIITÄ TYHMIÄ KANSALAISIA VOI VETÄÄ KUIN PÄSSIÄ NARUSSA…

KYLLÄ ME OLLAAN TYHMIA KANSALAISIA

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tuo työvelvoite määrätyssä hyvinvointikeskuksessa kuulostaa kyllä järkevältä idealta sekä lääkäriopiskelijan että hvkeskuksen kannalta.

Vuokralääkärien korkeammat palkat syövät määrärahoja. Eikö se olisi parempi nostaa niitä vakilääkärien palkkoja kuin maksaa vuokralääkäreille. Lisäisi kiinnostusta julkisen puolen paikkoihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#3

/0 luvulla tekulla konemestarilinjalla laivaston kapiaiset saivat palkkaa koulun ajalta, mutta joutuivat sitoutumaan määräajaksi jatkamaan palvelua laivastossa tai sitten maksamaan kouluajan palkan takaisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000