Perussuomalaiset

Antti Moisander

Yhteinen hyvinvointialueemme, kunnasta riippumatta

Sunnuntaina 23.1. käydään Suomen historian ensimmäiset aluevaalit. Vaaleissa sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyy kunnilta uusien hyvinvointialueiden alaisuuteen. Pirkanmaan hyvinvointialue koostuu kaikista Pirkanmaan 23 kunnasta ja sen valtuustoon valitaan yhteensä 79 valtuutettua. Vaalipiirinä toimii siis koko maakunta.

Yli 40 prosenttia Pirkanmaan aluevaaliehdokkaista on Tampereelta, loppuosan jakautuessa jäljelle jäävien kuntien kesken. Myös lähes puolet Pirkanmaan väkiluvusta ja näin ollen myös äänioikeutetuista löytyy Tampereelta. Näiden tilastojen ohessa nousee monella syystäkin huoli siitä, onko oma kotikunta edustettuna tulevassa valtuustossa.

Pirkanmaalla on kuntia, joissa asuvan ehdokkaan tulisi saada huomattava osuus koko kunnan äänistä noustakseen puolueensa ehdokaslistalla tarpeeksi korkeille sijoille läpimenoa ajatellen. Saman listan tamperelaiselle ehdokkaalle voi riittää pieni osuus kaikista kaupungin äänistä. Tämä kaava toistuisi, mikäli pirkanmaalaiset äänestäisivät kuntarajojen mukaisesti.

Reilu ja tasapuolinen tämä uudistus ei ole. Maakuntakeskuksen asukkaana huoli omista sote-palveluistani on pienempi, mutta monelle Pirkanmaan laitamien, samoin kuin Tampereen kehyskuntien asukkaille, huoli sote-palveluista ja pelastustoimen säilymisestä on sitäkin oleellisempi.

Aluevaaleissa valituilla uusilla valtuutetuilla on suuri vastuu. Heidän tulee huomioida tasapuolisesti koko maakunta, jokaista kuntaa myöten. Myös tamperelaisen edustajan tulee pystyä asettumaan 90 kilometrin päässä kirkonkylällä asuvan pirkanmaalaisen asemaan.

Äänestit sitten oman kyläsi ehdokasta tai ehdokasta maakunnan toiselta laidalta, tärkeintä on että käytät ääntäsi sen puolesta, että hyvinvointialueellasi on koko Pirkanmaan huomioiva aluevaltuusto.

Antti Moisander

Maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja (ps.)

Julkaistu paikallislehdissä ympäri Pirkanmaan

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Antti , ei varmaankaa tasapuolinen / reilu tämäkään systeemi ole ! Mutta mikäs , sitten on ?! Onkos siinäkään järkeä , kun puhutaan , säästökohteista , niin mistä kaikesta voisikaan säästää ?! Ettei pois – suljeta mitään mahdollista säästkohdetta !! Olisi se sitten , vaikka Ee Uuun elvytys Paketti !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

HEI. KIITOS ANTTIKIN. NYT NÄISSÄ VAALEISSA ON ❤️ OIVA TILAISUUS SAADA SUOMEEN: MAALAISJÄRKISET IHMISET HOITAMAAN ASIOITA: ISÄMME ☮️ TOIVOMALLA, JA RAKASTAMALLA TAVALLA: KRISTUS ENSIN, EIKÄ BELSEBUUSYDÄMISET IHMISET MILLOINKAAN HOITAMAAN YHTEISIÄ ASIOITAMME: OLEMMEHAN KAIKKI MENOSSA KUOLTUAMME TAIVAASEEN, EMMEKÄ HELVETTIIN. KRISTUS SYDÄMEEN, JA PIRU ”KINTURIIN”, KUIN ❤️ TEURASSIKA IKÄÄN. HÄNTÄHÄN EI PIDÄTTELE MIKÄÄN TOINEN, KUIN ❤️ VAIN JEESUS KRISTUS. KIVA, ETTÄ HÄN TULI SUOMEENKIN, 1222 VUOTTA SITTEN, JA MEILLE TULI JEESUSTIE KULKEA:SIVUUNSAI, JÄÄDÄ”: KAMELIONTTI”JULKEA. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pro PerusSuomi
Iloinen
#3

Lisää omalta osaltasi PerusSuomalaisten vaikutusta asioihin! Äänestä PerusSuomalainen ensin!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#4

Iloinen äänestäjä on PerusSuomalainen voimavara!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000