Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Kertausharjoitukset kuntoon

Varusmieskoulutuksessa opitaan sotilaallisia taitoja, mutta niistä ei ole tositilanteessa paljon hyötyä, jos taidot pääsevät unohtumaan. Reserviläisten kertausharjoitukset päätettiin tänä vuonna säilyttää edellisvuoden, 18 000 koulutetun, tasolla. Tämä uutinen voidaan ottaa ilolla vastaan, kun otetaan huomioon viime vuosien vaarallinen kehityskulku. Vuonna 2012 kertausharjoitusten määrä romahti ja osallistujia oli 4 321. Vuonna 2013 jatkui sama taso, 4 863. Vuonna 2014 osallistujia oli hieman enemmän, yhteensä 5 818.

Nykyinen kertausharjoitusten taso on edelleenkin kriittinen, mihin on puututtava. Reserviläisliitosta on todettu, että todellinen tarve on 45 000 koulutettua vuodessa, jotta jokainen reserviläinen pääsee kertaamaan kerran viidessä vuodessa. Kertausharjoitusten määrää on siis korotettava nykyisestä, jotta vaadittavaan vähimmäismäärään päästään.

Sotilaallista koulutusta järjestää reserviläisille myös Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK). Viime vuoden lopussa oli käymässä niin, että maanpuolustusjärjestöiltä olisi leikattu noin 400 000 euroa, mikä olisi tarkoittanut myös kustannustehokkaaksi todetun koulutustarjonnan vaarantamista. Leikkaukset kuitenkin peruttiin, mikä on maanpuolustuksellisesta näkökulmasta merkittävä asia.

Valtiovarainvaliokunnan mietinnössä (VaVM 16/2015 vp) todetaan, että MPK:n järjestämä koulutus on kustannustehokasta ja toimintaa hyödynnetään edelleen jatkossa. Myös puolustusvaliokunta on lausunnossaan (PuVM 3/2015 vp) todennut vapaaehtoisen maanpuolustustyön kustannustehokkuuden. Jos jokin toiminta on todistettu tehokkaaksi, eikö sellaiseen kannata pikemminkin sijoittaa?

Itsenäisyytemme ja laajat kansalaisoikeutemme eivät ole itsestäänselvyyksiä. Niiden eteen on tehty suuria uhrauksia, joita nykyajan ihmisen voi olla vaikeaa käsittää. Monissa maailman maissa voidaan vain uneksia Suomen kaltaisesta vakaasta yhteiskunnasta. Suomalainen kulttuuri, suomalaisten vapaudet ja suomalainen yhteiskuntajärjestys ovat puolustettavan arvoisia asioita. Huolehditaan siis maanpuolustuksesta, jotta arvokkaina pidetyt asiat säilyvät myös jälkipolville.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Aiheellinen kysymys
Vihainen
#1

Aktiivi-reserviläisenä voisi heittää ilmaan vakavan kysymyksen, miksi vaivautua, kun maa on vapaaehtoisesti luovutettu elintasopakolaisille sekä Isisin ja eräiden muiden organisaatioiden islamisti-taistelijoille sekä soluttautujille? Miksi menettää henkensä utopiaan ja unelmaan uskovien poliitikkojen takia, joita ei kiinnosta nykyisin tasan tarkkaan paskaakaan tavallisten kansalaisten elinolosuhteet? Nykyinen isänmaallisuuskin tuntuu olevan lähinnä herrojen rahapussin puolustamista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

1. ja viim.Kerran kerranut persu
#2

Samat sanat !
Kannattaako Suomalaisten sotia kun pakolaiset ei rintamalle tule

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reserviläinen
#5

30-luvulla tavallisen kansan oloja kohennettiin huomattavasti koska ymmärrettiin että ihmiset haluavat puolustaa yhteisöään jos se puolustaa heitä ja mahdollistaa ihmisarvoisen elämän.

Nyt maanpettureiden kutsuma heinäsirkkalauma kaluaa Suomen autiomaaksi – eikä jätä mitään puolustettavaa vaan ajaa kantaväestön sortoa pakoon.

Maanpetturit pelkäävät kapinaa ja yrittävät riisua kantaväestön aseista.
Kohta kuullaan lisää uutisia ”vanhenevan kaluston” romuttamisesta ja nostetaan aselupien hintoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

PeraKammarista
#3

Juuri niin. Petturimme luovuttivat oman valtiomme pois, ulkomaalaisten määräysvaltaan, vuonna 1995.

Puolustan valtiotamme sitten, kun se taas on olemassa ja itsenäinen. Nykyisellään suomi ei edes kelpaa venäl eekäku vainolaiselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ressu
Tyytyväinen
#4

Suurin huoli tuntuu olevan Ahvenanmaan puolustamisesta. Tuon lokkiluodon, joka ei halua suomalaisia mantereelleen, ei edes siviilejä. Joutais ihan hyvin antaa Putinille, selvitelkööt sieltä käsin välinsä ruotsalaisten kanssa.. 🙂

Olen samoilla linjoilla kuten tässä muutama muukin, nykyisen EU -mamu suomen puolesta en aio tapattaa itseäni. SRA toiminta on lähinnä se mihin osallistuu mielellään, siinä harjoitetaan tarvittavia taitoja samanhenkisessä porukassa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000