Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Tervetuloa Ankkalinnaan

Aku Ankka -sarjakuvan yksi tunnetuimmista tarinoista on nimeltään ”Kun taivaalta satoi rahaa”. Tarinassa Roope Ankka piilotti rahansa valtavaan viljalaariin. Yhtäkkiä tuli kuitenkin myrsky, joka imaisi kaikki rahat taivaan tuuliin. Ankkalinnassa alkoi pian sataa taivaalta rahaa. Asukkaat menivät sekaisin. Kukaan ei ajatellut rahan alkuperää, vaan kaikki keräsivät seteleitä itselleen oma etu silmissä kiiltäen.

Tuulivoimakeplottelu sisältää samoja piirteitä. Ensin suomalainen maksaa valtiolle veroja palkastaan. Sitten Helsingissä päätetään, että annetaanpas verorahoja tuulivoimayhtiöille. Kun tuulivoimaloita rakennetaan kuntaan, luvataan, että tuulivoimayhtiö maksaa kiinteistöveroja. Mitä tässä tapahtuu? Ei tässä voittoa tehdä, vaan päinvastoin tulee tappiota ja raakasti. Raha kiertää ympyrää ja maksajina ovat lopulta tavalliset suomalaiset. Kuten Aku Ankassa, rahaa sataa taivaalta.

Tuulivoimayhtiöille budjetoidaan miljoonia euroja siitä hyvästä, että ne rakentavat tuulivoimaloita Suomeen. Mistä ne rahat otetaan? Korottamalla veroja ja leikkaamalla palveluita maaseudulta – mistäpä muualta? Sinä maksat. Kun asia naamioidaan syöttötariffi-nimisen mekanismin taakse, tavallista kansaa voidaan vetää nenästä. Tuulivoimatukiaiset ovat katastrofaalinen virhe suomalaisessa politiikassa. Tähän on tultava muutos.

Jotkut kuitenkin uskottelevat, että tällä tienataan. Jos matematiikan taidot ovat päättäjillä tällä tasolla, niin onko ihme, että Suomi on matkalla kohti konkurssia? Eikö jo kansakoulussa opetettu, että jos annat 1 markan kolikon pois ja saat takaisin 50 penniä, niin sinä häviät? Tuulivoiman rakentamista puolustavat äänekkäimmin ne, jotka itse hyötyvät rahojen satamisesta omaan lompakkoon – viis siitä, että se on naapureiden taskusta viety. Ja viis siitä, että voimalaitosaluetta suunnitellaan toisten takapihoille. Vanhan kansan keskuudessa elää sanonta, että rahan asettaminen jumalaksi vie sielun.

Oman virheen myöntäminen on vaikeaa, koska pelätään uskottavuuden menetystä. Siitä johtuu, että moni asia korjautuu vasta romahduksen kautta. Näin on käynyt monille valtakunnille ja yrityksille kautta historian. Pitääkö Suomenkin ajautua uuteen lamaan, jotta talous voi puhdistautua? Tervetuloa Ankkalinnaan, jossa taivaalta sataa rahaa, eikä se ole keneltäkään pois…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000