Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Kotiopetusta ei saa unohtaa!

Julkaistu Perussuomalaiset Nuoret ry:n kannanottona 4.5.2015

***

Perussuomalaiset Nuoret esittää uudelle eduskunnalle, että se ryhtyy pikaisiin toimenpiteisiin kotiopetuksen tilan parantamiseksi.

Yksilöllinen opetus, perheen yhdessäolo, sairaus tai koulukiusaaminen ovat eräitä syitä kotiopetuksen valintaan. Oikeus maksuttomiin oppikirjoihin, kouluruokailuun, kouluterveydenhuoltoon ja muihin oppilashuollollisiin palveluihin ovat koulun oppilaalle kuuluvia etuisuuksia, mutta eivät koske kotiopetuksessa olevia oppilaita. Kotiopetuksen valinneet perheet joutuvat maksamaan kuitenkin kunnallisveroa entiseen tapaan, vaikka lapsi ei osallistuisi kunnan järjestämään perusopetukseen. Käytännössä kotiopetuksen valitsevia rangaistaan tuplamaksulla: ensin maksetaan muiden koulutus ja sen päälle vielä oman lapsen koulutus. Tämä ei kohtele perheitä oikeudenmukaisesti.

Kotiopetuksessa olevat lapset ja nuoret on saatettava tasavertaiseen asemaan muiden perusopetukseen osallistuvien oppilaiden kanssa. Julkisen vallan ei tule taloudellisella painostuksella ohjata lapsia kunnalliseen perusopetukseen taikka kotiopetukseen. Se valinta kuuluu perheelle, jyrähtää Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi.

Perussuomalaiset Nuoret huomauttaa, että perheillä on oltava sananvaltaa lasten ja nuorten koulutuksesta. YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukaan vanhemmilla on ensisijainen oikeus valita heidän lapsilleen annettavan opetuksen laatu. Perussuomalaiset Nuoret toivookin, että kunnat tiedottavat yhä avoimemmin kotiopetuksen mahdollisuuksista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Keitä nämä kotiopetuksessa olevat lapset yleensä ovat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#2

Nykyään on mahdollista opiskella verkossa esim. Otavan opistossa. Se on toki tarkoitettu vielä aikuisopiskeluun, mutta miksei sitä voisi soveltaa myös lapsille. Uskon ja toivon, että tulevaisuudessa annetaan mahdollisuus verkko-opiskeluun kaikille. Monelle koulukiusatulle se olisi suuri helpotus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000