Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Brexit ja Fixit

Briteissä äänestettiin vastikään maan EU-eron (Brexit) puolesta, prosentein 51,9–48,1. Eroa kannatti reilut 17,4 miljoonaa kansalaista. Tämän jälkeen alkoi kauhistelu siitä, kuinka kansa on äänestänyt väärin. Tämä on ylimielistä suhtautumista kansalaisiin ja heidän oikeuksiinsa. Jos kansa olisi äänestänyt EU-jäsenyyden puolesta, tulosta olisi julistettu varmasti ”demokratian riemuvoitoksi” ja kuinka ”kansa osasi valita viisaasti”. Nyt, kun ei niin käynytkään, aloitettiin moittiminen.

On toistettu kuin papukaija myös sitä mantraa, kuinka nuoret halusivat jäädä EU:hun ja vanhat erota. Vaikka propagandasota on kovaa, ei kai yhdenvertaisuutta ole heitetty roskakoriin? Jokaisen ääni on vaaleissa yhtä arvokas. Ei äänestyslapussa lue, minkä näköinen, kokoinen tai ikäinen äänestäjä on. Johtajien ei kannattaisi moittia äänestäjiä, koska jos kansa ei osaa äänestää ”oikein”, eiväthän kansan valitsemat johtajatkaan voi olla penaalin terävimpiä kyniä.

Briteissä ollaan EU-kriittisempiä. Valitettavaa on, että Suomessa tällainen terve itsekkyys on tuuliajolla. EU on monille suorastaan uskonnollinen opinkappale, jota ei voi kritisoida. EU:n alttarilla ollaan valmiita uhraamaan Suomen itsenäisyys ja suomalaisten vapaus. Kansainvälisyys ja vapaakauppa, joilla EU:ta perustellaan, eivät ole EU:n yksinoikeutta – niitä on olemassa ilman EU:takin.

Kun Suomen valta EU:n parlamentissa on alle 2 %:n tasoa, voidaan kysyä, mitä itsenäisyydestä on jäljellä. Keskustelu Suomen EU-erosta (Fixit) on tervetullutta. Jos asiasta järjestettäisiin kansanäänestys, suomalaisilla olisi mahdollisuus sanoa, hyväksyvätkö he EU:n liittovaltiokehityksen, direktiivitulvan ja maamme itsenäisyyden menettämisen. Tämäkin on vain päättäjistä kiinni, halutaanko kansaa kuulla.

***

Kansalaisaloite Fixit-kansanäänestyksestä on allekirjoitettavissa tämän linkin kautta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
mitä v.....
#1

Suurin ongelma maassamme on aidosti EU-kriittisen puolueen puuttuminen!
Toinen ongelma, suoranainen vääryys on median eurokiima ja kritiikittömyys komission diktaattorimaiseen toimintaan. Kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeus on poljettu ja Bilderbergiläinen eliitti lobbareineen jyllää, siis rahan valta.
Poliitikot lahjotaan euromyönteisiksi ja kansaa sumutetaan mediassa.
Kaiken kruunaa järjetön kehitysmaalaisten haaliminen elätettäviksemme monikulttuurisuuden nimissä joka johtaa vain kaaokseen kun täysin tänne sopimattomat kulttuurit, tavat ja uskonnot saavat jalansijaa.
Perinteiset eurooppalaiset kulttuurit tuhotaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aappo
#2

Eliitti ja korruptoituneet poliitikot pelottelevat kansaa mahdollisen EU-eron tuomalla maailmanlopulla!
Elämää on EU:n ulkopuolellakin, Sveitsi ja Norjakin ovat kansainvälisiä edistyksellisiä yhteiskuntia ja ennenkaikkea ITSENÄISIÄ mitä me emme ole. EU on suuruudenhullun federalistisen eliitin projekti jolla omaisuudet kupataan eliitin haltuun.
Eurojäsenyytemme aika on ollut lähes pelkkää lamaa, eikö tämä vaihtoehto jo ole nähty? Huonommaksi vain menee, liittovaltioon.
Suomesta tulee syrjäisenä kolkkana pelkkä pakolaisten ja ydinjätteen säilytyspaikka. Olihan Eu:saa laskettu että Suomeen mahtuu reilu 60 miljoonaa asukasta! Varmaankin lähi-idän ja Afrikan ihmisiä?
Nyt saisi kansa jo herätä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Köpi
#3

Minne hävisi Soinin EU-kriittisyys?
Missä Eu siellä ongelma on edelleen totisinta totta, eikä näytä mihinkään tilanne muuttuvan!
Kyllä on ikävä suorapuheista ja älykästä James Hirvisaarta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#4

Minä uskon enemmän edustukselliseen demokratiaan näin suurissa kysymyksissä, kuin FIXIT, Nato tai vaikkapa Ydinvoiman käyttö. Olen tästä kirjoittanut aiemminkin ja uskon, että valitsemillamme kansanedustajilla on paljon paremmat valmiudet perehtyä aineistoon, kuin esimerkiksi minulla. Jos minä näistä asioista äänestäisin, niin tunteen piikkiin menisi ja siihen minä en suostu. Yritän valita sellaisen edustajan, jonka koulutus ja muut ominaisuudet mahdollistavat isojenkin asioiden hallitsemisen ja minä voin keskittyä kevyempiin aiheisiin. Kansanäänestys on hyvä lisä demokratiaan, mutta paras tulos saavutetaan, kun se toimii vain ” neuvoa antavana ”. Eduskunta hoitakoon näin isot kysymykset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reino
#5

Yksittäinen kansanedustaja on eliitin lahjottavissa mikä vesittää suuren äänestäjäjoukon äänen kuulumisen. Samoin puoluekuri tai ns. takinkääntö jota sitten selitellään ainoana vaihtoehtona tai pakollisena toimena jonkin kompromissin vuoksi. Mitä kansanedustajien koulutukseen tulee, se ei takaa mitään eikä ole todiste edes kohtalaisesta älykkyydestä. Lukeneetkin henkilöt ovat usein aikamoisia tampioita! Täydellistä erkaantumista reaalielämästä ja tavallisen kansa elämästä esiintyy runsaasti, nousee aseman takia kusi päähän. Suomen kansaakin kusetetaan esim EU-asioissa, kaikki on kivaa, kuulumme länteen, me tienataan tällä, vaikka todellisuus on kaikkea muuta. Tyhmä kansa ansaitsee tyhmät päättäjät?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000